Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Способи підготовки води у пивоварній промисловості
    (2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович; Нижник, Наталія Володимирівна
    Завданням наукових досліджень було обгрунтувати застосування безреагентного способу водопідготовки, а саме використання електрохімічно активованої води
  • Ескіз
    Документ
    Перспектива використання нетрадиційних сортів винограду в Україні
    (2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Метою роботи було завдання дослідити нетрадиційні сорти червоного винограду, як сировину для виготовлення сортового вина
  • Ескіз
    Документ
    Використання плодів хеномелесу та продуктів його перероблення у виробництві харчових продуктів
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Отриманi данi свiдчать про те, що плоди хеномелесу — багате 40 джерело бiологiчно активних речовин. Були проведенi дослiдження, в яких хеномелес додавали у виглядi шматочкiв, соку та пюре при виробництвi консервованих продуктiв, цукатiв, сухих снiданкiв та чайних сумiшей. Додавання хеномелесу дозволяє отримати продукти з високим вмiстом органiчних кислот, пектинових та полiфенольних речовин, аскорбiнової кислоти.
  • Ескіз
    Документ
    Технология производства горьких настоек на основе водных концентратов пряно-ароматического сырья
    (2015) Попова, Наталия Викторовна; Рыбачок, Альбина Викторовна; Черный, Валентин Николаевич; Мисюра, Тарас Григорьевич
    В работе приведена инновационная технология производства горькой настойки. Определены и рассчитаны содержания фенольных веществ и витамина С в готовой настойке и процент удовлетворения по этим веществам. The work presents an innovative technology for the production of bitter tinctures. The content of phenolic substances and vitamin C in the finished tincture and the percentage of satisfaction with these substances were determined and calculated.
  • Ескіз
    Документ
    Способи підвищення та зберігання біологічної цінності червоних столових вин
    (2018) Циганкова, Олена Вікторівна; Онищук, Юлія Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна; Куц, Анатолій Михайлович
    Метою роботи є застосування препаратів таніну до бродіння м’язги та препаратів, що містять гуміарабік, для збереження фенольних сполук у червоних сухих винах. The purpose of the work is to use tannin preparations before muscle fermentation and drugs containing gum arabic to preserve phenolic compounds in red dry wines.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу виду екстрагента процесу екстрагування на вихід антоціанів з квітів Гібіскусу
    (2018) Шпачук, Марина; Точона, Анастасія; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено вплив виду екстрагента на вилучення фенольних речовин з квітів Гібіскусу під час екстрагування The paper presents the influence of the extractant type on the extraction of phenolic substances from hibiscus flowers during extraction
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалах
    (2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна
    У виноробстві фенольні речовини, та продукти їх перетворення активно впливають на смак, аромат, колір і прозорість виноматеріалів і вин. У результаті взаємодії фенольних речовин з білками з'являються продукти, які випадають в осад, що спричиняє помутніння вина, тому проводиться оклеювання желатином для виділення конденсованих форм фенольних речовин із вина. In wine phenolic substances and their transformation products actively influence the taste, aroma, color and transparency and wine tasting. The interaction of phenolic compounds with proteins appear foods that precipitate, causing turbidity of wine because gelatin glue is made to highlight the condensed form of phenolic compounds of wine.
  • Ескіз
    Документ
    Біохімічні особливості винограду білих сортів для виробництва хересних виноматеріалів
    (2012) Червяк, С. М.; Гержикова, Вікторія Григорівна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Одним із шляхів зниження матеріальних затрат при виробництві вино продукціі є використання винограду сортів нової селекції. Впровадження нових сортів винограду для виробництва хересних виноматеріалів обумовлює необхідність їх вивчення і передбачає порівняльну оцінку з традиційними сортами. One way to reduce material costs in the production of wine grape production is the use of new varieties breeding. The introduction of new varieties of grapes for wine production heresnyh necessitates their study and provides a comparative assessment of traditional varieties.
  • Ескіз
    Документ
    Основні напрямки розвитку виноградарства та виноробства в Україні на шляху інтеграції в Європейський Союз
    (2006) Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Куц, Анатолій Михайлович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Запропоновані основні напрями розвитку виноградарства та виноробства в Україні, які узгоджуються з нормами і правилами ринку вина ЄС, які стосуються посадки та вирощування виноградної лози і застосування відповідних технологічних прийомів під час виготовлення виноматеріалів, вин й інших продуктів із винограду.7. The basic directions of development of viticulture and winemaking in Ukraine, which are consistent with the rules and regulations of the EU wine market relating to planting and cultivation of the vine and the use of appropriate technological methods in the manufacture of wine, wines and other products of the grape.ponovanі osnovnі eg rozvitku viticulture that vinorobstva in Ukraїnі, yakі uzgodzhuyutsya h i norms rules Rinku wine ЄS, yakі stosuyutsya landing that viroschuvannya vinogradnoї Lozi i zastosuvannya vіdpovіdnih tehnologіchnih priyomіv pid hour vigotovlennya vinomaterіalіv, wines th іnshih produktіv іz grapes.8.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние трехвалентного железа при обработке виноматериалов
    (2012) Бабич, Ирина Михайловна; Гречко, Нина Яковлевна; Бондарь, Николай Васильевич
    Оклейка виноматериалов – сложный и не до конца изученный процесс, на механизм протекания которого не существует единой точки зрения. Эффективность проведения оклейки зависит от множества факторов, начиная от химического состава виноматериала и оклеивающих веществ и заканчивая условиями проведения процесса. Pasting of wine - a complex and incompletely understood process, in which the mechanism of course there is no single point of view. The effectiveness of fining depends on many factors, ranging from the chemical composition of wine material and fining agents and finishing process conditions.