Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Использование лактулозы и сырья, содержащего физиологически активные ингредиенты в хлебопечении
    (2014) Дробот, Вера Ивановна; Бондаренко, Юлия Викторовна; Мисечко, Наталья Орестовна
    Статья посвящена проблеме снижения гликемического индекса хлебобулочных изделий для больных диабетом. В материалах статьи обоснована необходимость обогащения хлеба функциональными ингредиентами с низким гликемическим индексом и высокой физиологической активностью наряду с заменой в их рецептуре сахара. Доказана целесообразность обогащения хлебобулочных изделий с заменителями сахара (фруктозой, лактулозой) пшеничными отрубями, сухой пшеничной клейковиной, соевым маслом, йодированной солью, содержащие функциональные ингредиенты, которые улучшают спектр физиологических свойств этих изделий. The article is devoted to the problem of lowering the glycemic index of bakery products for diabetics. In the article the necessity of enrichment of bread functional ingredients, with a low glycemic index and high physiological activity, together with the replacement in their recipe sugar. Proved that the enrichment of bakery products with the substitutes of sugar (fructose, lactulose) wheat bran, dry wheat gluten, soy oil, iodized salt, containing functional ingredients that improve range of physiological properties of these products.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування ПАР (поверхнево-активних речовин) у технології хлібобулочних виробів, збагачених молочними білками
    (2014) Ткачук, Юрій Михайлович; Доценко, Віктор Федорович
    У багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні, спостерігається недостатнє забезпечення населення білковими харчовими продуктами. Оскільки хліб являється продуктом щоденного споживання, тому є найзручнішим для корекції харчової та біологічної цінності харчового раціону.
  • Ескіз
    Документ
    Zeovac вакуумне охолодження - технологія майбутнього
    (2014) Клапатюк, Максим; Ковальов, Олександр Іванович; Федорів, Віктор Михайлович
    В наслідок впровадження нових технологій виробництва хлібобулочних виробів, недопечений хліб відправляється на зберігання. За необхідності доставляється до місця реалізації, де зберігається до часу кінцевого випікання в охолодженому вигляді без втрати якості.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хлібобулочних виробів з цукрозамінниками сировиною, що містить функціональні інгредієнти
    (2014) Місечко, Наталія Орестівна; Дробот, Віра Іванівна
    Проведені дослідження показали доцільність збагачення виробів з цукрозамінниками пшеничними висівками, СПК та соєвою олією, йодованою сіллю і стали підґрунтям для розробки і затвердження рецептур і технологічних інструкцій на нові види функціональних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хліба магнієм та цинком
    (2014) Семенчук, Софія Вікторівна; Сімоновець, Ірина Миколаївна; Дробот, Віра Іванівна; Голінко, Ігор Михайлович
    Збагачення хлібобулочних виробів цитратами цинку та магнію, одержаними з використанням нанотехнології не тільки сприятиме покращенню фізіологічних процесів в організмі, а також буде позитивно впливати на перебіг мікробіологічних процесів в тісті.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування рослинних порошків у технології хлібобулочних виробів
    (2014) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Бончак, Інна Василівна
    Використання порошку з капусти, насіння льону та кунжуту у технології хлібобулочних виробів позитивно впливає на реологічні властивості тіста та якість готового хліба: покращення газоутворення в тісті, органолептичних і фізико-хімічних показників якості, сприяє підвищенню виходу виробів, а також розширює сировинну базу.