Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання ехінацеї пурпурової у технологіях кисломолочних напоїв(2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Скидан, Єлизавета АнатоліївнаВстановлено, що у складі кисломолочних напоїв доцільно використовувати наповнювач у вигляді густого екстракту ехінацеї пурпурової. Він проявляє пребіотичні властивості за рахунок збагачення харчового середовища водорозчинними полісахаридами, флавоноїдами, глюкопротеїдами та моносахаридами, які сприяють розвитку та збереженню високої концентрації життєздатних клітин мікроорганізмів кисломолочного напою протягом 14 діб зберігання продукту. It is established that in the composition of sour milk drinks it is advisable to use a filler in the form of a thick extract of Echinacea purpurea. It exhibits prebiotic properties by enriching the nutrient medium with water-soluble polysaccharides, flavonoids, glucoproteins and monosaccharides, which contribute to the development and maintenance of high concentrations of viable cells of fermented milk microorganisms during 14 days of storage.Документ Розроблення кисломолочного напою, збагаченого композицією із рослинної сировини та оцінка його якості та безпечності(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Дмитренко, Тетяна ОлегівнаРозроблено кисломолочний напій, збагачений композицією із кропиви та меліси та проведена оцінка його якості та безпечності. A sour milk drink enriched with nettle and lemon balm composition has been developed and its quality and safety have been evaluated.Документ Вивчення умов створення кисломолочного напою з імуномодулюючими властивостями(2021) Скидан, Єлизавета Анатоліївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаДля надання кисломолочному напою імуномодулюючих властивостей було запропоновано використати в якості джерела функціональних інгредієнтів лікарську рослину роду Echinacea purpurea Moench. Використання сиропу ехінацеї при виробництві функціональних харчових продуктів, зокрема кисломолочних напоїв, сприятиме покращенню обміну речовин, нормалізації загального стану організму та підвищенню опірності до шкідливих впливів навколишнього середовища. To give the fermented milk drink immunomodulatory properties, it was proposed to use as a source of functional ingredients a medicinal plant of the genus Echinacea purpurea Moench. The use of echinacea syrup in the production of functional foods, including fermented milk drinks, will help improve metabolism, normalize the general condition of the body and increase resistance to harmful environmental influences.