Підручники
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506
Переглянути
5 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Монтаж і технічний сервіс обладнання(2024) Мирончук, Валерій Григорович; Якимчук, Микола Володимирович; Люлька, Дмитро Миколайович; Володін, Сергій ОлександровичРозглянуто основи монтажу і технічного сервісу обладнання харчових виробництв. Наведено приклади розрахунку складових частин монтажних робіт і технічного сервісу обладнання та приклади їх розрахунку. Кожний розділ містить запитання і завдання для самоперевірки. Для здобуваяів закладів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв»Документ Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв(2017) Чепелюк, Олена Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Доломакін, Юрій ЮрійовичВисвітлено питання гігієнічного дизайну технологічного обладнання, який може істотно зменшити ризики, пов’язані із забрудненням харчових продуктів у процесі виробництва. Розглянуто основні положення щодо вибору конструкційних матеріалів, необхідної чистоти оброблення поверхонь, які контактують з продуктом. Подано рекомендації з виконання окремих елементів конструкції та їхніх з’єднань з метою запобігання застійним зонам. Комплексно описано проблеми, пов’язані з конструюванням технологічних трубопровідних систем. Наведено основні відомості, потрібні для конструювання систем очищення обладнання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв». Може бути корисний для інженерно-технічних працівників харчової і суміжних галузей промисловості. The issue of hygienic design of technological equipment is considered which can significantly reduce the risks associated with contamination of food products during the production process. The main provisions concerning the choice of structural materials, the necessary roughness of surfaces that are in contact with the product are considered. The recommendations for the manufacturing of some elements of the design and their joints are guided to prevent dead zones formation. The problems associated with the design of technological pipelines are described in detail. The basic information necessary for the design of equipment cleaning systems is given. This manual is for students of higher educational institutions studying in the specialty "Equipment for processing and food production". May be useful for engineering and technical workers in the food industry and related industries.Документ Класифікація методів формування харчових продуктів і обладнання для проведення процесів формування(2007) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Пушанко, Микола Миколайович; Орлов, Леонід Олексійович; Українець, Анатолій Іванович; Лісовенко, Олексій Тимофійович; Таран, Віталій Михайлович; Гуцалюк, Валерій Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Литовченко, Ігор Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичРозглянуто теоретичні основи технологічних процесів в переробній і харчовій галузі. Приводиться призначення, будова, принцип дії та та основні розрахункові залежності типового технологічного обладнання, згрупованого за технологічними ознаками.Документ Совершенствование технологических процессов в перерабатывающей промышленности(1991) Заяц, Юрий Александрович; Прохоров, Александр Николаевич; Яровой, Владимир ЛеонидовичВ книге рассказывается о совершенствовании технологии и модернизации существующих машинно-аппаратных систем на базе новейших достижений науки и техники. Освещаются основные пути организации исследовательской работы в перерабатывающих отраслях АПК. The book talks about the improvement of technology and the modernization of existing computer-hardware systems based on the latest achievements of science and technology. Highlights the main ways of organizing research in Agrarian and industrial complex processing industriesДокумент Основи тепломасообміну(2004) Василенко, Сергій Михайлович; Українець, Анатолій Іванович; Олішевський, Валентин ВікторовичРозглянуто теоретичні та фізичні засади процесів тепломасообміну, методи їх розрахунку. Викладено основні положення вчення про теплопровідність, конвективний теплообмін в однофазних течіях, теплообмін під час фазових перетворень, променевий теплообмін, а також основи масообміну. Значну увагу приділено методам аналізу процесів тепломасообміну, в тому числі методам математичного моделювання, основам теорії граничного шару, теорії подібності. Рассмотрены теоретические и физические основы процессов тепломассообмена, методы их расчета. Theoretical and physical fundamentals of heat - and masstransfer are analyzed along with the methods of their calculations. The main principals of heat conduction, convection in one-phase flaws are presented. A significant attention has been given to the problems of heattransfer during phase conversion, radiative heattransfer and also masstransfer. An emphasis has been made on the methods of heat- and masstransfer analyses including mathematical modeling, fundamentals of the boundary layer theory with the theory of the similarity