Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції зеленої хімії у контексті концепції сталого розвитку
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    У роботі розглядається сучасний напрям розвитку хімії та хімічної технології – зелена хімія. Він ґрунтується на тому, що потрібно застосовувати інноваційні способи отримання хімічних сполук, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу ні при їх виробництві, ні при їх використанні. Долучення енергоефективних методів виробництва хімічних речовин сприятиме скороченню витрат на енергоресурси та зниженню викидів шкідливих речовин у атмосферу, що є важливим кроком у напрямі сталого розвитку.
  • Ескіз
    Документ
    Переваги впровадження zero-waste в закладах ресторанного господарства
    (2023) Дочинець, Інга Вікторівна
    Охарактеризовано екологізацію закладів ресторанного господарства шляхом використання запасних джерел енергії, так як екологізація набуває великого значення у зв’язку з потребою збереження навколишнього середовища та попитом відвідувачів на екологічно безпечні продукти та послуги
  • Ескіз
    Документ
    Концепція zero-waste в сфері готельного та ресторанного бізнесу
    (2023) Дочинець, Інга Вікторівна; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна
    Обґрунтовано всі необхідні чинники, які б забезпечували високий рівень розвитку екологізації готельного та ресторанного бізнесу, наведено комплекс заходів, якими мають забезпечуватися екологічні норми
  • Ескіз
    Документ
    Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів
    (2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Метою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості проведення екологічного аудиту у м’ясопереробній галузі
    (2019) Білик, Ліна; Попова, Наталія Вікторівна
    В роботі наводяться особливості проведення екологічного аудиту м'ясопереобних підприємств на прикладі ПрАТ "Козятинський м’ясокомбінат". The thesis presents the features of conducting an environmental audit of meat processing enterprises on the example of PJSC "Kozyatyn meat-packing plant".
  • Ескіз
    Документ
    Прикладні дослідження робочих газів шахтних сушарок в осінню пору року
    (2018) Гапонюк, Ігор Іванович
    В роботі викладено результати прикладних досліджень тепло-вологообміну малорухомого шару зерна в шахтних сушарках вітчизняного виробництва в осінню пору року. Викладено аналіз відповідності теоретичних досліджень прикладним. Запропоновано правки в розрахункові формули та режими роботи сушарок для покращення показників їх роботи. The paper presents the results of applied researches of heat-and-moisture exchange of a slow-moving layer of grain in shaft driers of domestic production in the autumn of the year. The analysis of the correspondence of applied research theoretical studies is presented. Proposed corrections to the calculation formulas and operating modes of dryers to improve their performance.
  • Ескіз
    Документ
    Прикладні дослідження робочих газів шахтних сушарок в зимову пору року
    (2018) Гапонюк, Ігор Іванович
    В роботі викладено результати прикладних досліджень тепло-вологообміну малорухомого шару зерна в шахтних сушарках вітчизняного виробництва в зимову пору року. Викладено аналіз відповідності теоретичних досліджень прикладним. Запропоновано правки в розрахункові формули та режими роботи сушарок для покращення показників їх роботи. The paper presents the results of applied researches of heat-and-moisture exchange of a slow-moving layer of grain in shaft driers of domestic production in the winter season. The analysis of the correspondence of applied research theoretical studies is presented. Proposed corrections to the calculation formulas and operating modes of dryers to improve their performance.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсозберігаюча технологія переробки твердих відходів продуктивністю 150 тисяч тон на рік
    (2018) Серьогін, Олександр Олександрович; Василенко, Олександр Володимирович
    В усьому світі, однією з передових технологій утилізації відходів є переробка органічних відходів шляхом метанування. Основоположним при метануванні є біо-технологічний процес, застосування якого дозволяє позбутися джерел наведеної вище проблеми. Worldwide, one of the most advanced waste recycling technologies is the recycling of organic waste by methane. Fundamental for methane is a bio-technological process, the use of which allows you to get rid of the sources of the above problem.
  • Ескіз
    Документ
    Management issues in ecological problems of tourism industry in Odessa
    (2018) Marshalenko, Marianna
    Issues of management of ecological problems of tourism industry in Odessa are disclosed.
  • Ескіз
    Документ
    Environmental aspects of the Hotel business
    (2018) Marshalenko, Marianna
    Environmental aspects of the Hotel business are revealed.