Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технології пивного сусла із використанням несолодженої сировини
    (2021) Мукоїд, Роман Миколайович; Орел, Світлана Петрівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна
    Актуальним напрямком розвитку пивоварної галузі в теперішній час є створення нових оригінальних сортів пива. Одним із способів реалізації цього завдання можна вважати шлях створення широкої гами нових сортів пива за рахунок додавання нетрадиційної рослинної сировини, яка надає специфічних органолептичних та фізико-хімічних показників, впливає на харчову цінність пива. Для одержання певних ароматичних, смакових, піноутворюючих і інших властивостей пива світове пивоваріння використовує крім солоду з ячменя ще солод з нетрадиційних видів зернової сировини – пшениці, рису, вівса, жита, проса, кукурудзи та інших злаків. Використання цих культур як несолодженого матеріалу дозволяє не тільки змінити смакові властивості хмільного напою, але й знизити собівартість пива. Крім того, є й інші позитивні сторони такої заміни рецептури, це – збільшення екстрактивності сусла за рахунок таких культур як пшениця, кукурудза, рис, вміст крохмалю у яких майже не поступається його кількості в ячмінному солоді; збільшення потужності варильного цеху; підвищення колоїдної та смакової стійкості пива, що дозволяє збільшити термін зберігання пива, а значить і термін на реалізацію
  • Ескіз
    Документ
    Prospect of using buckwheat for low-gluten beer
    (2020) Mukoid, Roman; Koshova, Valentina; Parkhomenko, Anastasia
    The prospects of using buckwheat malt for the production of low-gluten beer are shown. The purpose of research is to establish the effect of buckwheat malt on physicochemical parameters for the production of low-gluten beer
  • Ескіз
    Документ
    Вплив навантаження на ефективність лущення ячменю
    (2018) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген Іванович
    В роботі вказано, що індекс лущення ячменю залежить від навантаження на лущильну машину. Встановлено, що крупніші зерна ячменю лущаться з меншими значеннями індекса лущення ніж дрібні. За однакової вологості зерна його крупності та обертанні робочого органу лущильної машини, процес лущення відбувається переважно однаково, хоча і присутні деякі відмінності, а саме при збільшенні тривалості лущення індекс лущення зростає непропорційно коефіцієнту завантаження робочої камери лущильної машини. Нахил кривої відносно осі абсцис дещо збільшується. The paper indicated that the index dehulling barley depends on the load on the dehulling machine. It has been established that larger grain of barley is dehulled off with smaller values of the dehull index than small ones. At equal humidity of the grain of its size and rotation of the working body of the dehulling machine, the dehulling process occurs essentially the same, although some differences are present, namely, when the dehulling time increases, the dehulling index grows disproportionately with the loading coefficient of the working chamber of the dehulling machine.
  • Ескіз
    Документ
    Шелушение ячменя при изменении длительности процесса
    (2018) Черный, Валентин Николаевич; Христенко, Виктория Викторовна; Харченко, Евгений Иванович
    В данной работе показано, как меняется индекс шелушения при сменной продолжительности шелушения при различной нагрузке рабочей камеры машины. Исследованиями установлено, что характер процесса шелушения зерна ячменя при изменениях продолжительности шелушения и нагрузки на шелушильную машину преимущественно имеет одинаковый характер. Из представленных данных можно увидеть, что с увеличением продолжительности шелушения индекс шелушения увеличивается.Наряду с этим с увеличением загруженного зерна ячменя в шелушильную машину индекс шелушения также увеличивается.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу продуктів переробки ячменю на показники якості тіста та готових виробів
    (2016) Штик, Оксана Вікторівна; Янюк, Тетяна Іванівна
    Випікання хліба з нетрадиційною сировиною останнім часом викликає великій інтерес у галузі хлібопечення. Нетрадиційну сировину додають з метою збагачення хліба мінеральними речовинами, вітамінами, харчовими волокнами. Baking bread with different raw materials in recent years is the great interest in the baking industry. Add a new raw material to enrich bread mineral substances, vitamins, dietary fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив вмісту білка в ячмені на якість солоду
    (2016) Копильцев, Дмитро Вітальйович; Гринько, Олег Володимирович; Руденко, Олександр Юрійович; Роздобудько, Борис Валерійович; Хіврич, Борис Іванович
    На основі вивчення впливу різних технологічних факторів на якість солоду з ячменів, які містять підвищену кількість азотних речовин встановлено, що ступінь замочування зерна є вирішальним фактором в підвищенні якості солоду; On the basis of various technological factors influence the quality of malt from barley, which contain increased amounts of nitrogen compounds found that the degree of steeping grains is crucial to improve the quality of malt.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження режимів лущення зерна ячменю
    (2014) Галичина, Тетяна Сергіївна; Тітуленко, Олександр Вікторович; Надкернична, Наталія Василівна; Гапонюк, Ігор Іванович; Харченко, Євген Іванович
    Круп'яні продукти із зерна ячменю займають значне місце в харчуванні населення України. Зерно ячменю буває плівчастим або голозерним. В технології виробництва круп найбільше розповсюдження має плівчастий ячмінь, який характеризується міцним зв'язком квіткових оболонок з ядром. Cereal products from barley occupy an important place in the diet of the population of Ukraine. Barley is hulled or holozernym. In cereal production technology is most prevalent filmy barley, which is characterized by strong ties flower shell of the nucleus.