Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
31 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена АнатоліївнаСпосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем і шоколадного (Деклараційний патент на винахід № 31858 A)(2000) Рашевська, Тамара Олексіївна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гулий, Іван Степанович; Прядко, Микола Олексійович; Гойко, Ірина ЮріївнаСпосіб передбачає отримання високожирних вершків, підготовку і внесення смакових наповнювачів, пастеризацію суміші, перетворення її в масло. Вводять кріопорошок цукрового буряку iз розрахунку вмісту цукру в готовому продукті 3-15%, який вводять після пастеризації і охолодження суміші до температури 20-45°С у вигляді 5-20% суспензії, підготованої шляхом внесення кріопорошка в пастеризовані та охолоджені до температури 20-45°С сколотини, або молоко, або вершки з наступним перемішуванням та витримкою при даній температурі на протязі 5-10хв. A method provides producing high-fat cream, preparation and introducing flavoring fillers, pasteurization of the mixture, transformation thereof into butter. Sugar beet cryopowder is introduced on the basis of sugar content in the end product 3-15 %. The cryopowder is introduced after pasteurization and cooling the mixture to the temperature 20-45 °C in the form of 5-20 % suspension prepared by introduction of cryopowder in pasteurized and cooled to the temperature 20-45 °C butter-milk or milk or cream with subsequent mixing and holding under the temperature during 5-10 min.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 38472 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила ВалеріанівнаВинахід відноситься до молочної промисловості та може використовуватись при виробництві вершкового масла з покращеною консистенцією та збагаченого інуліном. Спосіб виробництва вершкового масла передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію. В процесі гомогенізації вносять інулін у кількості 3-10% вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого інуліну змішуванням його у кількості 30-60% до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 45-75°С та наступною витримкою при цій температурі протягом 20-60 хвилин. Потім приготовлений розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. The invention relates to dairy industry and can be used at producing butter with improved consistence and enriched with inuline. A method of producing butter provides for making high-fat cream, normalizing, transformation of high-fat cream into butter, homogenization. In the process of homogenization inuline is introduced in the amount of 3-10 % of its content in the finished butter, and it is prepared from dried inuline by mixing thereof in the amount of 30-60 % of mass of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk or cream with the temperature 45-75 °C and subsequent holding at the temperature for 20-60 minutes. Then the prepared solution is cooled to the temperature of homogenization of the butter.Документ Спосіб очищення стічних вод від іонів міді (Патент України № 58979)(2005) Гулий, Іван Степанович; Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина Юріївна; Касаткіна, Таїсія ПетрівнаВинахід стосується екології, а саме способів очищення стічних вод від іонів міді і може бути використаний на підприємствах хімічної, харчової, мікробіологічної та ін. галузей промисловості. Стічні води очищають від іонів міді обробкою дріжджами Saccharomyces cerevisiae у високоградієнтному магнітному полі напруженістю 40-560 кА/м при рН 2-4. Використання даного винаходу дозволяє забезпечити високу ступінь очищення стічних вод від іонів міді. The invention concerns with ecology, and particularly methods for the purification of waste waters from ions of copper, and can be used at the enterprises of chemical, food, microbiological and other fields of industry. Waste waters are purified from ions of copper by the treatment with yeast of Saccharomyces cerevisiae in the high-gradient magnetic field with an intensity of 40-560 kA/m at рН of 2-4. Use of this invention allows to provide a high degree of purifying waste waters from ions of copper.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 8350)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія Петрівна; Хомічак, Любомир МихайловичДані досліджень показали, що внесення стевії разом з пектином та цикорієм в вершкове масло надає продукту діабетичні та радіопротекторні властивості і дозволяє отримати масло з гарними органолептичними властивостями. These studies have shown that introduction of stevia with pectin and chicory in butter provides diabetic and radioprotective properties and provides a butter with good organoleptic properties.Документ Масло вершкове імунно-діабетичне (Патент на корисну модель № 8351)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія ПетрівнаРозроблена рецептура вершкового масла з гарними органолептичними показниками та дыабетичними властивостями. A new type of butter with great organoleptic and diabetic properties was created.Документ Спосіб підготовки емульсії для виробництва харчових продуктів (Патент на корисну модель № 8353)(2005) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія ПетрівнаДані досліджень показали, що оптимальна температура приготування емульсії тваринних,рослинних жирів або їх суміші з розчином інуліну чи розчином інуліну та молочно-білкової суміші 35-65°С. These studies have shown that optimum temperature emulsion for preparation animal, vegetable fat or a mixture thereof of 35-65 ° C.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на корисну модель № 8352)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія Петрівна; Хомічак, Любомир МихайловичДані досліджень показали, що внесення разом з інуліном фруктози та крюпорошку бруньок смородини чорної в пласт масла дозволяє отримати масло згарним смаком лікувально-профілактичного призначення,яке має діабетичні та радюпротекторні властивості. These studies have shown that adding fructose and black currant buds powder provides a good taste of health care appointment.Документ Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 43238)(2001) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаВинахід належить до харчової та переробної промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів включає очищення, сортування, миття, замочування, дезінфекцію і пророщування зерна, причому, пророщування зерна проводять від прокльовування паростка до розміру корінця паростка 0,4-0,6 довжини зерна і пророщене зерно пастеризують. The invention relates to food and processing industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuffs involves dehulling, sorting, washing, soaking, disinfection and grain couching. Grain couching is carried out beginning from sprout emergence to rootlet size of 0,4-0,6 of grain length, and sprouted grain is pasteurized.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318)(2001) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for the improvement of quality and increase of exit of basic product, providing of terms of effective concentration of admixtures.