Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Показники якості та безпечності сиру кисломолочного, збагаченого плодово-ягідною сировиною(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Охріменко, Віталій ВікторовичПоказано перспективність використання плодово-ягідної сировини у якості збагачувачів кисломолочного сиру та проведена оцінка якості та безпечності кисломолочних продуктів. The prospects of using fruit and berry raw materials as enrichments of sour milk cheese are shown and the quality and safety of sour milk products are assessed.Документ Дослідження впливу сушеної харчової продукції на якість масляної суміші впродовж зберігання(2020) Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Устименко, Ігор МиколайовичДосліджено вплив сушеної харчової продукції на властивості масляної суміші впродовж зберігання. Методом рентгеноструктурного аналізу визначено вплив рослинних інгредієнтів на поліморфні перетворення гліцеридів жирової фази збагаченої масляної суміші при зберіганні за різних температур (0, 5,та -25С) впродовж 7 діб. Досліджено стійкість до окиснення та визначено мікробіологічні показники безпеки масляної суміші з сушеною харчовою продукцією та насінням кунжуту впродовж зберігання 8 дібДокумент Удосконалення технології сиркової пасти, збагаченої пряно-ароматичною сировиною(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Хрупчик, Анна ВасилівнаМетою роботи є удосконалення технології сиркової пасти, збагаченої часником, кропом та насінням кунжуту, стабілізованої внесенням агар-агару. Було визначено оптимальне співвідношення рослинних компонентів і молочної основи, що забезпечують максимальне наближення вмісту амінокислот у продукті до еталонного білку, високі значення інтегрального скору нутрієнтів, а також приємні органолептичні властивості. На підставі вивчення фізико-хімічних і органолептичних показників рослинних компонентів розроблені рецептура та спосіб виробництва сиркової пасти оздоровчого призначення. The aim of the work is to improve the technology of curd paste, enriched with garlic, dill and sesame seeds, stabilized by making agar-agar. It was determined the optimal ratio of plant components and dairy base, providing the maximum approximation of the content of amino acids in the product to the reference protein, high values of the integral nutrient rate, as well as pleasant organoleptic properties. Based on the study of physico-chemical and organoleptic indicators of plant components, a formulation and method for the production of health-improving curd paste has been developed.Документ Удосконалення способу виробництва сиркової маси, збагаченої кунжутом(2016) Стеценко, Наталія Олександрівна; Пастовенська, Анна ОлегівнаПротягом останніх років спостерігається досить високий попит на споживання сиркових мас. Така їх популярність зумовлена високою харчовою цінністю, поживними властивостями, а також органолептичними показниками. In recent years there has been quite a high demand for cheese mass consumption. Such popularity is due to their high nutritional value, nutritional and organoleptic characteristics.Документ Насіння кунжуту як нетрадиційна сировина для виробництва олій(2014) Гулевата, Марина Анатоліївна; Усатюк, Світлана ІванівнаПерспективним для закладів ресторанного господарства є розроблення принципово нових технологій високоякісної продукції з сільськогосподарської сировини, що має оздоровчий вплив на організм людини у поєднанні з відмінними смаковими властивостями. Perspective for institutions restaurants is to develop fundamentally new technologies of high-quality agricultural products from material that has a healthy effect on the human body, combined with excellent flavoring properties.Документ Дослідження умов водного екстрагування сухих речовин льону(2014) Янюк, Тетяна Іванівна; Корж, Тамара Володимирівна; Горбенко, І. В.Люди ще кам'яного віку вирощували льон і використовували його насіння в їжу. Широке застосування льону сьогодні в якості технічної та харчової культури, пояснюється складом та властивостям льону. Льон є також культурою, яка має своє застосування і в медицині.