Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Масштабний перехід в апаратах з перемішувальним пристроєм для глибинного культивування
    (2018) Зварич, Ганна; Чорний, Валентин Миколайович; Царьова, Анастасія; Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    В роботі об'єктом масштабування були ферментери з механічною системою перемішування для глибинного аеробного культивування гриба Blakeslea trispora на середовищі розчину бета-каротину мікробіологічного. Проведені узагальнення результатів масштабування та перевірка їх на адекватність здійснена з використанням методів математичного моделювання і математико-статистичного аналізу. In this work, the object of scaling were fermenters with a mechanical mixing system for deep aerobic cultivation of the Blakeslea trispora fungus on the medium of beta-carotene microbiological solution. Conducted summarizing the results of scaling and testing of the adequacy accomplished using methods of mathematical modeling and mathematical and statistical analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Интенсификация процесса производства твердых сыров путем усовершенствования аппарата для образования белкового сгустка
    (2015) Бабанов, Игорь Геннадиевич; Житнецький, Игорь Владимирович; Бабанова, Елена Игоревна
    Для исследования процесса интенсификации образования белкового сгустка нами проведено моделирование транспортировки сырья в сыроизготовителе с установленным перемешивающим шнеком; исследованы влияние изменения плотности белкового сгустка на процесс перемешивания и влияние изменения скорости шнекового механизма на процесс перемешивания. To study the process of intensification of protein clot formation we simulated transport raw materials manufacturer of cheese with a stirring set screw; We investigated the effect of changes in the density of the protein clot on the mixing process and the impact of changes in the speed of the screw mechanism on the mixing process.
  • Ескіз
    Документ
    Выбор рабочего органа смесителя при интенсивном замесе жидких опар
    (2015) Доломакин, Юрий Юрьевич
    Целью настоящей работы было исследование интенсивного замеса жидких опар, определение рациональных параметров замеса, изучение влияния интенсивного замеса жидких опар на скорость их созревания, структурно-механические свойства, разработка новой смесительной машины для интенсивного замеса жидких опар. The aim of this work was to study the intensive mixing liquid sourdough, the definition of rational parameters of the batch, to study the influence of intensive mixing liquid sourdough on their rate of maturation, structural and mechanical properties, the development of new mixing machine for intensive mixing liquid sourdough.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення впливу витрат енергії під час замішування дріжджового тіста на якість готових виробів
    (2014) Кравченко, Олександр Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович
    На формування структури хлібопекарного тіста значний вплив має режим замішування тіста. Оптимізація замішування тіста по частоті обертання місильних органів є одним із завданням оптимізації режиму замісу. Вирішення цього завдання зводиться до пошуку особливостей у зміні інтегральних параметрів, що характеризують протікання замішування залежно від частоти обертання місильних органів. Найбільш часто вживаним інтегральним параметром є питома робота замісу, розрахунок значень якої проводять при досягненні моменту готовності тіста. On the formation of the structure of baking dough is greatly influenced by mode dough. Optimizing dough mixing on speed-enforcement is one of the tasks of optimizing the mix mode. The solution to this problem is reduced to finding the features in the change of integral parameters characterizing the flow mixing depending on the speed of mixing. The most commonly used parameter is the integral specific work of mixing, the calculation of values which is carried out at the moment of reaching the readiness of dough.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу змішування полімерних матеріалів та розробка пристроїв для його реалізації
    (2013) Скримська, Лілія Вікторівна; Волчко, Анатолій Іванович
    Практичне значення сумішей полімерів дуже велике. їх використання суттєво розширює можливості досягати заданого комплексу показників полімерних матеріалів. Перспективно застосовувати шнекові змішувачі з декількома робочими органами. Це дозволить суттєво підвищити якість процесу змішування. The practical significance of polymer blends is very large. their use greatly enhances the reach of a given set of indicators of polymeric materials. Promising to use screw mixer with several working bodies. This will significantly improve the quality of the mixing process.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив питомої роботи замішування на ефективну в'язкість дріжджового тіста
    (2014) Рачок, Віталій Вікторович; Кравченко, Олександр Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович
    Тривале бродіння дріжджового тіста з точки зору досягнення структурно-механічних властивостей, характерних для вибродженого тіста, можна замінити інтенсивним механічним впливом під час замішування. Застосування інтенсивного механічного оброблення тіста під час замішування дозволяє скоротити процес бродіння тіста перед обробленням і надати тісту відповідні структурно-механічні властивості. Prolonged fermentation dough in meeting the structural and mechanical properties characteristic vybrodzhenoho dough can be replaced by intense mechanical action during mixing. The use of heavy mechanical handling dough during the kneading process reduces the fermentation of dough to dough processing and provide appropriate structural and mechanical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив роботи витраченої під час замішування на якість дріжджового тіста
    (2014) Кравченко, Олександр Іванович; Теличкун, Володимир Іванович
    Раціональним режимом є замішування з витратою питомої роботи 25 Дж/г що відповідає 15 хв. на лабораторній установці з частотою обертання робочих органів 0,8 об/с, ці умови є сприятливими для подальшого оброблення тіста. Rational mode is mixing with the consumption share of 25 J / g, which corresponds to 15 min. on a laboratory setup with speed working of 0.8 rev / s, these conditions are favorable for further refinement of the test.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка заторно-фільтраційного апарату нової конструкції зі шнековим змішувачем
    (2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Запропонована конструкція заторно-фільтраційного апарату забезпечує якісне перемішування всього об'єму заторної маси шляхом її циркуляції. The design mash-filtration apparatus provides quality mixing just mash volume by its mass circulation.
  • Ескіз
    Документ
    Modeling of mixing bread dough process using computational techniques
    (2012) Luchian, Mihaela; Stefanov, Stefan; Litovchenko, Igor; Mihaylov, Ivan; Hadzhіyskі, Vіlhelm
    Mixing is a crucial operation in the bakery industry. The bread dough is a very complex material, considered viscoelastic whose behavior depends on moisture content and temperature. This article aim is to develop advanced technology for modeling bread dough mixing, in order to provide a predictive capability of optimum design parameters of dough mixers using computational techniques.
  • Ескіз
    Документ
    Використання гідродинамічної кавітації у виробництві дизельного біопалива
    (2012) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Владислав Юрійович; Муштрук, Михайло Михайлович; Бойко, Юрій Іванович
    Доведено ефективність використання кавітаційного перемішування реагуючих компонентів в реакціях переестерифікації жирів у виробництві біопалива для дизельних автотракторних двигунів. Efficiency of the use is well - proven cavitations of interfusion of reactive components in the reactions of feather of esterification of fats in the production of biopropellant for diesel motor - vehicle and tractor engines.