Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Харчовий потенціал насіння олійних культур(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна ОлександрівнаУ роботі наведено результати амінокислотного аналізу білків насіння соняшнику, сої та ріпаку. Отримані дані свідчать про вміст всіх незамінних амінокислот в досліджуваних зразках шротів. Лімітованими амінокислотами в соєвому білку є сума сірковмісних білків метіоніну та цистину. Для білків ріпакового шроту першою лімітованою кислотою є валін, проте її вміст лише на 20 % нижчий, ніж у еталонному білку Найменш збалансованим за складом незамінних амінокислот виявився білок соняшникового шроту, в якому три лімітовані амінокислоти (лізин, валін та ізолейцин) мали практично однаковий скор – 71-73,5 %. Results of aminoacid analysis of sunflower, soy and rape seed protein are presented in this work. Obtained results have shown that investigated samples have all essential aminoacids. Limiting aminoacid of soy proteins is a sum of sulfurcontaining aminoacids methionine and cistine. The first limiting aminoacid in rape meal protein is valine, but its content only 20 % lower of etalon protein. The least balanced on the base of essential aminoacid content were sunflower seed proteins, in which three aminoacids (lysine, valine and isoleycine) had almost the same score 71-73,5 % and were limiting.Документ Білок соняшника у створенні м'ясо-рослинних продуктів(2014) Коваль, Ольга Андріївна; Ковтун, Аліна ВолодимирівнаРівень харчування впливає на здоров'я, працездатність, якість життя людей. В багатьох країнах світу і в Україні суттєвою є проблема продовольства. Одним з головних питань є нестача повноцінного харчового білка. Rіven harchuvannya vplivaє on Health Protection, pratsezdatnіst, yakіst Zhittya people. In bagatoh kraїnah svitu i in Ukraїnі suttєvoyu Yea Food. One h cerebral nutrition Yea nestacha povnotsіnnogo nutritive bіlka.Документ Білки рослинного походження та їх використання в технології м'ясних виробів(2014) Мартинюк, Ірина Олександрівна; Хомин, Б. М.Білки є найбільш дорогим та дефіцитним компонентом раціонів харчування. Поряд з кількісною нестачею білка все більш негативну роль відіграє якісна неповноцінність. М'ясо — найцінніше джерело білків — відноситься до числа найбільш важко одержуваних і дорогих продуктів харчування. Це пов'язано з тим, що із всіх білковмісних організмів організм тварин найдовше засвоює білок і має найнижчий коефіцієнт конверсії харчових субстратів у тваринні білки. Protein is the most expensive and scarce component of the diet. Along with the lack of quantitative protein more negative role played by qualitative inferiority. Meat - the most valuable source of protein - is one of the most difficult and costly derived foods. This is due to the fact that of all organisms bilkovmisnyh longest animal body metabolizes protein and has the lowest rate of conversion of food substrates in animal proteins.Документ Новий поліпшувач для хлібобулочних виробів з соєвими продуктами(2003) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій Миколайович; Савчук, Наталія Іванівна; Дробот, Віра ІванівнаПроведено порівняння поліпшувачів, які можуть бути використані в технології хліба з додаванням продуктів переробки сої. Показана доцільність використання поліпшувачів у кількості 0,01 % для підвищення якості готових виробів. Comparison of improvers, which can be used in technology of bread with the addition of products of processing of a soya. The expediency of using improvers in the amount of 0.1 % to improve the quality of finished products.Документ Деякі аспекти удосконалення технології солоду із сої(2005) Хіврич, Борис Іванович; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичНаведено результати дослідження процесів замочування та пророщування зерна сої з метою підвищення якості солоду. Investigation results of soaking and sprouting processes of soybeans with the aim of increasing soy malt quality are presented.Документ Дослідження способів миття і замочування зерна сої в процесі солодорощення(2005) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Хіврич, Борис ІвановичПредставлено результати досліджень з визначення раціональних режимів миття і замочування зерна сої в процесі солодорощення. The investigation results of the rational washing and soaking methods of soy malting are presented.