Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення технології безглютенових крекерів з додаванням рослинної сировини(2022) Булавіна, Аліна Станіславівна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаДокумент Використання борошна з насіння гарбуза в технології реструктурованих шинок з м'ясом індички(Галенко, О. Використання борошна з насіння гарбуза в технології реструктурованих шинок з м'ясом індички / О. Галенко, В. Дяченко // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 267., 2020) Галенко, Олег Олександрович; Дяченко, Владислав ОлександровичВстановлено, що сухе та сире насіння гарбуза володіє протизапальною, лактаційною, сечогінною та легкою послаблюючою дією. Його призначають для стимуляції лактогенеза та залоз метаболічного апарату, а також при деяких хворобах сечового міхура та сечовивідних шляхів. Завдяки цінному хімічному складу насіння гарбуза є перспективною сировиною у виробництві біологічно активних добавок до їжі, а також оздоровчих та функціональних харчових продуктів. Досліджено якісні показники м'яса та шкіри індичок їх хімічний склад та функціонально-технологічні властивості. Досліджено хімічний склад індичої шкіри, яка є цінною сировиною для використання у виробництві шинок, в якості жирового компоненту фаршевої емульсії. It is established that dry and raw pumpkin seeds have anti-inflammatory, lactating, diuretic and mild laxative effect. His prescribed to stimulate lactogenesis and glands of the metabolic apparatus, as well as when some diseases of the bladder and urinary tract. Thanks to the valuable chemical composition of pumpkin seeds is a promising raw material in the production of biologically active food supplements, as well as health and functional foods. Qualitative indicators of turkey meat and skin, their chemical composition and functional and technological properties. The chemical composition of turkey skin, which is available, has been studied valuable raw material for use in the production of zucchini, as a fat component minced emulsion.Документ Вибір рослинних збагачувачів для виробництва сиркової маси оздоровчого призначення(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Боса, Леся ВасилівнаМетою роботи є обґрунтування вибору натуральних рослинних джерел функціональних інгредієнтів для виробництва сиркової маси, призначеної для поліпшення роботи шлунково- кишкового тракту. В ході експериментальної роботи було встановлено оптимальне співвідношення компонентів, що входять до рецептури сирного продукту, а також були розраховані масові частки інгредієнтів, необхідні для надання йому функціональних властивостей. Застосування компонентів сировини рослинного походження та розроблення рецептур сирних продуктів, призначених для профілактики ряду захворювань, дозволяє розширити їх асортимент, а також сприяє реалізації сучасної концепції здорового харчування населення. The aim of the work is to justify the choice of natural plant sources of functional ingredients for the production of curd mass, designed to improve the performance of the gastrointestinal tract. In the course of the experimental work, the optimal ratio of the components included in the recipe of the cheese product was established, and the mass fractions of the ingredients needed to provide it with functional properties were also calculated. The use of components of raw materials of plant origin and the development of recipes for cheese products intended for the prevention of a number of diseases, allows them to expand their range, and also contributes to the implementation of the modern concept of healthy nutrition of the population.Документ Розроблення способу виробництва дієтичної добавки на основі насіння томатів, гарбуза та льону(2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Мошенська, Лілія ВолодимирівнаНа сьогодні доведено, що харчова недостатність різко знижує здатність захисних систем організму адекватно реагувати на несприятливі чинники довкілля, підвищуючи ризик розвитку багатьох хвороб, у першу чергу - аліментарно залежних. Це вимагає постійного корегування структури харчування, ліквідації дефіциту основних нутрієнтів, надання їжі оздоровчих, профілактичних і регуляторних властивостей із точки зору впливу на всі функції органів та систем організму людини. Today proved that food deficiency dramatically reduces the protective ability of the body to respond adequately to adverse environmental factors, increasing the risk of many diseases, especially - alimentary dependent. This requires constant adjustment eating patterns, eliminate the deficit of basic nutrients provide food health, preventive and regulatory properties in terms of the impact on all the functions of organs and systems of the human body.Документ Дослідження якісного складу гарбузової олії(2014) Хижняк, Ольга ОлександрівнаОлію з насіння гарбуза зазвичай отримують методом холодного пресування, що дозволяє зберегти весь комплекс біологічно активних речовин. Однією з переваг гарбузової олії серед інших, є те що вона містить значну кількість вітамінів, особливо вітаміну Е, ненасичених ліноленової та лінолевої жирних кислот, мінеральних речовин, токоферолів та інших корисних речовин. Визначення якісних характеристик такої олії є важливим, так як при недотриманні умов зберігання чи виробництва хімічний склад, останньої буде істотно різнитись, так як не всі сполуки стійкі в часі. Ненасичені жирні кислоти під дією прямих променів світла, окислюються, тривале зберігання та зберігання при підвищеній температурі - все це призводить до погіршення якості гарбузової олії. The oil from pumpkin seeds is usually obtained by cold pressing, which leaves the whole complex of biologically active substances. One of the advantages pumpkin oil, among others, the fact that it contains a significant amount of vitamins, especially vitamin E, unsaturated linolenic and linoleic fatty acids minerals, tocopherols and other nutrients. Definition of quality characteristics of the oil is important, as non-compliance with the storage conditions or production of the chemical composition, it will be significantly different, as not all compounds stable over time. Unsaturated fatty acids under direct light rays oxidized, long-term storage and storage at elevated temperatures - all leads to a deterioration in the quality of pumpkin oil.