Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Використання інформаційних технологій для розрахунку оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві з метою зменшення викидів у навколишнє середовище(2019) Ющук, Інна Василівна; Ющук, Павло ОлександровичРобота з оптимізації процесу розрахунку обладнання, призначеного для поглинання вуглекислого газу з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку при виробництві цукру. Розроблено математичну модель і параметричну схему для розрахунку процесу карбонізації. Визначено, що насичення вуглекислим газом негативно впливає на коефіцієнт його використання. Було встановлено, що зі збільшенням СО2 в газі ефективність його використання зменшується. Work on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.Документ Математичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві(2019) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна ВасилівнаПроведено роботу по оптимізації процесу розрахунку обладнання, що призначене для поглинання діоксиду вуглецю з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку в цукровому виробництві. Збільшення рівня соку в апараті від 3-х до 4-х метрів, при решті сталих параметрів, приводить до незначного збільшення, на 0,2∙10-4 кмоль/см3, а збільшення температури процесу від 65 до 75 °С до збільшення на 0,75∙10-4 кмоль/см3 швидкості поглинання СО2. Abstract: The work was done on optimization of the process of calculating equipment intended for absorption of carbon dioxide in order to neutralize calcium hydroxide in the purification of diffusion juice in sugar production. An increase in the juice level in the apparatus from 3 to 4 meters, with the remaining constant parameters, leads to a slight increase, at 0,2 ∙ 10-4 kmol / cm3, and an increase in the temperature of the process from 65 to 75 °C to increase by 0.75 ∙ 10-4 kmol / cm3 of absorption rate of CO2.Документ Процеси і апарати для сатурації дефекованого соку(2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин ВікторовичЗабезпечення конкурентоспроможності виробленого в Україні цукру на внутрішньому і зовнішньому ринках та раціональне влаштування виробництва кристалічної цукрози є актуальним завданням сьогодення, пов’язаним з якістю продукції цукрових заводів та її собівартістю. Ensuring the competitiveness of manufactured in Ukraine sugar in the domestic and foreign markets and rational arrangement of crystalline sucrose production is an urgent task today related to the quality of sugar mills and its cost.Документ Двоступенева І сатурація - суттєвий етап в підвищенні ефективності очищення дифузійного соку(2014) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир МихайловичВажливе місце в технологічному процесі займає I карбонізація. Від правильності її проведення залежить загальний ефект адсорбційного очищення соку, швидкість фільтрування соку і витрата каменю на виробництво. Ефективність проведення I сатурації в значній мірі залежить від її апаратурного оформлення. Important role in the technological process is I carbonization. of correctness of its implementation depends on the overall effect of adsorption purification juice, juice filtration velocity and flow stone of production. Efficiency of carbonation I greatly depends on its hardware design.Документ Спосіб підвищення використання діоксиду вуглецю в апаратах сатурації(2014) Захаров, Володимир Володимирович; Пономаренко, Віталій ВасильовичЗапропонована схема є перспективною на цукровому заводі, покращує використання СОг в апаратах сатурації, зменшуються втрати тепла з відпрацьованим сатураційним газом. The proposed scheme is promising in a sugar factory, improves the use of SOG in carbonation apparatus, reduced heat loss from the spent gas carbonation.Документ Результати досліджень сатурації мембранно-капілярного апарату(2014) Світлик, Андрій Миколайович; Прохоров, Олександр МиколайовичНайбільш перспективним способом сатурації напоїв являється насичення напоїв діоксидом вуглецю в тонкому шарі рідини. The most promising way beverage carbonation of beverages is saturation with carbon dioxide in a thin liquid layer.Документ Удосконалення процесу попередньої дефекації шляхом оптимізації повертань(2013) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій МиколайовичНаведено переваги використання згущеної суспензії соку І сатурації на попередню дефекацію. Are the advantages of the use of thickened suspension of I-carbonation juice to pre-defecation.Документ Схема очищення соку УДУХТ –’01 та реалізація її впровадження на цукровому заводі ім. Цюрупи(2002) Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир МихайловичНаводяться переваги використання схеми очищення УДУХТ в порівняні з типовою схемою очищення дифузійного соку.