Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення біодеградабельного їстівного посуду
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій Іванович
    Розроблений біодеградабельний їстівний стакан є повноцінною заміною нині використовуваних полімерних та паперових стаканів. Стакан являє собою печиво сформовано у вигляді стакану. Форму стакану можливо змінювати під вимоги споживачів. Водонепроникність стакану реалізована за рахунок водонепроникного шару всередині виробу. Розроблений стакан можна використовувати для широкого спектру напоїв температурою від 10 до 90 °С. Біодеградабельний їстівний стакан є стійкий до дії оцтової кислоти та етилового спирту. Має відмінні ергономічні показники і звісно є екологічним, оскільки як будь-який інший кондитерський виріб розкладається у довкіллі.
  • Ескіз
    Документ
    Хімія 2-,4-амінотіазолів та їх похідних
    (2024) Вільгота, Юлія Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Розглянуто способи добування 2- і 4-амінотіазолів та їх основні хімічні властивості.
  • Ескіз
    Документ
    Хімія ізатину та його похідних
    (2023) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій Іванович
    З’ясовано, що ізатин є реакційно здатною речовиною, що при взаємодії з ароматичними та гетероциклічними діамінами утворює багатоциклічні сполуки, які здатні до різних ціанінових конденсацій з утворенням поліметинових барвників.
  • Ескіз
    Документ
    Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Крохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.
  • Ескіз
    Документ
    Конденсація солей 2-амінотіазолу та його бензопохідних з трифлуорацетил ацетоном
    (2021) Крисанов, Денис Дмитрович; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій Іванович
    Під час конденсації перхлоратів 2-амінотіазолів і їх бензпохідних з трифлуорацетилацетоном синтезовано невідомі раніше тіазоло(3,2-а)піримідінієві солі, будову яких встановлено методом ЯМР 1Н спектроскопії та елементного аналізу.
  • Ескіз
    Документ
    ЯМР та ІЧ-дослідження продукту модифікації картопляного крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти
    (2021) Марченко, Катерина Олегівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій Іванович
    Проведено модифікацію крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти. В результаті дослідження продукту реакції методом ІЧ спектроскопії встановлено, що відбувається зшивання лінійних ланцюгів глюкопіранозних залишків крохмалю, адже спектри вихідного і модифікованого продуктів мають ряд характерних відмінностей.
  • Ескіз
    Документ
    Поліметинові барвники на основі тіазоло (3,2-а)піримідинієвих і пірамідо-(2,1-b)тіазолієвих солей з трифторметильною групою в піримідиновому циклі
    (2022) Крисанов, Денис Дмитрович; Шульга, Сергій Іванович
    Синтезовано нові поліметинові барвники різного типу - стирили, монометинціаніни, симетричні і несиметричні карбоціаніни та мероціаніни. Для кожного барвника отримані спектри поглинання і одержано дані Хмакс, інтенсивності поглинання і елементного аналізу.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад як показник якості екологічних пакувальних матеріалів для харчових продуктів
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Модифікація крохмалю дозволяє змінювати його фізико-хімічні властивості та створювати нові матеріали з заданими властивостями. Зокрема, модифікований крохмаль (харчові добавки Е 1400-1451) застосовують в різних галузях харчової промисловості: кондитерській, хлібопекарській, пивоварній, м’ясо-молочній, харчоконцентратній. За рахунок хімічної модифікації складу основної сировини екологічних пакувальних матеріалів можна отримувати сировину з заданими показниками якості, зокрема паропроникністю.
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання інноваційного пакування - їстівне біодеградабельне покриття/плівка
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Застосування їстівного покриття здійснює вплив на ряд характеристик кондитерських та хлібобулочних виробів. Доцільним є оцінювання характеристик виробів за узагальненою функцією бажаності Харрингтона, яка надає деякі можливості універсалізації загального підходу до проблеми оцінки ефективності використання їстівного покриття/плівки. Замість звичайного порівняння параметри виробів перераховуються в числові значення, а потім обробляються для отримання загального коефіцієнта. За цими коефіцієнтами різні зразки порівнюються, так би мовити, «в чистому вигляді». Це дозволяє більш об'єктивно оцінювати можливості застосування їстівного/покриття, а також полегшує процес порівняння, роблячи його більш наочним.
  • Ескіз
    Документ
    Полінівініловий спирт як складова екологічних пакувальних матеріалів
    (2021) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Полівініловий спирт є необхідною сировиною для виробництва екологічних пакувальних матеріалів. Враховуючи, що дана речовина також є дозволеною харчовою добавкою, тому є і безпечною сировиною для пакування харчових продуктів.