Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції освіти в світі
    (2023) Гуткевич, Світлана Олександрівна
    Місце освіти в житті суспільства визначається тим, яку роль відіграють у суспільному розвитку знання людей, їх досвід, вміння, навички, можливості розвитку професійних і особистісних якостей. Ця роль принципово змінилася в останні десятиліття. Інформаційна революція і формування інформаційного суспільства висунули інформацію та знання на передній план соціального й економічного розвитку.
  • Ескіз
    Документ
    Використання систем управляння якістю та безпечністю на підприємствах України
    (2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Робота присвячена огляду систем управління якістю та безпечністю, що використовуються в Україні на підприємствах харчової промисловості. Описано процеси, які мають включати такі системи, перераховані нормативні документи згідно яких проводиться контроль виробництва. Проаналізовано переваги застосування систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів. The publication is dedicated to the review of quality and safety management systems used in Ukraine at food industry enterprises. Processes that should include such systems are described, regulatory documents are listed according to which production control is carried out. The advantages of using food quality and safety management systems are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність варіантів першої сатурації дефекованого соку на основі показників аналітичних і мікроскопічних досліджень
    (2015-04) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна
    В роботі досліджено очисну дію вапняного молока та взаємодії гідроксиду кальцію з нецукрами дифузійного соку в процесах попередньої та основної дефекації і адсорбційного ефекту утвореного карбонату кальцію в умовах І та ІІ сатурації в різних варіантах технологічних схем очищення. In this work the cleansing action of calcium hydroxide interaction with juice non-sugars in the pre-liming and main liming and adsorption effect of calcium carbonate formed in the first and second carbonation in the different technological variants of purification has been research.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив фізико-механічних властивостей пакувальних матеріалів на технологічні процеси пакування
    (2016) Пригодій, Денис Віталійович; Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Температура взаємодіючих поверхонь впливає на значення коефіцієнта тертя, але цей вплив найбільше проявляться при температурах які наближаються то температур пластифікації полімерних матеріалів. Для кожного окремого випадку впливи однакових температур будуть різними, але зміна температури в діапазоні від 25 до 60°С не буде мати критичного впливу на технологічні процеси формування упаковки. The temperature of interacting surfaces affects the coefficient of friction but this effect is most manifest at temperatures approaching the temperature plasticizing polymeric materials. For each case the same temperature effects will be different, but the change in temperature ranging from 25 to 60 ° C will have a critical impact on the processes of formation of the package.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення якості технологічних процесів та технічного рівня обладнання
    (2014) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Для визначення ефективності роботи технологічного обладнання, термінів проведення планово-профілактичного обслуговування, визначення якості технологічних процесів не існує науково обґрунтованих методів. Часто не враховуються якісні параметри процесів при їх оптимізації. Пропонується оцінювати і прогнозувати ефективність роботи технологічного обладнання і якість процесів на підставі порівняння показників якості кінцевого продукту. There are no scientifically sound methods for determining the efficiency of technological equipment, the timing of scheduled maintenance, determining the quality of technological processes. Often, the quality parameters of processes are not taken into account in their optimization. It is proposed to evaluate and predict the efficiency of process equipment and process quality based on the comparison of the quality of the final product.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання якості технологічних систем
    (2014) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    При оптимізації технологічних процесів, визначенні ефективності роботи технологічного обладнання, термінів проведення ремонтів часто не враховуються якісні параметри процесів та готової продукції. Пропонується оцінювати ефективність роботи обладнання і якість процесів на підставі порівняння показників якості кінцевого продукту. When optimizing processes, determining the efficiency of processing equipment, timing of repair is often not captured qualitative parameters of the process and the finished product. It is proposed to evaluate equipment efficiency and process quality based on comparisons quality of the final product.
  • Ескіз
    Документ
    Тиксотропія водних розчинів полісахаридів
    (2014) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана Василівна
    Більшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних досліджень
    (2014) Рева, Леонід Павлович; Головіна, Олена Валеріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    В сучасній технології очищення дифузійного соку основними являються такі два процеси: попередня дефекація дифузійного соку (шляхом видалення ряду нецукрів коагуляцією ВМС - білків та пектинів і осадження вапном аніонів кислот у формі малорозчинних солей кальцію) та І сатурація (шляхом адсорбції ряду залишкових розчинних нецукрів на поверхні утвореного осаду карбонату кальцію). In modern technologies juice purification are major the following two processes: a preliminary defecation juice (by removing a number of netsukriv coagulation Navy - proteins and pectins and deposition of lime acid anions in the form of soluble calcium salts) and I saturation (by adsorption of a number of residual solvent netsukriv on the surface of the precipitate of calcium carbonate).
  • Ескіз
    Документ
    Технічна політика - основа інноваційного розвитку підприємства
    (2014) Лановська, Галина Іванівна
    Технічна політика як одна із складових інноваційної політики є основним чинником здатності підприємства випускати продукцію, яка користується попитом у споживачів, зменшення витрат на її виготовлення, впровадження ресурсо- чи енергозберігаючих технологій, підвищення екологічної безпеки виробництва, що визначає конкурентні переваги підприємства в ринковому середовищі. Technical policy as one of the components of innovation policy is a major factor in the ability of the company to produce products that demand by consumers, reducing the cost of its production, or adoption of alternative energy technologies, increasing environmental safety of production that determines competitive advantage in the market environment
  • Ескіз
    Документ
    Вимірювання кольоровості цукру в кристалічному стані для поточного контролю якості готової продукції
    (2006) Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Глінкін, С. Ю.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна
    Розроблений прилад для визначення кольоровості цукру в кристалічному стані без розбавлення, який дозволяє швидко визначати кольоровість цукру після кожного звареного вакуум-апарата, що дозволяє оперативно оцінювати якість готової продукції і оптимізувати технологічні процеси виробництва.