Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Склад емульсійного крему з ланоліном «Кафа» (Патент на корисну модель № 117469)
    (2017) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Фесич, Ігор Володимирович; Пасічний, Василь Миколайович; Бахмут, Жанетта Олексіївна; Ясінська, Анастасія Ігорівна; Жаворонкова, Яна Андріївна
    Корисна модель належить до косметичної промисловості та стосується косметичних засобів по догляду за шкірою обличчя. Задача корисної моделі – розробка рецептури емульсійного крему на натуральній основі з використанням ланоліну, який є зволожуючим агентом, відновлює клітини шкіри, заживляє мікроскопічні тріщини та впливає на фізико-хімічні, структурно-механічні та органолептичні властивості крему. The utility model belongs to the cosmetics industry and applies to cosmetics for facial skin care. The task of the utility model is to develop a natural emulsion cream formulation using lanolin, which is a moisturizing agent, repairs skin cells, heals microscopic cracks and affects the physicochemical, structural-mechanical and organoleptic properties of the cream.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва мальтозних сиропів (Патент України на винахід № 94556)
    (2011) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Спосіб виробництва мальтозного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, охолоджування, ферментативне зцукрювання, інактивацію ферментів, очищення гідролізату та концентрування, який відрізняється тим, що зцукрювання проводять комплексом ферментних препаратів грибної α-амілази з розрахунку 6…10 одиниць амілолітичної активності на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю та пуллуланази з розрахунку 4•10-4…6•10-4 одиниць активності пуллуланази на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю протягом 36…48 год. до масової частки мальтози в гідролізаті 65…67 %. Method of production of maltose syrup, which foresees dilution of the starched suspension, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzymes, cleaning of gidrolizata and concentration, differs that a saccharification is conducted the complex of enzymic preparations of mushroom α-amylase from a calculation 6...10 units of amylolytic activity on the gramme of dry matters of corn starch and pullulanazi from a calculation 4•10-4…6•10-4 units of activity of pullulanazi on the gramme of dry matters of corn starch during 36...48 hour to mass dales of maltose in gidrolizate 65...67 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва мальтозних сиропів (Патент на корисну модель № 57627)
    (2011) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Спосіб виробництва мальтозного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, охолоджування, ферментативне зцукрювання, інактивацію ферментів, очищення гідролізату та концентрування, який відрізняється тим, що зцукрювання проводять комплексом ферментних препаратів грибної α-амілази з розрахунку 6…10 одиниць амілолітичної активності на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю та пуллуланази з розрахунку 4•10-4…6•10-4 одиниць активності пуллуланази на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю протягом 36…48 год. до масової частки мальтози в гідролізаті 65…67 %. Method of production of maltose syrup, which foresees dilution of the starched suspension, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzymes, cleaning of gidrolizata and concentration, differs that a saccharification is conducted the complex of enzymic preparations of mushroom α-amylase from a calculation 6...10 units of amylolytic activity on the gramme of dry matters of corn starch and pullulanazi from a calculation 4•10-4…6•10-4 units of activity of pullulanazi on the gramme of dry matters of corn starch during 36...48 hour to mass dales of maltose in gidrolizate 65...67 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва високооцукреного сиропу (Деклараційний патент країни на винахід № 70716)
    (2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна
    Спосіб виробництва високооцукреного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, нейтралізацію, охолодження, ферментативне оцукрювання, інактивацію ферменту, очищення сиропу та уварювання, який відрізняється тим, що оцукрювання проводять до глюкозного еквіваленту гідролізату 70-75 % ферментним препаратом глюкоамілази, дозованим у кількості 1,5-2,5 одиниць активності на 1 г сухих речовин крохмалю, а перед уварюванням до нього додають сироп, отриманий шляхом гідролізу крохмалю послідовно α-амілазою та α-1,6-глюкозидазою з глюкозним еквівалентом 20-30 % у співвідношенні 1:(0,3-0,5). Method of production of vysokoosakharennogo syrup, which foresees dilution of the starched suspension, neutralization, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzyme, cleaning of syrup and uvarivanie, differs that saccharifications conduct to the glyukoznogo equivalent of gidrolizata 70-75 % by enzymic preparation of glyukoamilazy, dosed in an amount 1,5-2,5 units of activity on a 1 gramme of dry matters of starch, and before uvarivaniem to him does add syrup, got by the hydrolysis of starch consistently α-amylase and α-1,6- glucosidase with a glyukoznym equivalent 20-30 % in correlation 1:(0,3-0,5).
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва глюкозної помади (Деклараційний патент України на винахід № 70674)
    (2004) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Спосіб виробництва глюкозної помади, що передбачає приготування глюкозного сиропу, його уварювання, кристалізацію, введення антикристалізатора, перемішування отриманої маси та відливання у форми, який відрізняється тим, що під час уварювання глюкозного сиропу вводять як затравку кристали глюкози, а як антикристалізатор застосовують пектиновий концентрат у кількості 20-30 % до маси сухих речовин сиропу. Method of production of glyukoznoy pomade, which foresees preparation of glyukoznogo syrup, his uvarivanie, crystallization, introduction of anticrystallizer, interfusion of the got mass and outpouring in forms, differs that during uvarivaniya of glyukoznogo syrup enter the crystals of glucose as zatravki, and as an anticrystallizer apply a pectin concentrate in an amount 20-30 % to mass of dry matters of syrup.