Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасні тренди використання емульгаторів в технології коктелів(2023) Пушка, Ольга Сергіївна; Повар, Артур Русланович; Сильчук, Роман ПавловичУ статті проаналізовано різновиди емульгаторів, що використовуються для приготування змішаних напоїв у барній культуріДокумент Використання емульгуючих властивостей порошку яєчного жовтка у технології молоковмісних продуктів(2017) Белемець, Тетяна Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Мельник, Євгенія Олегівна; Блінова, Галина ВікторівнаНа підставі низки медико-біологічних досліджень встановлено, що здоров’я людини на 80% залежить від харчування та лише на 20% від генетики. Раціон харчування повинен відповідати концепції «здорового харчування», у відповідності до якої, щоденно людина повинна отримувати з їжею певне відсоткове співвідношення білків (25…35%), жирів (30…40%) та вуглеводів (30…35%). Для розробки таких функціональних продуктів у якості жирового компоненту авторами розроблено склад купажу натуральних рослинних олій на основі кукурудзяної, ріпакової та олії волоського горіху. Based on a number of medical-biological studies, it was found that human health is 80% dependent on nutrition and only 20% of genetics. The diet should be in line with the concept of "healthy eating", according to which, on a daily basis, a person should receive a certain percentage of proteins (25...35%), fats (30...40%) and carbohydrates (30...35%). To develop such functional products as a fat component, the authors developed the composition of a blend of natural vegetable oils based on corn, rapeseed and walnut oil.Документ Дослідження технології майонезу з використанням моно-диацилгліцеролів(2014) Тимощук, А. Ю.; Бахмач, Володимир Олександрович; Бабенко, Валерій ІвановичМайонез займає одне з ведучих місць і користується великим попитом у населення, він задовільняє різні смаки, підходить практично до всіх вікових груп. Майонез на яєчних жовтках — це продукт високої харчової цінності, але для хворих, які повинні контролювати вміст холестерину в їжі, споживання його має бути обмеженим. Mayonnaise is one of the leading places and is in great demand among the population, it satisfies different tastes, suitable for almost all age groups. Mayonnaise in egg yolks - a product of high nutritional value, but for patients who have to control cholesterol in food, its consumption should be limited.Документ Технология майонеза на основе яичных продуктов с растительными маслами, обогащенными каротином(2012) Бахмач, Владимир Александрович; Бабенко, Валерий Иванович; Падалка, Т. В.Традиционные майонезы на основе яичных продуктов с достаточно высоким содержанием жиров занимают ведущее место среди широкой гаммы эмульсионных пищевых продуктов и пользуются популярностью у населения, поскольку отличаются высокими вкусовыми та потребительскими свойствами. Для достижения благоприятного эффекта для здоровья человека при расширении ассортимента продукции принято одно из направлений – в качестве жировой фазы использовать полезные для здоровья растительные масла, обогащенные каротиноидами моркови, или пальмовыми каротиноидами, или пищевыми каротинами. Данная робота проводилась с целью разработки рецептуры эмульсий майонезного типа с полезными для здоровья растительными маслами с добавкой каротина и адаптации технологии приготовления майонезов на основе данных масел. При этом изучали структурно-механические свойства, физико-химические характеристики, а также была дана органолептическая оценка разработанным продуктам. На основе проведенных лабораторных исследований разработаны рецептуры майонезов на основе жидкого яичного меланжа с использованием обогащенных каротином растительных масел. Усовершенствована технология майонезов на основе жидкого яичного меланжа с использованием растительных масел, обогащенных каротином, по типовой технологической схеме производства с установкой дополнительного оборудования: емкости для концентрата бета-каротина и смесителя для него и рафинированного дезодорированного масла. The traditional mayonnaise-based egg products with a fairly high fat occupy a leading place among the wide range of emulsion foods and uses popular, as have high taste that consumer properties. In order to achieve a favorable effect on human health while expanding the product range accepted one of the areas - as the oil phase using healthy vegetable oils rich in carotenoids, carrot, or palm carotenoids, carotenes, or food. Given the robot was carried out to develop a formulation of emulsions such as mayonnaise with healthier vegetable oils with the addition of carotene and adaptation of technology for preparation of mayonnaise on the basis of these oils. At the same time studied the structural and mechanical properties, physico-chemical characteristics and organoleptic evaluation was given to developed products. On the basis of laboratory developed formulation of mayonnaise-based liquid egg melange with carotene-rich vegetable oils. Improved technology is mayonnaise-based liquid egg melange with vegetable oils rich in carotene, a typical process flow diagram for production with the installation of additional equipment: tanks for concentrated beta-carotene and a mixer for a refined and deodorized oil.