Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Використання натуральних джерел антиоксидантів при виробництві квасу
    (2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гладишева, Олександра Олександрівна
    Використання нетрадиційної сировини, а саме сиропу обліпихи та дигідрокверцетину при виробництві квасу, дозволяє забезпечити антиоксидантний ефект за рахунок вмісту вітамінів-антиоксидантів та флавоноїдів. При цьому спостерігаються оригінальні приємні органолептичні властивості готового напою, а показники його якості відповідають вимогам нормативної документації.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення антиоксидантних властивостей екстрактів із зеленої маси буріків
    (2018) Солодко, Лілія Миколаївна
    Виявлено високий вміст фенольних сполук в усіх екстрактах із листя цукрового буряку. Відзначено, що найвища концентрація фенольних сполук у екстрактах була отримана з використанням розчинників високої полярності; метанольний екстракт виявився найкращим екстрагентом фенольних сполук з листя цукрового буряку. The high content of phenolic compounds in all extracts of sugar beet leaves was revealed. It was noted that the highest concentration of phenolic compounds in extracts was obtained using high polarity solvents; methanol extract was the best extractant of phenolic compounds from sugar beet leaves.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології водно-спиртових настоїв для виробництва сиропів
    (2017) Кузьмін, Олег Володимирович; Обеснюк, Ольга Олегівна; Величко, Володимир Михайлович
    Визначено найбільш перспективні джерела природних антиоксидантів для використання у технології сиропів для просочування в кондитерській промисловості. The most promising sources of natural antioxidants for usage in syrups technology for impregnation of confectionery product were defined.
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксидантний ефект танінів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів
    (2015) Ромашко, Ольга; Білько, Марина Володимирівна
    Таніни широко застосовують у виноробстві для стабілізації вин, покращення їх структури, разом з тим вони проявляють антиоксидантну дію по відношенню до фенольних та ароматичних речовин. Метою роботи було дослідження впливу танінів різного походження на активність оксидаз винограду червоних сортів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів. Tannins are widely used in winemaking to stabilize wines, improve their structure, however, they exhibit antioxidant activity against phenolic and aromatic substances. The aim of this work was to study the effects of tannins of different origin on the activity of the oxidases of the red grapes in the production of rosé varietal dry wine.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання софори японської для збагачення олієжирових продуктів
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна
    Використання софори японської в олієжировій промисловості в якості антиоксиданта дозволить покращити якісний склад жировмісних продуктів. Use of Sophora Japanese in oil and fat industry as antioxidants will improve the quality of the fat-containing products.
  • Ескіз
    Документ
    Биологическая активность экстрактов из лекарственного растительного сырья
    (2013) Иванова, Виктория Джановна; Ясинская, Ирина Леонидовна
    Исследовано содержание биологически активных соединений, обладающих антиоксидантной активностью, в водных экстрактах из плодов боярышника, корней лопуха, кровохлебки, травы душицы и побегов черники. Определена антирадикальная активность экстрактов при взаимодействии с 2,2-дифенил-1-пикрилгидразилом (ДФПГ). Were investigated the content of biologically active compounds with antioxidant activity in aqueous extracts of hawthorn berries, burdock and burnet roots, herbs of oregano and blueberries shoots. Antiradical activity of extracts were defined by reaction with 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH).
  • Ескіз
    Документ
    Использование вторичных продуктов переработки винограда при разработке кондитерских изделий
    (2013) Калиновская, Татьяна Витальевна; Кияница, Светлана Геннадьевна
    Разработана технология переработки виноградных выжимок с получением пюре и виноградной подварки с повышенным содержанием пектина за счет частичной деструкции протопектина, содержащегося в клеточных оболочках и межклеточных стенках виноградной ягоды. Использование продуктов переработки винограда дает возможность создать новый ассортимент кондитерских изделий с использованием натуральных красителей, антиоксидантов, повышенной пищевой и биологической ценностью, с оригинальными органолептическими свойствами. The technology of processing of grape marc to produce puree and grape podvarki with a high content of pectin due to the partial destruction of protopectin contained in the cell walls and cell-cell walls of grape berries. The use of processed products of grapes gives the opportunity to create a new range of confectionery products using natural dyes, antioxidants, increased food and biological value, with original organoleptic properties.