Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація процесу та кінетика екстрагування цільових компонентів з хмелю(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаРозглянуто вплив температури та гідромодуля на процес вилучення цільових речовин із хмелю при виробництві екстрактів. Встановлено вплив температури та гідромодуля на інтенсифікацію процесу екстрагування. The influence of temperature and hydromodule on the process of extraction of target substances from hops in the production of extracts is considered. The influence of temperature and hydromodule on the intensification of the extraction process is established.Документ Дослідження кінетики осмотичного зневоднення гарбуза(2015) Шутюк, Віталій Володимирович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичВ роботі авторами розглянуто результати осмотичного зневоднення гарбуза при різних концентраціях розчину NaCl і сахарози. Наведено математичну модель дає можливість прогнозувати процеси масоперенесення при осмотичному зневодненні, а отже, може бути використана як корисний інструмент під час розроблення та контролю в промисловості. In this paper, the authors reviewed the results of osmotic dehydration of pumpkin at different concentrations of sucrose and NaCl solution. The mathematical model makes it possible to predict the mass transfer processes during osmotic dehydration and, therefore, can be used as a useful tool in the development and control in the industry.Документ Кінетика ензимного гідролізу білків соняшникового шроту(2015) Носенко, Тамара Тихонівна; Іолтуховська, О. І.; Жукова, Ярослава ФридріхівнаМетою нашої роботи було моделювання кінетики часткового гідролізу білків соняшникового шроту під дією протеаз мікробіологічного походження. Об’єктом дослідження була кінетика ферментативного гідролізу білків соняшникового шроту. Соняшниковий шрот був одержаний на Мелітопольському оліє-кстракційному заводі. The aim of our study was modeling the kinetics of partial hydrolysis of sunflower meal protein under proteases of microbiological origin. The object of the study was the kinetics of enzymatic hydrolysis of sunflower meal protein. Sunflower meal was prepared in Melitopol Oil Extraction Plant.Документ Кінетика кавітаційного руйнування керамічних матеріалів(2014) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Кавун, Віталій Петрович; Некоз, Олександр ІвановичЗношування конструкційних матеріалів є процесом руйнування їх структурних фрагментів і починається з мікро- та закінчується макротріщинами та втратою маси зразка. Цьому передує накопичення дефектів, що визначається розмірами структурних складових матеріалу. Включення, наявні в усіх кер. матеріалах, впливають на їх експлуатаційні властивості, а дефекти структури обумовлюються складом і технологією зразків. Deterioration of construction materials is a process of destruction of their structural fragments begins and ends with micro- and macrocrack mass loss of the sample. This is preceded by the accumulation of defects is determined dimensions of the structural components of the material. Inclusion available in all supervisor. materials affect their performance properties and defect structure specifies the composition and technology standards.Документ Дослідження кінетики набухання бобів сочевиці при вологотепловому обробленні(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр СеменовичЗбалансованого харчування населення можна досягти введенням в раціон нових видів рослинної сировини з високими поживними, смаковими та лікувально-профілактичними властивостями. Сочевиця є одним з продуктів (разом з горохом і злаковими культурами), до яких наш організм адаптований генетично. Боби сочевиці більш, ніж на третину, складаються з білка, який нічим не поступається м'ясному, але краще засвоюється і не має тих жирових компонентів, які супроводжують м'ясний білок. Вживання в їжу страв із сочевиці корисно для серця, необхідно для кровотворення і для нормалізації рівня цукру в крові. Balanced nutrition can be achieved by the introduction in the diet new types of plant material with high nutritional, taste and treatment- prophylactic properties. Lentils are one of the products (along with peas and cereals), which our body is genetically adapted. Beans Lentil more than a third, consisting of a protein that does not yield meat, but it is better absorbed and not those fat components accompany meat protein. Eating foods from lentils good for the heart, need for blood and to normalize blood sugar levels.Документ Аналіз способів сушіння жому цукрових буряків(2014) Михалюк, Яна В'ячеславівна; Швецова, Інга Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичНаведено порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою. Дослідження процесу сушіння жомової січки гарячим повітрям здійснювалися за температур 40, 60, 80 і 100, а перегрітою парою – 130, 140 і 150 °С. Тривалість сушіння жому – відповідно 2,5…6 і 10…15 хв за швидкості потоку сушильного агента 1,7 м/с. Під час сушіння гарячим повітрям білий колір волокна зберігався до 80 % СР в усьому діапазоні температур. Під час сушіння перегрітою парою жом починає жовтіти за вмісту СР вище 70 %. Для збереження білого кольору сухого продукту доцільно сушити жом до 70 % СР, після чого досушувати конвективним способом. Comparative analysis of sugar beet pulp drying with hot air and superheated steam. Investigation of dry pulp broken rice with hot air were carried out at 40 , 60, 80 and 100, and superheated steam - 130 , 140 and 150 ° C. Drying of pulp - respectively 2.5 and 6 ... 10 ... 15 minutes at a flow rate of drying agent 1.7 m/s. When hot air drying white fibers remained 80% CP in the whole temperature range. When superheated steam drying pulp begins to turn yellow at CP content above 70 %. To preserve white dry product it is advisable to dry the pulp to 70% CP, then dosushuvaty convective method.Документ Вивчення кінетики розріджування крохмалю(2014) Гавриленко, Костянтин Олександрович; Тотміна, Віталіна; Пилипенко, Людмила Миколаївна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаВивчено кінетику ферментативного розріджування кукурудзяного та картопляного видів крохмалю. Встановлено витрати бактеріальної α-амілази для проходження цього процесу. Studied the kinetics of enzymatic liquefaction of corn starch and potato species. Installations costs bacterial α-amylase for the passage of the process.Документ Порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою(2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Бессараб, Олександр СеменовичНаведено порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою. Дослідження процесу сушіння жомової січки гарячим повітрям здійснювалися за температур 40, 60, 80 і 100, а перегрітою парою – 130, 140 і 150 °С. Тривалість сушіння жому – відповідно 2,5…6 і 10…15 хв за швидкості потоку сушильного агента 1,7 м/с. Під час сушіння гарячим повітрям білий колір волокна зберігався до 80 % СР в усьому діапазоні температур. Під час сушіння перегрітою парою жом починає жовтіти за вмісту СР вище 70 %. Для збереження білого кольору сухого продукту доцільно сушити жом до 70 % СР, після чого досушувати конвективним способом. Comparative analysis of sugar beet pulp drying with hot air and superheated steam. Investigation of dry pulp broken rice with hot air were carried out at 40 , 60, 80 and 100, and superheated steam - 130 , 140 and 150 ° C. Drying of pulp - respectively 2.5 and 6 ... 10 ... 15 minutes at a flow rate of drying agent 1.7 m/s. When hot air drying white fibers remained 80% CP in the whole temperature range. When superheated steam drying pulp begins to turn yellow at CP content above 70 %. To preserve white dry product it is advisable to dry the pulp to 70% CP, then dosushuvaty convective method.