Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення технології спиртової бражки з використанням цукрового буряку(2015) Щербань, Василь; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій МихайловичВ світі цукровий буряк і тростину широко використовують для виробництва біоетанолу, який має високий вміст органічних сполук, які підвищують октанове число моторного палива та запобігають розшаруванню бензино-спиртових сумішей. До того ж його виробництво потребує на 20-30% менше енергоносіїв, ніж із зернової сировини. Метою роботи є удосконалення технології спиртової бражки з використанням цукрового буряку. In the world of sugar beets and cane are widely used for the production of bioethanol, which has a high content of organic compounds that increase the octane number motor fuel and prevent stratification of gasoline-alcohol mixtures. Moreover, its production requires 20-30% less energy than from grain raw materials. The aim is improving the technology of alcohol brew with the use of sugar beet.Документ Вплив технологічних параметрів при зброджуванні концентрованого сусла на утворення летких домішок бражки(2015) Сурич, Максим; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро ЛеонідовичВ роботі проведені дослідження по впливу концентрації сусла та виду сировини на біосинтез етилового спирту і побічних продуктів бродіння. Один із шляхів зниження кількості летких домішок етанолу – регулювання технологічних процесів і режимів таким чином, що були забезпечені умови, які сприяють направленому синтезу етанолу із пониженим утворенням побічних продуктів бродіння. The article presents a study on the effect of the concentration of the wort and raw material for the biosynthesis of ethyl alcohol and by-products of fermentation. One of the ways to reduce the amount of volatile impurities ethanol regulation of technological processes and modes, thus, were provided with conditions conducive to directional synthesis of ethanol with low by-product formation fermentation.Документ Дослідження впливу рас дріжджів на формування якості рожевих сухих виноматеріалів(2016) Мартинюк, Ольга Русланівна; Білько, Марина ВолодимирівнаДослідження впливу рас дріжджів на хімічний склад та формування органолептичних показників якості рожевих сухих виноматеріалів; The influence of yeast races on the chemical composition and the formation of organoleptic quality dry pink wine.Документ Дослідження впливу препарату на основі полігексаметиленгуанідинових сполук на сторонню мікрофлору в процесі отримання спиртових бражок(2016) Жара, Людмила Степанівна; Бондар, Микола ВасильовичВ ході досліджень використовували препарат на основі полігексаметиленгуанідинових сполук. В дослідженнях використовували загальноприйняті та модифіковані методи аналізу; моделювання, планування та оброблення результатів експерименту; В ходе исследований использовали препарат на основе полигексаметиленгуанидинових соединений. During the studies used the drug on the basis poliheksametylenhuanidynovyh compounds. In studies using conventional and modified methods of analysis; modeling, planning and processing of the experimental results.Документ Шляхи півищення колоїдної стійкості пива до помутнінь в процесі зберігання(2016) Прядко, Владислав Олександрович; Романова, Зоряна МиколаївнаГоловним результатом досліджень стало підтвердження того, що препарат на основі галотаніну допомагає підвищити колоїдну стійкість пива до помутніть в процесі зберігання. Відбувається це внаслідок його здатності зв’язувати і видаляти небажані фракції високомолекулярних поліфенолів і поліпептидів.Документ Дослідження та удосконалення технології зброджування мелясного сусла з використанням нової осмофільною термотолерантною расою дріжджів(2016) Глошанчук, Катерина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаДослідити технологічні властивості нової осмофільної термотолерантної раси дріжджів В-16, яка була селекційована на кафедрі біотехнології продуктів і виноробства, в умовах зброджування мелясного сусла підвищеної концентрації сухих речовин.Документ Визначення оптимальних технологічних режимів приготування рисового сусла для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв(2016) Карпюк, Інна Олександрівна; Нгуен Фіонг Донг; Ренейський, Ігор Володимирович; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичПроведення досліджень з визначення оптимальних технологічних режимів приготування рисового сусла для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв. Research to determine best technological modes of cooking rice mash for the production of fermented alcoholic beverages.Документ Удосконалення технології темного пива з використанням цикорію(2016) Мамон, Ольга Андріївна; Кошова, Валентина Миколаївна; Булій, Юрій ВолодимировичДля приготування темних сортів пива дорогий карамельний солод можна замінити більш дешевою рослинною сировиною – обсмаженим цикорієм (на 60 % можна зменшити витрати на карамельний солод замінюючи його на цикорій при приготуванні сусла). При використанні цикорію можна також зекономити до 35 % гіркого хмелю при приготуванні темних сортів пива. To make dark beers dear caramel malt can be replaced cheaper vegetable raw materials - fried chicory (60% can reduce the cost of replacing its caramel malt in the preparation of chicory mash). When using chicory can also save up to 35% of bitter hops in the preparation of dark beers.Документ Дослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого сусла(2014) Ковальчук, Світлана Степанівна; Лемак, Олександр; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро ЛеонідовичДодавання наночастинок металів має позитивний вплив і забезпечує високу фізіологічну активність дріжджів у процесі дріжджегенерування та біоконверсії сусла, що сприяє підвищеню синтезу спирту та зниженню концентрації летких домішок у бражках. Рекомендована концентрація наночастинок металів складає 1,2 мкг/см3. Adding metal nanoparticles have a positive impact and provides a high physiological activity of yeast in the yeast generation and bioconversion wort, which promotes increased synthesis of alcohol and reduce the concentration of volatile impurities in the mash. The recommended concentration of metal nanoparticles is 1.2 mkh/sm3.Документ Аналіз технологічних параметрів кип'ятіння сусла(2001) Оксьоненко, С. М.; Прохоров, Олександр МиколайовичЗапропоновано новій метод варки пивного сусла під тиском. Отримані експериментальні дані якості сусла. A new method of brewing beer wort under pressure. Experimental data quality wort.