Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні напівфабрикати для збагачення спеціальних харчових продуктів для військовослужбовців
    (2019) Гойко, Ірина Юріївна
    Розроблено функціональні напівфабрикати спеціального дієтичного призначення підвищеної енергетичної та біологічної цінності, що дозволяють збагатити харчовий раціон військовослужбовців повноцінним білком, вітаміном С та β-каротином. Functional semi-finished products of special dietary use of high energy and biological value have been developed, which allow to enrich the diet of servicemen with full protein, vitamin C and β-carotene.
  • Ескіз
    Документ
    Напівфабрикати для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців
    (2019) Гойко, Ірина Юріївна
    Розроблено рецептури напівфабрикатів для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців. Проведено органолептичну оцінку отриманих композицій та розраховано їх енергетичну цінність. Formulations of semi-finished products for food enrichment for servicemen have been developed. Organoleptic evaluation of the obtained compositions was performed and their energy value was calculated.
  • Документ
    Обґрунтування та розроблення способу виробництва пшенично-кукурудзяної булочки оздоровчого призначення, збагаченої порошками шпинату та цукрового буряка
    (2018) Макідонова, Наталя Олександрівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    В роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено запропонований спосіб отримання збагачувачів у вигляді порошків. Комплексно досліджено їхній біохімічний склад, запропоновано використання збагачувачів в хлібобулочному виробництві. The proposed method of obtaining enrichers in the form of powders is theoretically substantiated and experimentally confirmed. Their biochemical composition has been thoroughly studied, and the use of enrichers in the bakery industry has been proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології спиртової бражки з використанням цукрового буряку
    (2015) Щербань, Василь; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович
    В світі цукровий буряк і тростину широко використовують для виробництва біоетанолу, який має високий вміст органічних сполук, які підвищують октанове число моторного палива та запобігають розшаруванню бензино-спиртових сумішей. До того ж його виробництво потребує на 20-30% менше енергоносіїв, ніж із зернової сировини. Метою роботи є удосконалення технології спиртової бражки з використанням цукрового буряку. In the world of sugar beets and cane are widely used for the production of bioethanol, which has a high content of organic compounds that increase the octane number motor fuel and prevent stratification of gasoline-alcohol mixtures. Moreover, its production requires 20-30% less energy than from grain raw materials. The aim is improving the technology of alcohol brew with the use of sugar beet.
  • Ескіз
    Документ
    Особливість отримання харчового сиропу підвищеної біологічної цінності із цукрових буряків
    (2014) Сизоненко, Оксана Ивановна; Крапивницкая, Ирина Алексеевна; Карпович, Инна Витальевна
    Традиційною сировиною для виробництва цукру в Україні є цукрові буряки. Асортимент продукції бурякоцукрового виробництва спрямований на випуск цукру-піску, цукру-рафінаду, рідкого цукру, де основною речовиною є сахароза. Всі речовини, які екстрагуються із цукрових буряків, вважаються шкідливими щодо отримання сахарози і їх за прийнятою термінологією відносять до нецукрів. The traditional raw material for sugar production in Ukraine is sugar beets. The product range is aimed at the production of beet sugar output sugar, refined sugar, liquid sugar, where the main substance is sucrose. everyone substances extracted from sugar beets, considered harmful regarding sucrose receiving them by common terminology referred to netsukriv.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив якості цукрових буряків на технологічні показники соків та продуктів у виробництві білого цукру
    (2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Касян, Ірина Миколаївна
    Процес технологічного перероблення коренеплодів цукрових буряків, уражених збудниками кагатної гнилі, пов'язаний з труднощами, що виникають внаслідок хімічних перетворень високомолекулярних сполук та накопичення пектинових речовин у дифузійному соку. Тому важливим питанням є вивчення впливу кагатної гнилі, спричиненої окремими видами збудників, на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. The process of technological processing of sugar beet roots infected with pathogens kahatnoyi rot associated with difficulties arising from chemical reactions Macromolecular and accumulation of pectin in the juice. Therefore, an important issue is to study the effect kahatnoyi rot caused by certain types of pathogens, the technological parameters of diffusion and purified juice.
  • Ескіз
    Документ
    Ультрафільтраційне очищення соку із цукрових буряків
    (2014) Сизоненко, Оксана Іванівна; Тарасенко, Юлія; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Карпович, Інна Віталіївна
    Активне застосування мембранних процесів в харчовій промисловості зв'язане з можливістю розділяти розчини на молекулярному рівні, зберігає при цьому всі цінні компоненти. Active use of membrane processes in the food industry associated with the ability to share solutions at the molecular level, retains all the valuable components.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни проникності тканини цукрових буряків та швидкості переходу сахарози із стружки під впливом різноманітних факторів
    (2014) Адаменко, Олег Володимирович; Логвін, Володимир Матвійович
    Здійснивши ряд наукових досліджень нами було підтверджена можливість застосування положень теорії АІ для тканини цукрових буряків. Having completed a number of scientific studies, we have confirmed the applicability of the theory of AI Fabric sugar beet.