Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни розмірів частинок інуліну та цикорію під впливом електроімпульсної обробки
    (2024) Кукла, Олексій Васильович; Василів, Володимир Павлович; Попова, Інна Вадимівна
    Дослідження впливу електроіскрових високовольтних розрядів на водні суспензії порошків сушеного та обсмаженого цикорію показали, що для препаратів цикорію, що і для інуліну, а саме, за оптимальної напруги 35-40 кВт збільшення кількості імпульсів, прикладених до зразку суспензії, приводить до підвищення вмісту редукуючих речовин до максимального значення при 25-30 імпульсах, а потім зменшується за рахунок рекомбінаційних процесів
  • Ескіз
    Документ
    Peculiarities of using topinambur when preparing flour confectionery products
    (2023) Varkhol, Veronika; Stukalska (Ivanova), Nataliia
    The use of Jerusalem artichoke in the confectionery industry is promising and useful. This product has its own characteristics, such as a high inulin content and a low glycemic index, which allows it to be used for the production of safe and healthy products.
  • Ескіз
    Документ
    A study of the viscosity of water solutions of inulin – the functional food ingredient
    (2016) Zinchenko, Natalia; Simurova, Natalia; Shelakov, Andrei
    Inulin is a perspective ingredient for the production of dietary, functional low fat and low sugar foods with improved structure, stability and taste sensations. To ensure product’s balanced nutritional profile and excellent taste properties, it is necessary to carry out a thorough study of physicochemical properties of the ingredients, especially their viscosity. The viscosity of diluted water solutions of inulin, extracted from tubers of Jerusalem artichoke, were examined. Kinematic, relative and specific viscosity was measured by a usual method using viscosimeter.
  • Ескіз
    Документ
    Використання інуліну та ізоляту молочного білка при створенні затяжного печива дієтично-функціонального призначення
    (2016) Петренко, Микола Миколайович; Дорохович, Антонелла Миколаївна
    На даний час серед асортименту кондитерських виробів відчувається дефіцит продуктів функціонального та дієтичного призначення, що містили б значну кількість харчових волокон, білків, антиоксидантів, мали покращений вітамінний та мінеральний склад. Currently, the range of confectionery products shortage of functional and dietary purposes, which would contain a significant amount of dietary fiber, protein, antioxidants have improved vitamin and mineral composition.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання інуліна та олігофруктози в технології кондитерських виробів
    (2012) Сидоренко, Олена Миколаївна; Карпенко, Тетяна Сергіївна; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Харчування людини є найбільш суттєвим фактором, який безпосередньо впливає на її здоров’я. Повноцінне харчування передбачає використання компонентів, раціональне поєднання яких здатне максимально задовольнити потребу організму в поживних та біологічно активних речовинах. Nutrition is the most essential factor that directly affects its health. Nutrition involves the use of components, good combination of which is able to meet the body's need for nutrients and bioactive substances.
  • Ескіз
    Документ
    Можливості використання природного полімеру - інуліну в виробництві продуктів дієтичного харчування
    (2014) Зінченко, Наталія Юріївна; Волощук, Світлана Вікторівна
    Інулін - основний природний полісахарид у бульбах топінамбура. Молекула інуліну - це поліфруктозний ланцюг, в якому залишки фруктози з'єднані р-(2—>1)- глікозидними зв'язками, причому на одному кінці ланцюга і в середині розміщується по одному залишку глюкопіранози. Inulin - the main natural polysaccharide in tubers of Jerusalem artichoke. molecule inulin - a polifruktoznyy chain in which fructose residues linked p- (2-> 1) - glycosidic linkages, and at one end of the chain in the middle placed on one balance hlyukopiranozy.
  • Ескіз
    Документ
    Гідроліз інуліну в присутності лимонної кислоти
    (2014) Попова, Інна Вадимівна
    Сучасна наука про харчування вимагає нових підходів до формування раціону людини в умовах сучасної цивілізації. До таких задач слід віднести створення технологій якісно нових безпечних харчових продуктів, які мають лікувально-профілактичні функції. У виробництві цукристих речовин одним із шляхів розвитку технологій продуктів оздоровчо-профілактичного призначення може стати виробництво замінників цукру, зокрема високофруктозних сиропів, що містять певний відсоток нижчих полімергомологів інуліну, які мають достатньо високу пребіотичну активність. The modern science of nutrition requires new approaches to human diet in modern civilization. These tasks include the creation of new technologies of safe foods that have health care function. In the production of sugars one way of technology products health-care appointments may be producing sweeteners, including vysokofruktoznyh syrups that contain a certain percentage lower polimerhomolohiv inulin having sufficiently high prebiotic activity.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстракції топінамбура при кипінні під вакуумом
    (2014) Гончар, Юлія; Калітка, Валентина; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    У результаті дослідження екстракції топінамбура під час кипіння під розрідженням визначено такі раціональні технологічні режими: температура — 50...60 °С, тривалість — 30...45 хв, гідромодуль - 1,5...2,0. За таких умов вихід інуліну становить понад 70 % від початкового вмісту. The study of extraction artichoke boiling under watering, the following rational technological conditions: temperature - 50 ... 60 ° C, duration - 30 ... 45 min hydraulic - 1.5 ... 2.0. Under these conditions, the output of inulin is more than 70% of the original content.
  • Ескіз
    Документ
    Heat resistance determination of butter paste with red beet powder
    (2014) Podkovko, Oksana; Smirnova, Elizabeth; Rashevska, Tamara
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні властивості інуліну
    (2013) Ковтун, Юрій Анатолійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Подковко, Оксана Анатоліївна
    Зроблено огляд профілактичних властивостей інуліну. It was made the review of inulin functional properties.