Монографії

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7504

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Стратегія розвитку продовольчого ринку в Україні
    (2008) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Ґрунтуючись на аналітичній оцінці сучасного стану вітчизняних продовольчих ринків та, враховуючи загальні тенденції розвитку світової агропродовольчої системи в цілому, у виданні запропоновано стратегічні напрями перспективного розвитку національних ринків цукру, олії, молока та молочних продуктів. Реалізація стратегічних завдань обумовлюється необхідністю забезпечення продовольчої безпеки країни, що вимагає дієвого державного регулювання як для задоволення потреб споживачів в якісних продовольчих товарах, так і для адаптації вітчизняних товаровиробників до функціонування в умовах СОТ та формування потужного експортного потенціалу. Based on the analytical assessment of the current state of domestic food markets and , given the general trends of the global agro-food system as a whole, in the publication of proposed strategic directions of perspective development of national markets sugar , butter , milk and dairy products. Implementation of strategic objectives driven by the need to ensure food security , which requires an effective state regulation as to meet consumer needs for quality food products and to adapt to domestic producers in the WTO functioning and formation of a strong export potential.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретико-методологічні засади розвитку конкурентного середовища у сфері виробництва продовольчих товарів
    (2003) Коваленко, Валентина Олексіївна; Князєв, Святослав Ігорович; Дейнеко, Людмила Вікторівна; Страшинська, Лариса Володимирівна
    У монографії досліджуються теоретичні, методологічні та методичні засади формування та розвитку конкурентного середовища, вивчаються методологічні аспекти сутності та оцінки конкурентоспроможності на різних рівнях економічної діяльності, розкриваються методичні підходи до аналізу та оцінки рівня конкурентоспроможності ринків і продукції харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів. Сучасний стан і шляхи формування конкурентного середовища у сфері виробництва продовольчих товарів досліджено на прикладі ринку цукру в Україні. Для наукових працівників, спеціалістів, фахівців державних органів управління економікою. The book examines the theoretical, methodological and methodical bases of formation and development of a competitive environment, we study the methodological aspects of the nature and assessment of competitiveness at different levels of economic activity, revealed methodological approaches to the analysis and evaluation of the markets and food industry and processing of agricultural products. Current status and ways of creating a competitive environment in the production of foodstuffs studied on the example of the sugar market in Ukraine. For scientists, specialists, experts state controls the economy.
  • Ескіз
    Документ
    Основні тенденції розвитку продовольчих ринків у межах світової агропродовольчої системи
    (2007) Страшинська, Лариса Володимирівна
    У виданні досліджено та узагальнено основні тенденції функціонування сучасних продовольчих ринків через призму розвитку світової агропродовольчої системи в цілому з її проблемами та суперечностями, оцінено основні важелі впливу на кон’юнктуру світових ринків продовольства та визначено стратегічні пріоритети їх перспективного розвитку. Значна увага приділена проблемам загострення міжнародної конкуренції, а також посилення ролі транснаціональних корпорацій у межах світової агропродовольчої системи. Видання призначене для фахівців з проблем розвитку продовольчих ринків, науковців з економічних спеціальностей, студентів вищих навчальних закладів. The publication examine and summarize the main trends of modern functioning of food markets in the light of the global agro-food system as a whole, with its problems and contradictions, evaluate the main leverage on the world market of food and set strategic priorities of their future development. Considerable attention is paid to the problems of acute international competition and the role of transnational corporations within the global agro-food system. The publication is intended for professionals on the development of food markets, scholars in economic fields, students in universities.