Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимізація системи керування запірно-регулюючою арматурою(2018) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичСистема автоматизації станції дефекосатурації включає: датчики рівня, тиску, температури, рН метри, рефрактометр, газоаналізатор, витратоміри, запірно-регулюючу арматуру (кульові крани і дискові затвори), пневмоелектро і електропневмo перетворювачі, контролер. Алгоритм керування очищенням соку із застосуванням слідкувальних приводів запірно-регулюючої арматури дозволяє: стабілізувати потік соку по апаратам станції дефекосатурації; упорядкувати систему розподілу вапняного молока по споживачах при застосуванні замкненої системи розподілу вапняного молока із регульованим тиском, ввести корекцію витрат СаО по його густині і по СВ (сухій речовині) дифузійного соку; оптимізувати подачу сатураційного газу у котли I і II сатурації за рахунок підтримки тиску для колектору газу, контролю СО2 складі газу, підтримки рН (це негативний логарифм концентрації іонів водню) соку I сатурації з точністю не гірше 0,2 одиниці, рН соку II сатурації - не гірше 0,1 одиниці. The automation system of the defecation station includes: level, pressure, temperature sensors, pH meters, refractometer, gas analyzer, flow meters, shut-off and control valves (ball valves and disc valves), pneumatic-electric and electropneumatic converters, and a controller. The algorithm of juice purification control with the use of tracking actuators of shut-off and control valves allows to stabilize the juice flow through the devices of the defecation station; organize the system of distribution of lime milk to consumers using a closed system of lime milk distribution with adjustable pressure, introduce correction of CaO consumption by its density and by the DS (dry matter) of diffusion juice optimize the supply of saturation gas to the I and II saturation boilers by maintaining the pressure for the gas collector, controlling the CO2 composition of the gas, maintaining the pH (negative logarithm of the hydrogen ion concentration) of the I saturation juice with an accuracy of at least 0.2 units, and the pH of the II saturation juice - at least 0.1 units.Документ Розширення можливостей застосування положень теорії двоїстості для аналізу лінійних задач планування виробництва(2023) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Скопенко, Наталія Степанівна; Євсєєва-Северина, Ірина ВасилівнаРозглянуто актуальність розробки алгоритмів використання положень теорії двоїстості для аналізу розв’язків оптимізаційних лінійних задач планування виробництва з використанням сучасних програмних застосунків. The relevance of the development of algorithms using the provisions of duality theory for the analysis of solutions to optimization linear problems of production planning using modern software applications is considered.Документ Актуальність використання економетричних інструментів в оптимізації управлінських рішень(2023) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаРозглянуто актуальність застосування економетричних методів та побудову економетричних моделей, що дозволяють на основі існуючої бази даних спрогнозувати основні показники діяльності підприємства та прийняти більш обґрунтоване рішення в сучасних умовах. The relevance of the application of econometric methods and the construction of econometric models, which allow, based on the existing database, to forecast the main indicators of the enterprise's activity and to make a more reasonable decision in modern conditions are considered.Документ Сутність CRM як категорії в маркетинговій діяльності(2021) Ніколаєнко, Ірина ВолодимирівнаСучасні тенденції розвитку ринку висувають високі вимоги до торговельних організацій, щодо застосування продуктів інформаційних технологій. Це є запорукою успішності як оптових, так і роздрібних торгових компаній. Застосування інформаційних технологій допомагає оптимізувати внутрішні і зовнішні бізнес процеси, це технології автоматизації відносин з покупцями і налагодження торговельної діяльності компаній.У даній статті характеризуються CRM-системи як інструмент підвищення ефективності взаємодії підприємства з клієнтами, визначається сутність CRM-систем та роль їх впровадження на підприємстві, визначаються основні функції та позитивні сторони використання CRM.Документ Моделювання оптимального розміщення засобів дорожнього контролю(2019) Сєдих, Ольга Леонідівна; Грибков, Сергій ВіталійовичУ роботі розроблена математична модель оптимізації впровадження систем відеоспостереження дорожнього руху, яка дозволить не тільки зафіксувати основні види порушень водіями правил дорожнього руху, але й інформувати їх про найбільш раціональні та безпечні маршрути руху у складних дорожніх та погодних умовахДокумент Математичне моделювання розташування відеокамер у приміщеннях(2019) Сєдих, Ольга Леонідівна; Грибков, Сергій ВіталійовичРозглядається математична модель знаходження оптимальної кількості та розташування камер відеоспоходстереження на існуючому або створеному з нуля плані приміщень.Документ Оптимізація сумішей за симплекс-ґратчастими планами Шаффе(2019) Чорний, Валентин Миколайович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Христенко, Вікторія ЛеонідівнаЗастосовано математико-статистичні методи аналізу з метою отриманих рівнянь регресії та діаграм залежностей вмісту вихідних параметрів, а саме вмісту вітаміну С, β-каротину, титрованої кислотності та органолептичної оцінки від співвідношень джемів шляхом симплексної системи координат. Математичним шляхом вирішено рівняння регресії оптимального співвідношення складу начинки для отримання максимального вмісту вихідних параметрів в готовому глазурованому сирку. The mathematical and statistical methods of analysis were used to obtain the regression equations and diagrams of dependencies of the contents of the initial parameters, namely, the content of vitamin C, β-carotene, titrated acidity and organoleptic evaluation of the ratio of jams by a simplex system of coordinates. Mathematically, the regression equation of the optimal parity ratio of the filling is solved to obtain the maximum content of the initial parameters in the finished glazed jelly.Документ Вивчення та оптимізація процесу пресування сухарних брикетів(2018) Землинська, Марія Дмитрівна; Рибалко, Сергій Олександрович; Махинько, Валерій МиколайовичВивчено вплив крупності крихти та величини тиску пресування на основні структурно-механічні властивості сухарних брикетів. Встановлено прямо пропорційну залежність досліджуваних показників від обраних параметрів. Здійснено математичний опис одержаних кривих. The influence of the size of the crumb and the size of pressing pressure on the basic structural and mechanical properties of crumb briquettes is studied. A direct proportional dependence of the studied parameters on the selected parameters is established. A mathematical description of the obtained curves was carried out.Документ Рішення задачі про оптимальне розміщення(2018) Чобану, Валерія Вячеславівна; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаВ роботі розглянуто задачу оптимального розміщення розподільчого центру. Розрахунки було виконано в математичному пакеті MathCAD. The problem of optimal allocation of the distribution center is considered in the paper. The calculations were performed in the mathematical package MathCAD.Документ Дослідження еволюційних методів оптимізації для вирішення складних задач(2018) Буряченко, Маргарита Миколаївна; Грибков, Сергій ВіталійовичПри розв’язанні завдань оптимізації складних систем часто зустрічаються ситуації, які ускладнюють або унеможливлюють застосування класичних методів. Це зокрема обчислювальна складність, висока розмірність, істотна нелінійність та інше. Останнім часом широке застосування отримали еволюційні методи оптимізації. When solving problems of optimizing complex systems, situations that complicate or make it impossible to use classical methods are often encountered. This is in particular computational complexity, high dimensionality, material nonlinearity, and so on. Recently, widespread use of evolutionary optimization methods.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »