Практикуми
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7523
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Теорія ймовірностей та математична статистика : лабораторний практикум(2005) Коваленко, С. М.; Листопад, Володимир ВасильовичМета курсу „Теорія ймовірностей та математична статистика” – сформувати у студентів знання, вміння і навички, необхідні для майбутньої практичної діяльності спеціаліста в галузі дослідження соціально-економічних проблем суспільства. Цей практикум спрямований на засвоєння основних тем курсу “Теорія ймовірностей та математична статистика” й підготовки до вивчення дисципліни „Математичні методи дослідження соціальних процесів”. При проведенні лабораторних занять пропонується використання комп”ютерної техніки, програмного забезпечення загального користування (EXEL) та спеціалізоване (STATISTICA 5.0, STATGRAFICS, SAS, SPSS, OSA та ін.). The aim of the course " Theory of Probability and Mathematical Statistics " - equip students with knowledge and skills required for future practice specialist in the study of social and economic problems of society. This workshop is aimed at acquiring basic themes of the course " Theory of Probability and Mathematical Statistics" and prepare for the discipline " Mathematical methods for the study of social processes." In conducting laboratory proposes to use a computer " computer technics, software for general use (EXEL) and specialized (STATISTICA 5.0, STATGRAFICS, SAS, SPSS, OSA , etc.).Документ Процеси і обладнання фармацевтичної та мікробіологічної промисловості(2004) Прохоров, Олександр Миколайович; Шутюк, Віталій ВолодимировичПризначення даного курсу - дати майбутнім фахівцям достатні знання про основні закономірності протікання процесів в обладнанні фармацевтичних і мікробіологічних виробництв, математичне описування даних процесів раціональні методи будови обладнання та методи його розрахунку. Purpose of the course - to give future professionals sufficient knowledge of the basic laws of processes in the pharmaceutical and microbiological equipment industries, mathematical description of these processes rational methods of construction equipment and methods of calculation.Документ Технологічне обладнання галузі : практикум(2008) Прохоров, Олександр Миколайович; Таран, Віталій Михайлович; Петрікей, Руслан ВолодимировичПідготовка студентів до виробничо-технічної, проектно-конструкторської й наукової діяльності, яка пов'язана з експлуатуванням і обслуговуванням машин, використання знань отриманих при вивченні фундаментальних і загально професійних дисциплін для рішення інженерних задач. Preparing students for industrial design, design research and activities related to the exploitation and maintenance of machines, using the knowledge obtained in the study of fundamental and general professional disciplines to solve engineering problems.Документ Технологічне обладнання галузі : практикум (Частина 2)(Прохоров, О. М. Технологічне обладнання галузі : практикум для студ. спец.6.091700 "Технологія бродильних виробництв і виноробства" денної та заочної форми навч. напряму 0917 "Харчова технологія та інженерія". Ч.2 / О. М. Прохоров. - Київ : НУХТ, 2010. - 77 с., 2009) Прохоров, Олександр МиколайовичПідготовка студентів до виробничо-технологічної проектно-конструкторської й наукової діяльності, яка пов'язана з експлуатуванням і обслуговуванням машин, використанням знань отриманих при вивченні фундаментальних і загально професійних дисциплін для рішення інженерних задач. Preparing students for the production and engineering of design and research activities related to the exploitation and maintenance of machines, using the knowledge obtained in the study of fundamental and general professional disciplines to solve engineering problems.Документ Технологія цукристих речовин(2007) Купчик, Михайло Петрович; Рева, Леонід Павлович; Штангеєва, Надія Іванівна; Чернявська, Людмила Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Хомічак, Любомир Михайлович; Герасименко, Олексій Антонович; Хвалковський, Т. П.; Клименко, Лариса Степанівна; Скорик, Костянтин Дмитрович; Логвін, Володимир Матвійович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Лагода, Володимир Андрійович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Ничик, Оксана ВасилівнаВикладено сучасні методики аналізів сировини, напівпродуктів, готової продукції, відходів і побічних продуктів цукрового виробництва, арбітражні методи, вимоги державних стандартів України і Міжнародної комісії з єдиних методів досліджень в цукровій промисловості (ІСUMSA); методики встановлення та контролю оптимального технологічного режиму в процесі перероблення цукрових буряків різної якості, визначення та розшифровки втрат бурякомаси та цукрози під час зберігання та перероблення коренеплодів цукрових буряків. Наведено приклади розрахунків, статистичне оброблення результатів вимірювань в технологічних процесах, запитання для самоперевірки. Для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, докторантів та фахівців галузі. Presents modern methods of analysis of raw materials, semi-finished and finished products, waste and by-products of sugar production, arbitration methods, requirements of state standards of Ukraine and the International Commission for the common research methods in the sugar industry (ISUMSA), techniques for establishing and monitoring the optimal process conditions in the processing of sugar beet of different quality, definition and interpretation of losses sveklomassy and sucrose in the storage and processing of sugar beet. Examples of calculations, statistical analysis of measurements in process, the questions to check. For university students, graduate students, doctoral students and industry professionals.Документ Практикум з дисципліни «Фінанси підприємства»(2003) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаПрактикум містить практичні завдання для студентів по основних темах дисципліни, методичні вказівки для розв’язання окремих типів задач та основні методики оцінки показників, що використовуються в ході розв’язку практичних завдань. Практикум може бути використаний для підготовки студентів напряму 6.050100 «Економіка підприємства» всіх спеціальностей. The workshop includes practical exercises for students on the main themes of discipline, guidance for solving certain types of problems and the basic methodology for assessing the indicators used in the solution of practical problems. The workshop can be used to prepare students for the direction 6.050100 "Enterprise Economy" of all specialties.Документ Колоїдна хімія(НУХТ, 2008) Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикладено теоретичні основи колоїдної хімії, розглянуто сучасні методи досліджень, висвітлено питання з техніки безпеки. Наведено методичні вказівки до виконання лабораторних робіт, приклади опрацювання отриманих результатів і контрольні запитання для самоперевірки знань. Для студентів, магістрантів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів, а також фахівців переробної та харчової промисловості. The theoretical foundations of colloid chemistry, considered modern methods of research highlights issues of safety. Methodical instructions for laboratory work, examples of processing results and checklists for self-knowledge. For students, undergraduates, graduate students and university professors, and professionals and food processing industries.Документ Гідравліка, гідравлічні машини і гідропневмопривід. (Частина І. Гідравліка і гідравлічні машини) : лабораторний практикум до виконання лабораторних робіт студентами спеціальностей напрямів:0902 «Інженерна механіка», 0905 «Енергетика» 0925 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» денної та заочної форм навчання(Національний університет харчових технологій, 2008) Кулінченко, Віталій Романович; Мотуз, Ігор КостянтиновичНаводяться дев’ять лабораторних робіт передбачених робочими програмами курсу.Документ Мікробіологія харчових виробництв. Лабораторний практикум(2009) Грегірчак, Наталія МиколаївнаВикладено методи мікроскопування, підготовки та стерилізації поживних середовищ, морфологічні та культуральні особливості різних груп мікроорганізмів, способи виділення чистих культур мікроорганізмів, їх кількісний облік, розглянуто методи визначення безпеки харчових продуктів за мікробіологічними показниками. Наведені у виданні завдання спрямовані на набуття студентами навичок самостійної роботи в мікробіологічній лабораторії для аналізу якості харчових продуктів, визначення виду мікроорганізмів, виділення їх із харчових продуктів і навколишнього середовища, а також вивчення факторів впливу довкілля на розвиток мікроорганізмів. Для студентів технологів харчових виробництв, аспірантів, працівників лабораторій харчових підприємств та переробної галузі. The methods microscoping, preparation and sterilization of growth media, morphological and Cultural peculiarities of different groups of microorganisms, methods of selection of pure cultures of microorganisms, they are quantifiable, are considered methods of determining the safety of food products for microbiological parameters. Listed in the publication of tasks aimed at acquiring students habits of independent work in the microbiology laboratory for the analysis of food quality, determine the type of microorganisms, separation from their food and the environment and the study of environmental factors influence the development of microorganisms. For students in food production, graduate students, laboratory workers and food processing industry enterprises.