Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Використання прянощів при виробництві снеків з кабачків(2024) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Вовк, Софія ВасилівнаРозглянуто можливості використання натуральних барвників та ароматизаторів у вигляді прянощів при виробництві снеків з кабачків. Підібрані композиції прянощів та розроблені рецептури для отримання солодких, солоних та гострих снеків.Документ Сучасні тренди та проблеми використання антиоксидантів для стабілізації харчових систем(2019) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаІснує величезний запит, в першу чергу з боку споживачів, а за ними і виробників, щодо відмови від використання синтетичних харчових добавок. Проводяться масштабні дослідження у сфері пошуку ефективних та безпечних натуральних замінників, зокрема рослинного походження. There is a huge demand for the refuse of using synthetic food additives. Large-scale research is being carried out in the field of the search for effective and safe natural additives, in particular vegetable origin.Документ Світовий ринок товарів з антиоксидантною дією: стан, перспективи розвитку та споживчі настрої(2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаПроведено аналітичний огляд даних маркетингових організацій, торгівельних майданчиків та великих промислових виробників щодо стану та перспектив розвитку ринку товарів з антиоксидантною дією. Аналіз глобального ринку товарів з антиоксидантною дією показав, що існує стабільна динаміка зростання обсягів ринку, особливо це відчутно у сегменті антиоксидантів натурального походження. An analytical review of marketing organizations, marketplaces, and large industrial producers has been carried out on the state and development prospects of the antioxidant products market. An analysis of the global market of antioxidant products showed that there is a stable dynamics of market volume growth, especially in the segment of natural origin antioxidants.Документ Застосування антимікробної активності рослинної сировини у технології м’якого морозива(2015) Згурський, Андрій Володимирович; Антонюк, Олена ВолодимирівнаНезважаючи на стрімкий розвиток харчових технологій і розширення асортименту продуктів із застосуванням комплексних харчових добавок, в інноваційних технологіях все більше переважають поняття «збагачення» та «натуральність». Вказана тенденція зумовлює збільшення попиту на продукти, збагачені рослинними добавками. Подібні натуральні інгредієнти містять біологічно-активні речовини природного походження, можуть проявляти технологічну функціональність і є визнаними мікронутрієнтами. Саме до таких рецептурних складників можна віднести рослинні екстракти та овочеву сировину.Документ Порошок із червоного столового буряка - функціональна і технологічна харчова добавка рослинного походження(2015) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаЗагальновідомим є той факт, що спосіб харчування впливає на організм людини протягом усього життя. Продукти харчування повинні не тільки задовольняти фізіологічні потреби організму людини в харчових речовинах і енергії, а й забезпечувати його усім необхідним спектром мікроінгридієнтів, які сприяють профілактиці аліментрано-залежних захворювань. Well known is the fact that nutrition affects the human body throughout life. Food should not only satisfy physiological needs of the human body for nutrients and energy, but also provide it with all necessary mikroinhrydiyentiv spectrum that help to prevent alimentrano dependent diseases.Документ Використання натуральних емульгуючих компонентів в технології майонезів(2015) Строй, І. І.; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир ОлександровичНа сьогодні перед харчовою промисловістю постає актуальне питання забезпечення населення широким асортиментом продукції високої якості та створення продуктів для раціонального харчування. До перспективних жировмісних продуктів відноситься майонез. Завдяки своїм високим смаковим та поживним властивостям популярність цього продукту дуже висока. Однак наявність в рецептурному складі яєць обмежує його споживання для людей, що повинні контролювати вміст холестерину в їжі. Today the food industry appears before the actual issue of population wide range of high quality products and create products for nutrition. The long-term fat-containing foods include mayonnaise. Due to its high nutritional value and taste the popularity of this product is very high. However, the presence of a prescription consisting of egg consumption limits for people who have to control cholesterol food.Документ Амарантова олія як добавка до моркв'яно-яблучного пюре(2014) Черчович, Олександра; Точкова, Оксана ВасилівнаДосліди показали, що додавання амарантової олії в порівнянні з соняшниковою призводить до більш повільного наростання кислотності з часом і вказує на антиоксидантну активність даного продукту. Experiments have shown that the addition of Amaranth oil compared with sunflower leads to a slower increase of acidity with time and indicates the antioxidant activity of the product.Документ Food Additives(2014) Shut, AnnaThe use of food additives must be strictly controlled, we should limit their list.Документ Про Українське законодавство як регулятора виробництва і використання харчових добавок і ароматизаторів(2014) Фролова, Наталія ЕпінетівнаВиробництво якісних, безпечних, конкурентоспроможних харчових продуктів, з дотриманням існуючих правил і норм забезпечить виконання п'яти правил сьогоднішнього бізнесу, а саме: інновації, інвестиції, натуральність, функціональність та підготовка фахівців з технологій оздоровчих харчових продуктів. І нарешті, виробництво якісних, безпечних харчових продуктів є запорукою здорової, сильної нації Українців. Production of high-quality, safe, competitive foods, subject to existing rules and regulations will ensure that five of today's business rules, namely, innovation, investment, naturalness, functionality and technology training in health foods. Finally, the production of high-quality, safe food is the key to a healthy, strong Ukrainian nation.Документ Food Flavouring(2013) Yurchuk, Lyudmila; Fedorenko, O.Flavourings are used as additives to create flavor for food products thay do not have desired flavours.This article gives the information about the advatages abd disadvatages of food flavouring and newest technologies in this domain.