Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 49
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва кулінарних мясо-рослинних напівфабрикатів (Патент на винахід № 108004 UA)
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Коломієць, Наталія Сергіївна; Каліцун, Марта Володимирівна; Хоменко, Олеся Михайлівна
    Винахід належить до виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів, а саме фаршу, який містить м'ясо куряче механічного дообвалювання, меланж, крупу манну, цибулю ріпчасту свіжу, сухарі панірувальні, сіль кухонну, перець чорний мелений, причому фарш додатково містить грибну сировину та сочевицю гідратовану 1:3. The invention relates to the production of culinary meat-vegetable semi-finished products, namely minced meat, which contains mechanically deboned chicken meat, melange, semolina, fresh onion, breadcrumbs, kitchen salt, ground black pepper, and the minced meat additionally contains mushroom raw materials and lentils hydrated 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва кулінарних мясо-рослинних напівфабрикатів (Патент на винахід № 108003 UA)
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Коломієць, Наталія Сергіївна; Каліцун, Марта Володимирівна; Хоменко, Олеся Михайлівна
    Винахід належить до виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів, зокрема фаршу, який містить м'ясо куряче механічного дообвалювання, картоплю варену, меланж, крупу манну, цибулю ріпчасту свіжу, сухарі панірувальні, сіль кухонну, перець чорний мелений, причому фарш додатково містить сочевицю гідратовану 1:3. The invention relates to the production of culinary meat-vegetable semi-finished products, in particular minced meat, which contains mechanically deboned chicken meat, boiled potatoes, melange, semolina, fresh onion, breadcrumbs, table salt, ground black pepper, and the minced meat additionally contains lentils hydrated 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва кулінарних мясо-рослинних напівфабрикатів (Патент на винахід № 108002 UA)
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Коломієць, Наталія Сергіївна; Каліцун, Марта Володимирівна; Хоменко, Олеся Михайлівна
    Винахід належить до виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів, а саме фаршу, що містить м'ясо куряче механічного дообвалювання, меланж, крупу манну, цибулю ріпчасту свіжу, сухарі панірувальні, сіль кухонну, перець чорний мелений, причому фарш додатково містить капусту тушковану і сочевицю гідратовану 1:3. The invention relates to the production of culinary meat-vegetable semi-finished products, namely minced meat, which contains mechanically deboned chicken meat, melange, semolina, fresh onion, breadcrumbs, table salt, ground black pepper, and the minced meat additionally contains stewed cabbage and lentils hydrated 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва кулінарних мясо-рослинних напівфабрикатів (Патент на винахід № 106687 UA)
    (2014) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Коломієць, Наталія Сергіївна; Каліцун, Марта Володимирівна; Хоменко, Олеся Михайлівна
    Винахід належить до фаршу для виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів, що містить м'ясо куряче механічного дообвалювання, меланж, крупу манну, цибулю ріпчасту свіжу, сухарі панірувальні, сіль кухонну, перець чорний мелений, причому фарш додатково містить моркву варену і сочевицю гідратовану 1:3. The invention relates to minced meat for the production of culinary meat-vegetable semi-finished products, which contains mechanically deboned chicken meat, melange, semolina, fresh onion, breadcrumbs, table salt, ground black pepper, and the minced meat additionally contains boiled carrots and lentils hydrated 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва кулінарних мясо-рослинних напівфабрикатів (Патент на винахід № 106686 UA)
    (2014) Пешук, Людмила Васильевна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Коломієць, Наталія Сергіївна; Каліцун, Марта Володимирівна; Хоменко, Олеся Михайлівна
    Винахід належить фаршу для виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів, що містить м'ясо куряче механічного дообвалювання, меланж, крупу манну, цибулю ріпчасту свіжу, сухарі панірувальні, сіль кухонну, перець чорний мелений, причому фарш додатково містить вівсяні пластівці і сочевицю гідратовану 1:3. The invention relates to minced meat for the production of culinary meat-vegetable semi-finished products, which contains mechanically ground chicken meat, melange, semolina, fresh onion, breadcrumbs, table salt, ground black pepper, and the minced meat additionally contains oat flakes and hydrated lentils 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Паштет з фітокомплексом пророщених зерен (Патент на корисну модель № 116562 UA)
    (2017) Пешук, Людмила Василівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Березюк, Анна Сергіївна
    Паштет містить м'ясну сировину, молоко сухе, рослинну олію, сироватку, цибулю ріпчасту, сіль кухонну харчову, перець. Як м'ясну сировину використовують м'ясо куряче та печінку курячу варену. Як рослинну олію використовують кукурудзяну олію та додатково використовують фітокомплекс пророщених зерен вівса, ячменю, пшениці та кукурудзи. Pate contains raw meat, dry milk, vegetable oil, whey, onion, table salt, pepper. Chicken meat and boiled chicken liver are used as meat raw materials. Corn oil is used as vegetable oil, and a phytocomplex of germinated oat, barley, wheat and corn grains is additionally used.
  • Ескіз
    Документ
    Паштет «Домашній» (Патент на корисну модель № 139503)
    (2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Черненко, Анна Вікторівна; Смалько, Людмила Миколаївна; Шевченко, Іванна Юріївна
    В основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури паштету з високими структурно-механічними, функціональними, технологічними та органолептичними показниками. Паштет містить печінку, сало свиняче, цибулю ріпчасту пасеровану, моркву пасеровану, сіль кухонну, спеції. Згідно з корисної моделлю, як печінку містить печінку свинячу та печінку курячу, додатково містить свинину нежирну, суху сироватку молочну, воду питну. The utility model is based on the task of developing a recipe for pate with high structural and mechanical, functional, technological and organoleptic characteristics. The pate contains liver, lard, mashed onions, mashed carrots, salt, spices. According to the utility model, as the liver contains pork liver and chicken liver, additionally contains lean pork, dry whey, drinking water.
  • Ескіз
    Документ
    Сосиски «Cмачненькі» (Патент на корисну модель № 139502)
    (2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смалько, Людмила Миколаївна; Черненко, Анна Вікторівна
    В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, додаванням до їх складу сухої молочної сироватки та яблучного пектину, що надасть продукту радіозахисні властивості, збереже харчову та підвищить біологічну цінність. Сосиски містять свинину, сіль кухонну, цукор-пісок, нітрит натрію, суміш спецій, згідно з корисною моделлю, використовується свинина вищого сорту, та додатково містять м'ясо куряче, суху молочну сироватку, яблучний пектин та воду питну. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, to increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, adding whey powder and apple pectin, which will give the product radioprotective properties, preserve nutritional and biological value. Sausages contain pork, table salt, granulated sugar, sodium nitrite, a mixture of spices, according to the utility model, high-grade pork is used, and additionally contain chicken, whey, apple pectin and drinking water.
  • Ескіз
    Документ
    М'ясо-рослинні консерви для спеціального харчування (Патент на корисну модель № 139233)
    (2019) Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Морозов, Вадим Юрійович; Гуралевич, Анна Ярославівна
    В основу корисної моделі поставлена задача - створити консерви для спеціального харчування на м'ясній та овочевій основі із зерновим компонентом, збагаченні біологічно-активними речовинами, які мають лікувально-профілактичні властивості. До складу консервів для спеціального харчування, що містять м'ясо птиці, цибулю, біомасу гриба, сіль та воду, згідно з корисною моделлю, додатково входить шкірка куряча, суміш пророщених зерен злакових культур (пшениця, овес кукурудза, ячмінь), сочевиця гідратована і бланшована, перець чорний мелений, як біомаса гриба використовується біомаса гливи Pleurotus ostreatus. The basis of the utility model is the task – to create canned food for special nutrition on a meat and vegetable basis with a grain component, enriched with biologically active substances that have therapeutic and prophylactic properties. Canned food, containing poultry, onions, mushroom biomass, salt and water, according to the utility model, additionally includes chicken skin, a mixture of germinated grains of cereals (wheat, oats, corn, barley), hydrated lentils and blanched, ground black pepper, as the biomass of the fungus used biomass of oyster mushrooms Pleurotus ostreatus.
  • Ескіз
    Документ
    Продукт сирокопчений «М’ясна соломка» (Патент на корисну модель №138738)
    (2019) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Шевченко, Іванна Юріївна
    Задачею корисної моделі є розробка рецептури сирокопченого продукту з використанням біологічно активної сировини, спільна дія компонентів якої направлена на отримання пікантного продукту з високими органолептичними показниками та здатністю до тривалого зберігання. До складу продукту сирокопченого "М'ясна соломка", що містить свинину напівжирну знежиловану, яловичину вищого ґатунку знежиловану, а також сіль кухонну харчову, цукор-пісок, нітрит натрію, прянощі, згідно з корисною моделлю продукт додатково містить борошно насіння льону, сушений часник, корінь імбиру та суху молочну сироватку, збагачену Mg та Мn. The task of the utility model is to develop a recipe for a smoked product using biologically active raw materials, the joint action of the components of which is aimed at obtaining a spicy product with high organoleptic characteristics and the ability to long-term storage. The composition of the product smoked "Meat straws", containing semi-fat skimmed pork, high-grade skimmed beef, as well as table salt, granulated sugar, sodium nitrite, spices, according to the utility model, the product additionally contains flaxseed flour, dried garlic, ginger root and whey powder enriched with Mg and Mn.