Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив показників води на якість алкогольних напоїв(2021) Бітов, Максим Сергійович; Савченко, Аліна Сергіївна; Чернова, Наталія МиколаївнаЛужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.Документ Удосконалення технології алкогольної продукції(2018) Естрін, Олексій Сергійович; Кузьмін, Олег ВолодимировичДосліджена антиокислювальна здатність настоїв з рослинної сировини для удосконалення технології алкогольної продукції. Antioxidant ability of infusions from vegetable raw materials for improvement of technology of alcoholic beverages is investigated.Документ Перспективність застосування фільтрувального матеріалу у лікеро-горілчаному виробництві(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Пелех, Дмитро; Коваленко (Лисогор), Олена АртурівнаДосліджено природний алюмосилікатний фільтрувальний матеріал фільтрувальний матеріал FILTER AG PLUS. Встановлено фізико-механічні характеристики матеріалу та його хімічну стійкість. Застосування FILTER AG PLUS дає змогу збільшити відносний об’єм підготовленої води у 1,8…2,0 рази за один фільтрувальний цикл при цьому покращуються органолептичні характеристики та зменшуються вміст органічних сполук, марганцю і заліза. The natural aluminum silicate filter material is a filter material of FILTER AG PLUS. The physical-mechanical characteristics of the material and its chemical resistance are established. The application of FILTER AG PLUS allows to increase the relative volume of prepared water in 1,8 ... 2,0 times per filter cycle, while improving the organoleptic characteristics and reducing the content of organic compounds, manganese and iron.Документ Innovative technology of alcohol drinks(2016) Oliynyk, Svitlana; Kuts, Anatoly; Tarasiuk, LesiaІнноваційна технологія алкогольних напоїв включає в себе раціональні блоки універсальної технологічної схеми, які забезпечують якість і стабільність контрольованих параметрів. Визначено критичні контрольні точки технології: співвідношення води і етанолу, органолептичні, фізико-хімічні показники та температуру води, етанолу і водно-спиртової суміші на стадії підготовки і під час очищення активним вугіллям і мінералами в стані фізичної і хімічної рівноваги, стабільності напоїв в пляшках. The innovative technology of alcohol drinks based includes the rational blocks of universal flowsheet, which provide the quality and stability of drinks by the controlled parameters. The critical control points of the technology: the affinity of water and ethanol, the organoleptic, physico-chemical parameters and temperature of water, ethanol and water-alcohol mixture under preparation and during its treatment by activated carbon and minerals and in a state of physical and chemical equilibrium, stability of drinks in bottles, were determined.Документ Товарознавча оцінка якості горілок(2016) Башинська, Аліна Василівна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаЛевова частка алкоголю, зокрема й фальсифікованої продукції, постачається на ринок з нелегального виробництва. Понад 50 % горілки у закладах торгівлі не відповідають нормативам Держстандарту. Тому доцільно провести товарознавчу оцінку якості горілки серед українських виробників. The lion's share of alcohol, including counterfeit products supplied to the market with illegal production. Over 50% of vodka in trade schools do not meet standards Standard. Therefore appropriate to commodity quality assessment among Ukrainian vodka producers.Документ Контролювання визначання міцності водно-спиртових сумішей(2014) Ловягін, Олександр; Олійник, Світлана ІванівнаНаціональними стандартами України, Росії, ЄС на лікеро-горілчану продукцію регламентований метод визначання міцності у відгоні. У горілки та лікеро-горілчані напої вносять інгредієнти, які призводять до збільшення густини розчину і занижують видиму міцність у порівнянні з істинною. National standards of Ukraine, Russia and the EU on alcoholic beverages is regulated method of determining the strength of Return. In vodka and alcoholic beverages made ingredients that lead to an increase in the density of the solution and understate the apparent strength in comparison to true.