Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2019) Мальцева, Анна Владиславівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проведено статистичні дослідження виробничого травматизму на підприємствах лісового господарства України за період 2010-2018 рр. та досліджено динаміку залежності кількості травм від стажу роботи, виду робіт, причин травмування тощо. The study conducted statistical studies of occupational injuries at forestry enterprises of Ukraine for the period 2010-2018 and investigated the dynamics of the number of injuries on length of service, type of work, causes of injuries, etc.Документ Система управління охороною праці у закладах вищої освіти на основі інформаційних технологій(2019) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті детально проаналізовано характер інформаційних потреб: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у вищих навчальних закладах. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. In scientific research analyzes in detail the nature of the information necessities: the functions of management, coordination and control of specialists in occupational safety at higher education institutions. The distribution of information flows in the structure of higher education institution is determined. A general approach is proposed to improve the information technology management system, taking into account the clear interaction of the chief of labor protection service with the heads of all structural units of the higher education institution, for adequate and permanent management, taking into account all factors affecting the state of labor protection, for transfer to the chief of structural units of the optimal complex of measures to ensure safety at work.Документ Analysis of theoretical researches on nature of occupational injuries(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroIn order to manage occupational safety in the food industry effectively, choose and take reliable and available measures and means to prevent accidents at production we are to know factors, causes and sources of dangers, which can injure an employee under specific conditions and at certain workplace.Документ Дослідження статистики виробничого травматизму на основі методу взаємозв’язку між факторами(НУХТ, 2014) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано залежності травмування робітників різних професій від факторів, що впливають на виробничий травматизм м'ясопереробних підприємств, що дозволить розробити обґрунтовані і ефективні шляхи профілактики і зниження ризику травмування. This paper analyzes the dependence injury workers of different professions on factors influencing injuries meat processing plants that will develop reasonable and effective ways to prevent and reduce the risk of injury.Документ Information support of complex improving of security at the enterprise level(2013) Evtushenko, Olga; Khalmuradov, Вatyr; Volodchenkova, NataliaIn this article is shown a great need in creation automated information system – The State Register of victims which were injured during work or have got occupational diseases. Being built on the base of conceptual reasoning of the main tasks, structure and functions and also thanks to modern information systems, the Register gives a chance to follow the cause-and-effect relationships and to control the risks of injury during work. The program «Analysis_of_accidents 1.0» is developed for registration accidents and injuries in production according to the reports of form H-1 and it was built in C++.Документ Автоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості(2013) Водяник, А. О.; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаАнотація. Розроблена програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості. Аналіз нещасних випадків здійснюється за допомогою бінарного поєднання (групи) “причина травмування – вид травматичної події”, що багатократно збільшує кількість можливих варіантів (різновидів) причин травмування, прихованих у статистичних даних. Таблиці статистичних даних про види травматичних подій та причини нещасних випадків сформовано таким чином, що кожному нещасному випадку відповідає лише один вид травматичної події та одна головна причина нещасного випадку. Тобто кількість потерпілих за всіма видами травматичних подій дорівнює кількості потерпілих за всіма причинами нещасних випадків. Програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків дозволяє інженерам з охорони праці харчових підприємств, на основі аналізу причинно-наслідкових зв’язків приймати рішення щодо вибору більш цілеспрямованих профілактичних заходів. The program for monitoring and rapid analysis of accidents in the food industry. Analysis of accidents by using binary combination (group) "cause of injury - type of traumatic event" that repeatedly increases the number of possible options (varieties) causes injury, hidden in the statistics. Tables of statistical data on the types of traumatic events and causes of accidents is formed so that each accident meets only one type of traumatic event and one of the main causes of accidents. That is, the number of victims of all types of traumatic events is the number of victims of all causes of accidents. The program for monitoring and rapid analysis of accidents allows engineers for safety food businesses based on the analysis of causality choose more targeted preventive measures.Документ Профілактика виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості(2012) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Водяник, А. О.Проаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій. Вдосконалена методика оцінки стану охорони праці на робочому місці, яка базується на алгоритмі зміни пріоритету заходів щодо охорони праці на робочому місці, які передбачені до виконання системою стандартів, інструкцій, регламентів, пам'яток, що дозволяє надати системі контролю характер гри і індивідуально підійти до кожної групи фахівців. Встановлений показник контролю знань з охороні праці на робочому місці, виражений відповідним коефіцієнтом КОПМ, який дозволяє визначити рівень знань з охорони праці безпосередньо орієнтованих на професію робітників різних технологічних рівнів, а також дає можливість перевірити і оцінити умови праці, робітників в період їх трудової діяльності. The article deals with сonsisting of production traumatism is analysed of food retail industry of Ukraine for period in 2003…2009. The results of research of dynamics of production traumatism are given. The indexes of frequency and weight of traumatism are expected. Distributing of accidents is conducted after principal reasons and types of events. The method of estimation of the state of labour protection is improved in the workplace, which is based on the algorithm of change of priority of measures on a guard labours in the workplace, which are foreseen to implementation of standards the system, instructions, regulations, reminders, that allows to give the checking system character of game and individually to walk up to every group of specialists. The index of control of knowledges is set on a labour protection in the workplace, expressed the proper coefficient of KOTM, which allows to define the level of knowledges on a labour protection directly oriented to the profession of workings different technological levels, and also enables to check and estimate the terms of labour, workers, in the period of their labour activity.Документ Formation database of accounting cases in the enterprise food industry(2012) Evtushenko, OlgaMaterials of investigations and current information about accidents allowed to estimate the state of safety of labour and serve as foundation for development of measures on activation of prophylactic work on warning of production traumatism. The program is constructed by a programming of C++ language. «An account of accidents is on an enterprise» allows to create the bank of data necessary for the analysis of reasons and circumstances of industrial accidents; to form, to print, to send on electronic e-mail reports of acts on a form N-1. An act on a form N-1 is a primary document for an account, analysis and development of measures, on the removal of reasons of traumatism. The form of act about an accident is made so, that enables to conduct the deep analysis of reasons of traumatism and on the basis of it to develop and carry out effective measures on his decline. Information of act can expose the real picture of event and bring a benefit only to the that case, when they are made correctly and objectively on the basis of the preliminary conducted investigation of accident. Even insignificant inaccuracy, omission and haste, at drafting of act can result in a wrong conclusion. By the basic transmitters of informative base, and also primary statistical documents in the system of operative account and analysis of production traumatism is an act about the accident of form of Н-1 and report about investigation of accident of form of Н-2, hospital letter, and also annual reports.