Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій ВіталійовичПоказано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.Документ The adequacy of mathematical modeling in powder products manufacturing processes(2019) Shtefan, Yevgenii; Mikhailov, Anatoliy; Litvinenko, Aleksandr; Kadomsky, Sergiy; Pashchenko, BohdanThe materials present a system of equations that can be used to create a mathematical model of deformation processes that allows taking into account the structural, mechanical, and rheological parameters of the solid phase of the material.Документ Cavitation liquid extraction of organic substances(2019) Litvinenko, Aleksandr; Kadomsky, Sergiy; Boyko, Yurii; Pashchenko, Bohdan; Shtefan, YevgeniiThe article shows that it is possible to effectively cavitate various production media. For example, a significant effect was found in the extraction of protein from defatted ground bones. The extraction process according to a similar scheme at 18-20°C allowed for an additional 4-6% of protein to be extracted by weight. The results of extraction of biologically active substances from vegetable raw materials were also obtained.