Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Екологічний та природно-кліматичний ризики забезпечення продовольчої безпеки країни(2014) Скопенко, Наталія СтепанівнаФормування стійкої системи продовольчої безпеки країни не можливо без ефективного розвитку агропромислового комплексу. Україна характеризується сприятливими природними умовами для розвитку сільськогосподарського виробництва. В сучасних умовах господарювання та з урахуванням особливостей виробничого циклу в АПК все більшої уваги потребують екологічний та природно-кліматичний ризик, що обґрунтовує рівень безпеки харчових продуктів та екологізації виробництва.Документ Дослідження тенденцій змін у харчуванні(2014) Федулова, Ірина ВалентинівнаОдним з індикаторів продовольчої безпеки країни є визначення питомої ваги витрат на продукти харчування в сукупних витратах домогосподарств, вона не повинна перевищувати 60%. При цьому значенні наступає критична межа використання сукупного доходу господарств. В 2000-2001 роках спостерігалось критичне значення цього показника, після цього спостерігалася спадна тенденція до 2008 року, де значення цього індикатора набуло найменшого значення - 48,8%, і подальше незначне зростання.Документ Забезпечення продовольчої безпеки підприємствами молочної галузі України(2014) Якимчук, Тетяна ВолодимирівнаПроблеми забезпечення продовольчої безпеки з кожним роком набувають все більшої актуальності у зв'язку з поступовим вичерпанням природних ресурсів на фоні поступового зростання чисельності населення планети. В цих умовах важливим завданням для кожної країни є забезпечення раціонального харчування і здоров'я нації сьогодні і в майбутньому, підвищення соціально-економічного добробуту кожного громадянина через використання відповідних важелів впливу на діяльність підприємств різних галузей.Документ Енергетична цінність раціону як характеристика досягнення продовольчої безпеки(2014) Мостенська, Тетяна ЛеонідівнаНа думку науковців існують три основні складові продовольчої безпеки: наявність харчування, доступність харчових продуктів (можливість придбати харчування), достатня кількість корисних речовин в харчуванні.Документ La sécurité alimentaire(2014) Nosenko, NataliaLa sécurité alimentaire a été récemment mise à mal par le fromage à la listéria, le poulet à la dioxine, les rillettes pas très fraîches, les poissons mazoutés par l'Erika, la crise de la vache folle, l'épizootie de fièvre aphteuse et le développement des OGM (organismes génétiquement modifiés). La confiance des Français quant au contenu de leur assiette bat de l'aile. Ils ne savent plus à quel saint se vouer pour se nourrir sainement.Документ Устойчивое развитие: продовольственная безопасность(2014) Кундеева, Галина АлексеевнаРассмотрена проблема решения продовольственной безопасности исходя из концепции устойчивого развития. Проанализировано состояние продовольственного обеспечения страны с количественной и качественной стороны фактического потребления продуктов питания как фактора здоровья нации. Considered is the problem of solving the food security based on the concept of sustainable development. Analyzed is the state of food provision of the country with quantitative and qualitative surveys of actual food consumption. as a factor of the health of the nation.Документ Социальная ответственность государства в контексте решения продовольственной безопасности(2013) Кундеева, Галина АлексеевнаРассмотрена социальная ответственность государства в решении проблемы продовольственной безопасности Украины, показана необходимость снижения уровня дифференциации доходов населения, определены основные задачи. Social responsibility of the state in the decision of problem of food safety of Ukraine is considered, the necessity of decline of level of differentiation of profits of population is rotined, basic tasks are certain.Документ Управление продовольственной безопасностью на макроуровне(2012) Кундеева, Галина Алексеевна; Адреюк, Наталья ВикторовнаПроанализировано различные уровни продовольственной безопасности, указаны соответствующие экономические субъекты и способы решения проблем. Analyzed different levels of food security, identifies the economic actors and ways of solving problems.Документ Социально-экономический аспект продовольственной безопасности(2013) Кундеева, Галина АлексеевнаИсследовано сущностное содержание категории «продовольственная безопасность» и определено главенствующее положение социально-экономического аспекта. Указано на необходимость повышения покупательской способности населения. Investigated the essential content of the category "food security" and defined the dominant position of socio-economic aspects. The need to increase the purchasing power of the population.Документ Consumer basket - paradox of ukrainian economy(2013) Sakhnenko (Tikhonova), AnastasiaThe paper analyses the problem of exictance of consumer basket in Ukraine, which is «old-fashioned» and does not meet modern standarts of living in Ukraine. National security of a region or a diswtrict, as well as whole country, depends on the food security of this country. So, today the issue of food security becomes increasingly important and requires closer attention. Current problems in this area is existence of "old-fashioned" consumer basket, which does not meet modern standards of living in Ukraine and in accordance with applicable law can not be considered as legitimate. Existing basket is unable to meet the actual needs of the population and requires immediate review by the government. In society there is a perception: "If eat in accordance with the standards of the consumer basket, it is the easiest way to get to the hospital with a diagnos of "exhaustion"".