Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів
    (2014) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    Забезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование биологически активных веществ при сушке культивированых грибов вешенка
    (2015) Бурлака, Татьяна Васильевна; Дубковецкий, Игорь Владимирович; Малежик, Иван Федорович; Жукова, Ярослава Фридриховна
    Перспективными видами растительного белковосодержащего сырья считаются грибы. В частности, выращиваемые грибы выращиваются в контролируемых условиях. Грибы являются источником полных белков, углеводов, жиров, витаминов, клетчатки и минералов. Кроме того, ученые из нескольких стран обнаружили, что грибы обладают целебными, противоопухолевыми, радиозащитными, антивирусными свойствами. Promising species of vegetable protein-containing raw materials are considered fungi. In particular cultivated mushrooms grown under controlled conditions. Mushrooms are a source of complete proteins, carbohydrates, fats, vitamins, fiber and minerals. In addition, scientists in several countries, it was found that fungi possess curative, antitumor, radioprotective, anti-viral properties.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование технологии грибных экстрактов на основе грибов вешенки и шиитаке
    (2014) Бацких, Ирина Николаевна; Бережняк, Александра Михайловна; Бобель (Зинченко), Инна Николаевна; Терлецкая, Вита Альбертовна
    Проведен анализ грибного рынка. Освещены химический состав грибов вешенок и шиитаке, перспективы их использования при производстве пищевых концентратов. The mushroom productions have been analysised. The chemical composition of shiitake and Pleurotus Ostreatus mushrooms, prospects of their use in the production of food concentrates have been studied.
  • Ескіз
    Документ
    Підбір оптимальних умов культивування вищих базидіальних грибів
    (2014) Кудрявець, Євген Валентинович; Красінько, Вікторія Олегівна; Ломберг, Маргарита Леонідівна
    Упродовж усієї історії існування людства вищі базидіальні гриби, як і рослини, були традиційним продуктом харчування та засобом лікування різних захворювань. Багатьом видам грибів притаманні цінні харчові та лікувальні властивості. На протяжении всей истории существования человечества высшие базидиальных грибы, как и растения, были традиционным продуктом питания и средством лечения различных заболеваний. Многим видам грибов присущи ценные пищевые и лечебные свойства. Throughout the history of mankind higher basidiomycetes as plants, had a traditional meal and treatment for various diseases. Many species of fungi characterized valuable nutritional and medicinal properties.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання оптимальних умов для зберігання шампіньйонів
    (2014) Мазуренко, Олександр Григорович; Ротай, Марія Олегівна; Роман, Тетяна Олександрівна; Іванченко, Михайло Георгійович
    В даний час печериці вирощують більш ніж в 60 країнах світу. На їх частку припадає майже 80% обсягу всіх вирощуваних в штучних умовах грибів. Цей вид грибів містить багато білка, який швидко засвоюється організмом. Також в них присутні 18 амінокислот, багато з яких незамінні для людини: біотин, лінолева, пантеноловая і фолієва кислоти, вітаміни В, С, D і Н, калій, натрій, фосфор та інші поживні речовини. Currently, the mushrooms are grown in more than 60 countries. They accounted account for almost 80% of all cultivated fungi in vitro. This type of Mushrooms contain a lot of protein, which is rapidly absorbed by the body. Also, they there are 18 amino acids, many of which are essential for humans, biotin, linoleic, pantenolovaya and folic acid, vitamins B, C, D and H, potassium, sodium, phosphorus and other nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    Органічні речовини, що обумовлюють запах грибів
    (2014) Литвин, Оксана; Майборода, Олена Іванівна
    Запах сирих, термічно оброблених, сушених грибів формують леткі сполуки, які належать до різних класів органічних сполук. При технологічній обробці сирих грибів за рахунок різних хімічних реакцій якісний склад змінюється і переважають гетероциклічні сполуки: заміщені піразини, піроли, фурани. The smell of raw, heat-treated, dried mushrooms form volatile compounds belonging to different classes of organic compounds. With the technological processing of raw mushrooms by various chemical reactions and changes the quality of the predominate heterocyclic compounds: substituted pyrazine, pyrrole, furan.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні фізичні методи у технологічних процесах вирощування та використання грибів
    (2014) Поліщук, Олег Юрійович; Боярська, Марія Василівна; Баглай, Ольга Миколаївна; Носенко, Володимир Єрофійович; Іванова, Катерина Вікторівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Медвідь, Наталія Вікторівна
    У зв'язку з необхідністю розширення виробництва продуктів харчування розведення грибів у промислових умовах є найбільш вигідним. У наш час необхідно працювати над розширенням асортименту порід грибів, які можливо розводити в умови промисловий розробки. Due to the need to expand food production cultivation of fungi in industrial conditions are most favorable. Nowadays, it is necessary to work on expanding the range of species of fungi that may breed in terms of industrial development.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-біохімічні зміни при старінні клітин шампіньйона
    (2014) Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович
    Гриби — поживний, корисний білковий продукт. Будова грибної клітини є особливою, їй властиві як рослинні, так і тваринні включення, клітинна стінка гриба містить (80-90) % полісахаридів, що зв'язані з білками і ліпідами. Крім того, до її складу входять поліфосфати і меланіни. Mushrooms - nutritious, wholesome protein product. The structure of the fungal cells are special, she characterized as plant and animal inclusions containing cell wall of the fungus (80-90)% polysaccharides that are linked to proteins and lipids. In addition, it is composed of polyphosphates and melanin.
  • Ескіз
    Документ
    Випаровування води із тканини грибів в процесі сушіння
    (2014) Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович
    Експериментально підтверджено залежність кількості зв'язаної води в тканинах плодового тіла гриба «Печериця» від поточного значення його вологості при сушінні. The dependence of the amount of bound water in the tissues of the fruiting body of the mushroom "Champignon" on the current value of its humidity during drying was experimentally confirmed.
  • Ескіз
    Документ
    Використання низькотемпературного перероблення їстівних грибів на білковмісні збагачувачі
    (2014) Гойко, Надія Олегівна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Проведення процесів заморожування та сублімації в оптимальних умовах забезпечує отримання готового продукту високої якості з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та значною ферментативною активністю. The processes of freezing and sublimation in optimal conditions can provide obtaining the high-quality final product with increased content of biologically active substances and significant fermentative activity.