Підручники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Фінанси для фінансистів
    (2013) Багацька, Катерина Володимирівна; Гнатенко, Олена Андріївна; Говорушко, Тамара Андріївна; Дем'яненко, Інна Вікторівна; Еш, Світлана Миколаївна; Вжитинська (Омельченко), Ксенія Юріївна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна; Темчишина, Катерина Михайлівна; Шеремет, Олег Олексійович
    У підручнику розкривається теорія фінансів, розрахована на 360 навчальних годин (10 кредитів ECTC). Зміст підручника відповідає типовій програмі навчальної дисципліни «Фінанси» для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», що дозволяє сформувати у студентів сучасні знання щодо сутності фінансів, їх функцій, ролі в економічному житті суспільства, завдань та основних напрямів сучасної фінансової політики, проблем її реалізації за допомогою фінансового механізму. Окремі розділи підручника присвячені вивченню особливостей міжнародних фінансів, фінансів суб’єктів господарювання, домогосподарств, страхових компаній, країн Європейського Союзу. Підручник буде корисним викладачам, аспірантам та всім, хто бажає професійно знати все про фінанси.
  • Ескіз
    Документ
    Формування та управління витратами виробництва
    (2009) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Скригун, Наталія Петрівна; Антошкіна, Лідія Іванівна
    В підручнику розглянуті теоретичні основи формування витрат на підприємстві: принципи та функції управління витратами, їх економічна сутність та зв’язок з теорією виробництва; розроблена класифікація витрат з метою здійснення ефективного управління ними в процесі здійснення виробничої діяльності. Описано методичні підходи до планування загальних та середніх витрат; способи оптимізації поточних витрат та виробничих запасів, досліджено взаємозв’язок витрат та ефективності виробництва. Особлива увага приділена принциповим особливостям калькулювання собівартості продукції в окремих галузях промисловості. Theoretical bases of charges forming on the enterprise are considered in a textbook: principles and functions of management charges, their economic essence and connection with the production theory; created the charges classification with the aim of effective management realization in the process of productive activity realization. The methodical approaches according to the planning of general and middle charges are described; methods of current outlays optimization and productive supplies, intercommunication of charges and production efficiency. The special attention is spared to the fundamental features of unit cost calculation in the separate branches of industry.
  • Ескіз
    Документ
    Перестройка экономического механизма в перерабатывающей промышленности
    (1990) Белов, Г. Н.; Белова, Татьяна Геннадьевна; Кошелюк, Петр Александрович
    Рассматриваются вопросы перестройки хозяйственного механизма в перерабатывающей промышленности. Подчеркивается приоритетность развития агропромышленного комплекса, указывается на необходимость форсированного развития его перерабаты¬вающих отраслей как важного резерва пополнения продовольственных ресурсов. Розглядаються питання перебудови господарського механізму в переробній промисловості. Підкреслюється пріоритетність розвитку агропромислового комплексу, вказується на необхідність форсованого розвитку його переробних галузей як важливого резерву поповнення продовольчих ресурсів. The issues of restructuring the economic mechanism in the processing industry. Emphasizes the priority of the agro-industrial complex, indicates the need for accelerated development of its refining industries as an important reserve replenishment of food resources.
  • Ескіз
    Документ
    Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості
    (2012) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр Михайлович
    Підручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні , практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with a training programme on the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Food technology and engineering» and in accordance with the curriculum for the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Economy and entrepreneurship». It describes the theoretical, practical and organizational principles and system of providing of organization of production, taking into account industry specifics of activity of the enterprises of food industry of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості
    (2011) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр Михайлович
    Підручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні, практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with the curriculum of the subject "The organization of the food industry" that provides an industry standard for higher education in Ukraine Bachelor of field of "Food Technology and Engineering" and in accordance with the curriculum of the course "Organization of production in the food industry "that provides an industry standard for higher education in Ukraine bachelors from the field of" Economics and entrepreneurship ". It laid the theoretical, practical, organizational framework and system of organization of production, taking into account the specifics of the sector of the food industry in Ukraine.