Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)(2001) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Прибильський, Віталій Леонідович; Троценко, Павло ОлександровичВинахід відносяться до технології безалкогольних напоїв бродіння. Поставлена задача досягається шляхом впливу ультразвукових коливань, в режимі кавітації, які одержувались за допомогою УЗ-генератора з робочою частотою 23-44 кГц та акустичною потужністю до 100 Вт. Обробка проводиться на таких рівнях інтенсивності ультразвуку, які забезпечують стійкий кавітаційний режим. Проте умови обробки повинні бути достатньо "м'які" з тим, щоб з одного боку досягти ультразвуковий кавітаційний бактерицидний ефект, тобто суттєво підвищити біологічну стійкість квасу, а з іншого боку - не порушити фізико-хімічні та органолептичні показники напою. The invention relates to technology of alcohol-free beverages of fermentation. The set task is solved by means of action of ultrasonic vibrations in the mode of cavitation, which are produced by ultrasonic generator with operation frequency 23-44 kHz and acoustic power up to 100 Wt. Treatment is performed on such levels of ultrasonic intensity which provide for stable cavitation mode. However the conditions of treatment should be sufficiently "soft" to achieve ultrasonic cavitationbactericidal effect, namely substantially increase biological stability of the kvass on the one hand, and on the other hand - to save physical and chemical and organoleptic indices of the beverage.Документ Спосіб виробництва безалкогольного напою бродіння (Патент на винахід № 22805)(2002) Прибильський, Віталій Леонідович; Устименко, Петро Іванович1) Спосіб виробництва безалкогольного напою бродіння, що передбачає приготування сусла із сировини, його зброджування, відокремлення культури мікроорганізмів, що відрізняється тим, що в якості культури мікроорганізмів використовують штам Medusomyces gisevii V. 2) Спосіб за пунктом 1, який відрізняється тим, що в якості сировини використовують вуглекисловмісні концентрати. 3) Спосіб за будь-яким з пунктів 1, 2, відрізняється тим, що в якості сировини використовують настій лікарських рослин.Документ Спосіб виробництва квасу (Патент на винахiд № 24904)(1993) Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Григоров, Юрій ГригоровичСпосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх доквасного сусла, зброджування його та купажування з рецептурними компонентами, який відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами. Streptococcusfaecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which in volves propagation of pure cultures of yeast and lacticacid bacteria, making them kvas swort, fermentation and blending it with prescription components, where in that the use of lactic acid bacteria strains of Streptococcus faecium K77D and Lactobacillus plantarum AH 11/16.Документ Термотолерантний штам дріжджів Saccharomycescerevisia, який використовується для зброджування квасного сусла при виробництві квасу (Патент на корисну модель № 4051)(1994) Кисла, Любов Василівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Колеснікова, Олена Євгенівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичДокумент Спосіб виробництва квасу (Патент на винахід №2883)(1994) Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Кисла, Любов Василівна; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Палеха, Світлана Іванівна; Григоров, Юрій Григорович; Живаго, Людмила Михайлівна; Мельничук, Надія Олександрівна; Чередніченко, Віра Павлівна; Павлюк, Степан ІвановичСпосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх в квасне сусло, зброджування його і купажування з рецептурними компонентами, що відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами Streptococcus faecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Streptococcus faecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which involves propagation of pure cultures of yeast and lactic acid bacteria, making them kvass wort, fermentation and blending it with the prescription components, characterized in that the lactic acid bacteria strains used