Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Застосування топіокового крохмалю в технології кукурудзяних снеків
    (Сивак, Д. Застосування топіокового крохмалю в технології кукурудзяних снеків / Д. Сивак, К. Рубанка // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11 – 12 квітня 2019 р. — К. : НУХТ, 2019. — С. 317., 2019) Сивак, Денис Генадійович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Робота присвячена розробці кукурудзяних снеків зі зниженою енергетичною цінністю. Доведено, що заміна в рецептурі снеків кукурудзяного крохмалю на топіоковий сприяє зниженню кілокалорій готової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи зменшення енергетичної цінності борошняних кондитерських виробів та поліпшення їх нутрієнтного складу
    (2019) Гедзюк, Вікторія Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Використання натуральних джерел функціональних інгредієнтів у технологіях борошняних кондитерських виробів з метою створення нової продукції із заданими властивостями дозволяє отримувати вироби зі зниженою калорійністю, які можна використовувати як для профілактики, так і для нормалізації роботи організму людини.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні співвідношення в теорії переміщення вантажів у гравітаційному полі
    (2015) Бут, Сергій Анатолійович; Костюк, Володимир Степанович
    Енергетичні співвідношення є невід’ємною і важливою складовою механіки і динаміки машин, в основу яких покладено закон збереження енергії і такі відображення його як принцип можливих переміщень, рівняння Лагранжа ІІ роду, метод енергомас, принцип Д’Аламбера тощо
  • Ескіз
    Документ
    Розробка борошняних композиційних сумішей для бісквітних напівфабрикатів
    (2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Розумна, Н. В.
    Аналіз сучасного стану харчування населення України показує, що значним попитом серед населення користуються борошняні кондитерські вироби, які мають високу енергетичну цінність та незбалансований нутрієнтний склад. Перспективним шляхом покращення їх харчової цінності є удосконалення існуючих, оптимізація та розроблених новітніх технологій . Analіz Suchasna'll harchuvannya population of Ukraine pokazuє scho digit popitom Sered population koristuyutsya boroshnyanі konditerskі virobi, yakі toil temple energetichnu tsіnnіst that nezbalansovany nutrієntny warehouse. Prospective Shlyakhov pokraschennya їh harchovoї tsіnnostі Yea udoskonalennya іsnuyuchih, optimіzatsіya that rozroblenih novіtnіh tehnologіy.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетична цінність раціону як характеристика досягнення продовольчої безпеки
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    На думку науковців існують три основні складові продовольчої безпеки: наявність харчування, доступність харчових продуктів (можливість придбати харчування), достатня кількість корисних речовин в харчуванні.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів
    (2003) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна
    Встановлено основні показники фізіологічної повноцінності зерна ярої та озимої пшениці, які визначають його придатність для виробництва харчових продуктів на основі пророщеного зерна – енергію проростання, здатність проростання та життєздатність зародка. Виготовлено суміші на основі пророщеного зерна пшениці з добавками моркви сирої чи вареної, пюре гарбуза, обліпихи, аронії, горіха грецького, олії та ячмінно-солодового екстракту. Проаналізовано хімічний склад та вміст біологічно активних речовин отриманих зернових сумішей. The basic indexes of physiology full value are set grains of furious and winter wheat, which determine his fitness for the production of food products on the basis of proroschenogo grain, – energy of germination, ability of germination and viability of embryo. Made on the basis of a mixture of sprouted wheat with additives raw or cooked carrots, pumpkin puree, sea buckthorn, aronia, Greek walnut, oil, and barley-malt extract . Chemical composition and content is analysed biologically active matters of the got corn mixtures.