Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання абзимів молозива(2015) Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаІмунна система вищих організмів відіграє важливу роль у захисті від патогенного впливу навколишнього середовища. Імуноглобуліни є специфічними факторами гуморального імунітету, що здатні приєднувати антигени та нейтралізувати їх. Дослідження останнього десятиліття призвели до відкриття нової функції імуноглобулінів – це здатність каталізувати різноманітні хімічні реакції, такі імуноглобуліни одержали назву «абзими».The immune system of the vital organisms plays an important role in obstructing the pathogenic influx of the mediocrity. Immunoglobulini є specfic factors of humoral immunity, prostate congestion antigenic neutralization. Дослідження останнього десятиіття recalled before the appearance of the new function of the immunoglobulins - the purpose of catalyzing riznomania chemistry reactions, so the immunoglobulins gained the name "abzymi".Документ Визначення безпечності рослинної сировини, як компонента м’ясних продуктів(2016) Корх, Наталя Сергіївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаВ статті представлені дослідження мікробіологічних показників зразків рослинної сировини, з метою перевірки можливості їх застосування в рецептурах м'ясних продуктів. In the article the presented researches of microbiological indicators of samples of plant raw materials, for the purpose of check of a possibility of their use as a part of compoundings of meat products.Документ Вплив умов культивування Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 на антимікробні властивості поверхнево-активних речовин щодо фітопатогенних бактерій(2014) Панасюк, Катерина ВікторівнаБактерії є збудниками хвороб рослин (фітобактеріозів), які щорічно призводять до значних втрат врожаю. Від бактеріозів страждають такі важливі культури як бавовник, картопля, кукурудза, рис, тютюн, боби, томати та ін. Bacteria are pathogens of plants (fitobakterioziv) annually cause to significant loss of yield. From bacteriosis affected such important crops as cotton, potatoes, corn, rice, tobacco, beans, tomatoes, etc.Документ Вплив умов культивування Nocardia vaccina IMB В-7405 на антимікробні властивості поверхнево-активних речовин щодо фітопатогенних бактерій(2014) Панасюк, Катерина Вікторівна; Конон, Анастасія ДмитрівнаВстановлено залежність антимікробних властивостей ПАР від природного джерела вуглецю у середовищі і тривалості культивування N. vaccinii IMB В-7405. За використання як субстрату відпрацьованої соняшникової олії синтезувалися ПАР, які були ефективнішими антимікробними агентами порівно з утворюваними на гліцерині. The dependence of antimicrobial properties of surfactants from natural carbon sources in the medium and duration of cultivation N. vaccinii IMB B-7405. For use as a substrate waste sunflower oil synthesized surfactants that have been effective antimicrobial agents with equally formed by glycerol on.Документ Дослідження антимікробних властивостей комбінованих дезінфікуючих засобів при обробці поверхонь різного типу(2014) Морди, Тетяна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаПри обробленні різних поверхонь досліджуваними дезінфікуючими розчинами було встановлено, що найкращими антимікробними властивостями володіють 0,5 % розчин ПГМГ та комбінований препарат. When cutting various surfaces studied disinfectant solution has been found that the best anti-microbial properties are 0.5% solution PHMG and drug combinations.Документ Discovering new antimicrobial agents(2011) Chebotaryova, Ksenia; Konon, Anastasia; Nesterenko, NataliaThis paper is devoted to the problems of finding new effective antimicrobials. The study of the antimicrobial properties of surfactants have been carried out at the Biotechnology and Ecology faculty NUFT. Surfactant is a substance composed of two functional parts: a polar basic hydrophilic group and a non-polar one with a hydrophobic residue. Due to this molecular structure solutions of surfactants can reduce surface and interfacial tension. The purpose of this study is to investigate the antimicrobial properties of surfactants Rhodococcus erythropolis EK-1 and Acinetobacter calcoaceticus K-4. Strains R. erythropolis EK-1, and A. calcoaceticus K-4.Документ Антимікробні властивості поверхнево-активних речовин rhodococcus erythropolis ek-1(2010) Конон, Анастасія Дмитрівна; Софілканич (Морозова), Анна Павлівна; Пирог, Тетяна ПавлівнаВстановлено, що поверхнево-активним речовинам (ПАР) Rhodococcus erythropolis ЕК-1 притаманні антимікробні властивості. Через 2 год обробки досліджуваними препаратами ПАР (0,92–1,44 мг/мл) спостерігається загибель 97 % клітин Bacillus subtilis БТ-2, 85 % – Candida tropicalis ПБТ-5, 74 % – Candida albicans Д-6 і 7 % – Candida utilis БВС-65. ПАР посилюють антимікробну дію олії чайного дерева на певні мікроорганізми (C. albicans Д-6, Aspergillus niger Р-3, Staphylococcus aureus БМС-1) завдяки власним як антимікробним, так і емульгувальним властивостям. За одночасного внесення у суспензію досліджуваних тест-культур (104–105 клітин/мл) емульсії на основі олії чайного дерева (12,5 мкл/мл) і ПАР (0,43 мг/мл) кількість живих клітин через 15 хв експозиції була на 0,7–66 % нижчою, ніж у разі обробки суспензії мікроорганізмів препаратами олії без поверхнево-активних речовин. It was determined that surface active substances (SAS) produced by Rhodococcus erythropolis ЕК-1 had an antimicrobial properties. The quantity of living cells of Bacillus subtilis BТ-2, Candida tropicalis PBТ-5, Candida albicans D-6 and Candida utilis BVS-65 decreased on 97 %, 85 %, 74 %, 7 % respectively. It was also determind that SAS amplify the antimicrobial action of manuka oil towards some microorganisms (C. albicans D-6, Aspergillus niger R-3, Staphylococcus aureus BМS-1). It was caused by own as antimicrobial and emulsifying properties of SAS. When emulsion of manuka oil (12.5 mkl/ml) and SAS (0.43 mg/ml) was added into cell suspension (104-105 cells/ml) it was shown that quantity of living cells after 15 min exposition was 0,7-66% lesser then after addition of pure manuka oil.