Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 68871 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Черевко, Олег Леонідович; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, нагрівання, відстоювання переддефекованого соку з додаванням до нього сульфату алюмінію і отриманням декантату та згущеної суспензії, очищення отриманої згущеної суспензії та її фільтрацію, змішування фільтрату суспензії та декантату переддефекованого соку, сатурацію отриманої суміші з наступним відділенням осаду і остаточним проведенням сатурації до рН 9,0-9,2. Отриману суміш декантату переддефекованого соку з відстійника та фільтрату суспензії очищають шляхом одночасної дефекосатурації при рН 11,0-11,2 з витратою вапна 0,5-1,0% СаО до маси буряків. A method for purification of diffusion juice includes progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, heating, settling of predefecated juice with adding to it of aluminium sulfate and receiving of decantate and concentrated suspension, purification of received concentrated suspension and its filtration, mixing of suspension filtrate and decantate of predefecated juice, saturation of received mix with following separation of residue and final saturation up to pH 9,0-9,2. Received mix of decantate of predefecated juice from settler and suspension filtrate is purificated by means of simultaneous defecosaturation at pH 11,0-11,2 with expense of lime 0,5-1,0 5 CaO to the beet-roots mass.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 69179 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон Адамович
    Спосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, вапняного молока і високодисперсного механоактивованого вапняка, нагрівання, передсатурацію переддефекованого соку з наступним відділенням отриманого осаду, оброблення вапняним молоком перед другою сатурацією. A method for purification of diffusion juice consists in progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, lime milk and highdispersed mechanically activated limestone, heating, presaturation of predefecated juice with following separation of residue, treatment with lime milk before second saturation.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 67641 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку включає додавання згущеної суспензії соку ІІ-ої сатурації в дифузійний сік та додавання вапняного молока на першій стадії, відділення отриманого осаду, повернення декантату на другу стадію з додаванням вапняного молока до рН 11,0-11,2. В декантат переддефекованого соку після першої стадії додають сульфат алюмінію в кількості 0,04-0,06% до маси буряків. A process for carrying out progressive predefecation of diffusion juice involves adding concentrated suspension of the second saturation juice into the diffusion juice and adding the lime milk at the first stage, separation of obtained residue, return of the decantate to the second stage with adding the lime milk to рН of 11.0-11.2. Aluminium sulfate at an amount of 0,04-0,06% to the beet-roots mass is added after the first stage into the predefecation juice decantate.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування сухого активованого адсорбенту з відходів бурякоцукрового виробництва (Деклараційний патент на винахід № 52378 A)
    (2002) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Гусятинський, Микола Володимирович; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович
    Спосіб приготування сухого активованого адсорбенту з відходів бурякоцукрового виробництва, який включає дефекосатураційну очистку дифузійного соку вапном і вуглекислотою, відділення осаду, який відрізняється тим, що осад після фільтрування активується гідроксидом кальцію у кількості 0,3...0,5 % до маси осаду та проходить термічну обробку висушуванням його при температурі 120 - 140°С. Method for making dry activated adsorbent of waste of beet-sugar production includes defect-saturation purification of diffusion juice by lime and carbon dioxide, with separation of sediment. Sediment after filtration is activated by calcium hydroxide in amount of 0.3 – 0.5 to the mass of the sediment, and undergoes thermal treatment by drying at temperature 120 - 140°C.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 46398 A)
    (2002) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Навроцький, Юрій Борисович; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення дифузійного соку, який передбачає попередню дефекацію гідроксидом кальцію, введення додаткового коагулянта, основну дефекацію гідроксидом кальцію, першу сатурацію, фільтрування, другу сатурацію та фільтрування, який відрізняється тим, що як коагулянт використовують дигідрооксосульфат алюмінію у кількості 0,04...0,06 % до маси соку. Method of purification of diffusion juice provides for first defecation by calcium hydroxide, introduction of additional coagulant, main defecation by calcium hydroxide, first saturation, filtering, second saturation and filtering. As coagulant aluminum carbonate is used.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 70735)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Решетняк, Людмила Расуловна; Решетняк, Ірина Сергіївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Спосіб одержання дифузійного соку, що включає подрібнення буряку на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і періодичне введення дезінфектанту в апарат, який відрізняється тим, що в якості дезінфектанту використовуються кормові антибіотики в кількості 2 – 3 кг/100т перероблених буряків. Method of receipt of diffusive juice which includes growing shallow, extraction of saccharose from the sugar-beet shaving by water and periodic introduction of disinfectant to the extractor, which differs that as a disinfectant forage antibiotics used are in an amount 2 – 3 kg/100 tons the done beet.