Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення біологічної цінності м’ясних напівфабрикатів з шпинатом збагачених сухою молочною сироваткою(2021) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Бірюк, Юлія Вікторівна; Шевченко, Іванна ЮріївнаДосліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури шпинату та сухої молочної сироватки збагаченої. Досліджено біологічну цінність отриманого продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins, was studied. It is suggested to enrich it by adding spinach and dry enriched whey to the recipe. The biological value of the obtained product was studied.Документ Баланс в продовольчій безпеці України(2014) Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаПродовольча безпека - це стан захищеності людини, який визначається рівнем розвитку аграрного сектора економіки. Успішне розв'язання проблем в сфері забезпечення продовольчої безпеки країни залежить від створення умов для виготовлення якісних і безпечних продуктів харчування. Food security - a state of security rights, which is derived from the development of the agricultural sector. Successful resolution of issues in the area food security depends on the conditions for production quality and safe food.Документ Аспекти дослідження взаємозалежності показників збалансованості та самозабезпеченості споживання основних продуктів харчування в Україні(2014) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаПроведений регресійний аналіз взаємозалежності таких індикаторів збалансованості споживання основних продуктів харчування та показників самозабезпеченості основними продуктами харчування на основі статистичних даних за 2005-2013 рр. показав, що найгірша ситуація в Україні склалася у забезпеченні населення плодами, ягодами та виноградом. Показники самозабезпеченості достатньо сильно залежать від обсягів власного виробництва, збільшення якого призводить до зменшення частки експорту в загальному фонді споживання. Conducted a regression analysis of the interdependence of indicators balance the consumption of basic foodstuffs and indicators basic food self-sufficiency based on statistical Data for the 2005-2013 biennium. showed that the worst situation prevailing in Ukraine providing individuals fruits, berries and grapes. Performance self-reliant enough highly dependent on the volume of domestic production, which leads to an increase in the share of exports decrease in the general fund consumption.Документ Збалансованість маркетингової діяльності підприємства(2014) Стеценко, Вікторія АнатоліївнаПоняття збалансованості в маркетингу досі є мало вивченим. Єдине застосування в форматі «збалансована система показників», до якої входить група маркетингових показників, було впроваджене Солнцевим С.О. та Яворською К.Ю., на їх думку впровадження маркетингових показників в оцінку бізнес-портфелів та їх контроль, з точки зору збалансованості, є невід'ємною складовою ефективного стратегічного маркетингового управління.Документ Елементи оцінки ефективності податкового планування підприємств(2014) Мартиненко, Василь ПетровичВ умовах динамічного розвитку суспільства, зростання конкуренції, важливого значення набуває створення і ефективне використання системи податкового планування на підприємствах різних організаційно-правових форм та форм власності. Як показує практичний досвід, забезпечити нормальне функціонування підприємницьких структур у нестабільному ринковому середовищі та якісне управління фінансовими ресурсами керівники та фінансові менеджери можуть лише при наявності розробленого ними ефективного податкового плану. Доречно відмітити, що підприємствам все складніше стає передбачити майбутню ситуацію в розвитку економічних відносин.Документ Інноваційне прогнозування як методичний інструментарій маркетингу новацій(2010) Кундєєва, Галина ОлексіївнаРозглянута динамічна модель ринкової рівноваги на ринку споживчих товарів та ринку новацій. Проаналізовано обґрунтування вибору напрямів інноваційної діяльності та здійснення інноваційного процесу. Considered a dynamic model of market equilibrium in the market of consumer goods and market innovations. Analyzed the rationale for the choice of innovation activities and carry out innovation process.Документ До питання теплообміну при кипінні нанорідин(2013) Сидоренко, Світлана Валентинівна; Морару, Василь Несторович; Снігур, Олександр Володимирович; Комиш, Дмитро Віталійович; Копиленко, Анатолій Васильович; Маринін, В. Н.; Тимонін, Олександр МиколайовичДокумент Исследование жирнокислотного состава отдельных видов животного сырья(2011) Пешук, Людмила Васильевна; Радзиевская, Ирина ГеронтьевнаИзучен состав липидных компонентов нетрадиционного мясного сырья. Показаны факторы, влияющие на точность хроматографического определения состава жирних кислот. Сосредоточено внимание на проблеме цис-транс изомерии и возможности идентификации отдельных групп изомеров. Представлен состав жирных кислот наиболее распространенных в мясной промышленности жиров традиционных сельскохозяйственных и экзотических животных, что позволяет использовать приведенные данные в производстве новых мясных продуктов повышенной биологической ценности. The composition of the lipid components of unconventional meat. Shows the factors affecting the accuracy of the chromatographic determination of the fatty acids. Focused attention on the cis-trans isomerism, and the possibility of identifying specific groups of isomers. Presented by the fatty acids most common fat in the meat industry for traditional agricultural and exotic animals, which allows these data in the production of new meat products high biological value.