Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив екстракту розмарину на властивості крему, що містить рослинні олії(2019) Нестеренко, Лідія Костянтинівна; Чебаненко (Омельченко), Христина ВолодимирівнаДокумент Застосування природних матеріалів для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся АнатоліївнаМетою роботи є дослідження застосування природних матеріалів для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві.Документ Дослідження застосування танінів для захисту антоціанів червоних столових вин(2018) Яковенко, Тетяна Олександрівна; Білько, Марина ВолодимирівнаМетою роботи є дослідження застосування танінів для захисту антоціанів червоних столових вин на прикладі модельних систем вин. The purpose of the work is to study the use of tannins to protect the anthocyanins of red table wines on the example of model wine systems.Документ Динамика показателей качества при хранении розовых сухих вин(2017) Билько, Марина ВладимировнаИсследовано влияние хранения розовых сухих вин на показатели качества и установлено, что их изменения связаны с протеканием окислительно-восстановительных процессов. Показано снижение уровня антоцианов, общего содержания фенольных соединений и колебание оптических характеристик, что объясняется процессами конденсации, полимеризации и окисления. Установлено, что накопление ацетальдегида приводит к окислению розовых вин. The effect of keeping pink dry wine on quality indicators was investigated, changes in quality indicators associated with the occurrence of oxidation-reduction processes in pink wines were established. The level of anthocyanins, the total content of phenolic compounds, and the change in optical characteristics were shown. These changes are explained by the processes of condensation, polymerization and oxidation. Accumulation of acetaldehyde leads to oxidation of substances of pink wines were established.Документ Antioxidants in food and food antioxidants(2015) Pasichnyi, Vasyl; Chebanenko (Omelchenko), Khrystyna; Polumbryk, MaksimOne of the major changes that occurs during processing, distribution and final preparation of food is oxidation. The main adverse effect of food oxidizing is a change in sensory quality, rancidity, vitamin destruction, color and food quality loss. Antioxidants are one of the principal ingredients that protect food quality by preventing oxidative deterioration of lipids.Документ Обобщение и анализ данных состава природных вод, используемых пиво-безалкогольными предприятиями Украины(1991) Кравчук, Зоя Дмитриевна; Олейник, Светлана Ивановна; Резвина, Лариса Николаевна; Трисунова, Татьяна Николаевна; Шепеленко, И. О.; Опанасюк, Татьяна ИвановнаПроведен мониторинг и обобщение состава природных вод, используемых пиво-безалкогольными предприятиями. Приведены данные превышения граничных значений показателей жесткости, сухого остатка, железа, перманганатной окисляемости в воде на предприятиях пиво-безалкогольной отрасли Украины. Monitored and generalization of natural waters used beer and soft enterprises. The data exceeding the boundary values of hardness values, solid, iron, permanganate oxidation in water enterprises beer and soft drinks industry in Ukraine.Документ Влияние показателя окисляемости воды на качество безалкогольных напитков(1991) Олейник, Светлана Ивановна; Резвина, Лариса Николаевна; Трисунова, Татьяна Николаевна; Опанасюк, Татьяна Ивановна; Савченко, Николай Яковлевич; Шепеленко, И. О.Проведены исследования зависимости стойкости безалкогольных напитков, а также их вкусовых качеств от значения перманганатной окисляемости воды. Установлено граничное значение показателя перманганатной окисляемости в воде для безалкогольных напитков. Studied depending resistance of soft drinks, as well as their taste on the value of permanganate oxidation of water. Set limit value indicator permanganate oxidation in water for soft drinks.Документ Дослідження стійкості до окислення фітоолійного каротиновмісного напівфабрикату під час зберігання(2014) Івахно, Ольга Олександрівна; Лявинець, Георгій Михайлович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаПряноароматичну сировину можна рекомендувати не тільки як смакові інгредієнти, а й як носії природних антиоксидантів. Таким чином, внесення в олію пряноароматичної сировини уповільнює процес окиснення, подовжує термін зберігання фітоолійного напівфабрикату. Pryanoaromaticheskih raw materials can be recommended not only as flavoring ingredients, but also as carriers of natural antioxidants. Thus, making the oil pryanoaromaticheskih raw slows oxidation and prolongs shelf life fitooliynoho semis.Документ Дослідження якісного складу гарбузової олії(2014) Хижняк, Ольга Олександрівна; Галицька, Лілія ЮріївнаОлію з насіння гарбуза зазвичай отримують методом холодного пресування, що дозволяє зберегти весь комплекс біологічно активних речовин. Однією з переваг гарбузової олії серед інших, є те що вона містить значну кількість вітамінів, особливо вітаміну Е, ненасичених ліноленової та лінолевої жирних кислот, мінеральних речовин, токоферолів та інших корисних речовин. The oil from pumpkin seeds usually obtained by cold pressing, thus preserving the full range of biologically active substances. One of the benefits of pumpkin oil, among others, the fact that it contains significant amounts of vitamins, especially vitamin E, unsaturated linolenic and linoleic fatty acids, minerals, tocopherols and other nutrients.Документ Інноваційна технологія сорбційного очищення води в лікеро-горілчаному виробництві(2012) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Ловягін, ОлександрУзагальнено результати досліджень сорбційного способу кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Наведено фізико-механічні та сорбційні характеристики сорбційних матеріалів. Встановлено, що фільтрувальний цикл збільшується в 1,5...1,7 рази та підвищується ефективність очищення води при використанні комбінацій сорбційних матеріалів різного типу в співвідношенні 1:1. Summarizes the findings of the research absorption method conditioning of water for the liqueur-vodka production. Installed the the physical-mechanical and sorption characteristics of sorption materials. It is established that the filtration cycle is increased in 1.5...1.7 times and increases the efficiency of water when using combinations of sorption materials of different types in the ratio of 1:1.