Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Огляд підходів для ефективного розроблення та впровадження інформаційної технології планування за концепцією «точно в строк» для харчових виробництв
    (2023) Шпаченко, Діана Валентинівна; Сєдих, Ольга Леонідівна
    Проведено огляд підходів для ефективного розроблення та впровадження інформаційної технології планування за концепцією «точно в строк» для харчових виробництв
  • Ескіз
    Документ
    Модернізована конструкція кутер-мішалки для виробництва ковбасного фаршу
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі запропоноване технічне рішення яке полягає в покращенні якості фаршу внаслідок вакуумування зони кутерування та перемішування кутер-мішалки для отримання ковбасного фаршу.
  • Ескіз
    Документ
    Improved design of the cutting-and-mixingmachine for production of semi-smoked sausages
    (2016) Pashchenko, Bohdan
    It has been shown that the design of a mince cutter with an installed mince vacuum system allows not only to improve its quality indicators, but also to replace two machines at sausage production enterprises - a vacuum cutter and a mince mixer.
  • Ескіз
    Документ
    Аналітичний спосіб опису мембранного розділення дисперсних систем на установках з керамічними фільтрувальними елементами
    (2018) Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі наведено математичний опис процесу розділення дисперсних систем в керамічному мембранному елементі, що дозволяє розраховувати зміну швидкостей та тисків через керамічну мембрану в залежності від умов на її вході та виході, що в подальшому доцільно використовувати при проектуванні і впровадженні на відповідних технологічних етапах харчових виробництв.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка перспективності використання водно-спиртових настоїв з рослинної сировини у харчовому виробництві
    (2016) Кузьмін, Олег Володимирович; Грушевська, Ірина Олегівна; Білоусов, Дмитро Юрійович
    На сьогодні широкий асортимент харчової продукції базується на використанні різноманітної рослинної сировини при виробництві напівфабрикатів - ароматні спирти, настої, спиртовані соки, морси тощо. Today, a wide range of food based on the use of various plant material in the production of semi - aromatic alcohols, infusions, spirited juices, fruit drinks and more.
  • Ескіз
    Документ
    Параметричні моделі технологічних процесів харчових виробництв
    (2013) Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович; Захаревич, Валерій Болеславович
    Прийняття оптимальних рішень в логістичному управлінні потоковими процесами ґрунтується на оцінці величини загальних логістичних витрат. Це зумовлено єдністю та взаємозалежністю матеріальних, енергетичних, фінансових та інформаційних потоків, що виявляються у механізмі їх взаємовідображення: фінансовий та інформаційний потоки у логістичній системі, з одного боку, є відображенням видових форм матеріального потоку, а з іншого - засобом регулювання відхилень параметрів матеріального потоку від оптимальних. This is due to the unity and interdependence of material, energy, financial and information flows found in the mechanism of vzayemovidobrazhennya: financial and information flows in the logistics system, on the one hand, a reflection of specific forms of material flow, and the other - a means of regulating the flow of material deviations options best of.
  • Ескіз
    Документ
    Механотронные системы автоматизации технологических процессов пищевых производств
    (2014) Беляев, Юрий Борисович; Левченко, Александр Иванович
    В современных подходах к созданию эффективных технологических процессов и систем управления с использованием оборудования, превалирует меха(но)троника (mechatronics) - «наука про всё» - органично-синергетическое сочетание разных типов механизмов и «искусственного интеллекта» на основе развивающейся микроэлектроники и информационных технологий.In modern approaches to creating effective processes and control systems with the use of equipment, prevailing fur (but) tronics (mechatronics) - «science about everything" - organically-synergistic combination of different types of mechanisms and "artificial intelligence" based on developing microelectronics and information technology .
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизоване управління технологічними комплексами харчових виробництв: інноваційні технології
    (2014) Кишенько, Василь Дмитрович
    Ефективність виробництва може бути забезпечена при умові використання інформаційних систем в процесах управління підприємством як єдиним цілим організмом, в якому тісно переплелися технологічні, організаційні і економічні складові. Production efficiency can be achieved provided the use of information systems in business management processes as a whole body, which is closely intertwined technological, organizational and economic elements.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесів харчових виробництв з використанням інтелектуальних експертних систем
    (2014) Штефан, Євгеній Васильович
    Запропоновано методи та засоби ефективного аналізу взаємовпливу конструктивних, технологічних та структурно-механічних параметрів процесів термомеханічного оброблення харчових матеріалів. Methods and means for effective analysis of interference design, technological and structural and mechanical parameters of thermomechanical processing of food materials.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування попиту на продукції харчового підприємства з використанням методу Singular spectrum analysis
    (2014) Кононова, Валерія Олександрівна; Грибков, Сергій Віталійович
    Однією з ключових задач планування виробничої діяльності харчового підприємства на майбутній період являється визначення обсягів виготовлення та реалізації продукції. Прогнозування на основі часових рядів - один із самих популярних підходів до прогнозування розвитку економічних процесів. Особливістю часових рядів, що відображають поведінку ринку є те, що їх характеристики (ціни, обсяги угод, індикатори і т.д.) формуються з декількох складових: тренд, сезонна складова, випадкова складова, що описує випадковий процес певного типу. One of the key tasks of planning production activities food business for the future is the determination of the volume of production and sales. Prediction based on time series - one of the most popular approaches to forecasting economic processes. Feature of time series that reflect the market behavior is that their characteristics (price, transaction volumes, indicators, etc.) are made up of several components: trend, seasonal component, a random component, which describes the stochastic process of some type.