Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Features of modern manufacturing technologies smoked smokes(2020) Strashynskyi, Igor; Pasichnyi, Vasyl; Romazan, AlexandrSmoked sausage acquires specific properties as a result of complex enzymatic and physicochemical reactions that occur during its maturation. Recently, to accelerate the technological process, more and more sausage producers use starter crops in the production of smoked sausages. Cultures of microorganisms on the basis of which bacterial leavens are created differ in the activity and properties therefore sausages made with use of these cultures will differ a little in physicochemical, microbiological and organoleptic indicators. The conducted scientific researches allow to state that introduction of bacterial preparations of firm Chr. Hansen, Denmark ensures the accelerated development and dominance of beneficial microflora in the production of smoked sausages using modern technologies and improves their safety. Копчена ковбаса набуває специфічних властивостей у результаті складних ферментативних та фізико-хімічних реакцій, що виникають під час її дозрівання. Останнім часом для прискорення технологічного процесу все більше виробників ковбасних виробів використовують стартові культури у виробництві копчених ковбас. Культури мікроорганізмів, на основі яких створюються бактеріальні закваски, відрізняються активністю та властивостями, тому ковбаси, виготовлені з використанням цих культур, відрізнятимуться за фізико-хімічними, мікробіологічними та органолептичними показниками. Проведені наукові дослідження дозволяють стверджувати, що введення бактеріальних препаратів фірми Chr. Hansen (Данія) забезпечує прискорений розвиток та домінування корисної мікрофлори у виробництві копчених ковбас за сучасними технологіями та підвищує терміни зберігання.Документ Перспективи використання препаратів пробіотиків з імунорегулюючою дією(2014) Буць, Н. О.; Антонюк, Марія МиколаївнаНа сьогодні є актуальним вивчення механізму дії пробіотиків. Відомо, що практично всі мікроорганізми взаємодіють з клітинами макроорганізму через так звані Toll-подібні рецептори (TLR) - сімейство мембранних глікопротеїнів, присутніх на макрофагах, нейтрофілах, дендритних клітинах, епітеліоцитах. Today is a topical study of the mechanism of action of probiotics. It is known that almost all bacteria interact with cells of the microorganism through so called Toll-like receptors (TLR) - a family of membrane glycoproteins, present on macrophages, neutrophils, dendritic cells, epithelial cells.Документ Порівняльна характеристика мінерального та вітамінного складу зернових напівфабрикатів(2014) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаНа сьогоднішній день в якості захисту тканин організму людини від ушкоджуючої дії надлишку вільних радикалів запропоновані синтетичні препарати, які містять великі дози основних антиоксидантів - вітамін Е, С, Р-каротин та мікроелемент селен. Однак прийом великих доз штучно синтезованих препаратів має побічні ефекти. Їх надлишок не засвоюється в шлунково-кишковому тракті, а прийом капсульованих або таблетованих форм порушує рівновагу компонентів крові. Набагато корисніше використовувати природні антиоксиданти, які містяться наприклад у пророщеному зерні. To date, as a protection from the tissues of the human body damaging effect of excess free radicals proposed synthetic drugs containing high doses of the main antioxidants - vitamin E, C, P-carotene and trace element selenium. However, receiving large doses of artificially synthesized drugs has side effects. Their excess is not absorbed in the gastrointestinal tract, and reception capsulated or tablet forms disturbs the equilibrium of blood components. It is much healthier to use natural antioxidants contained such as sprouted grain.