Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва яблучних снеків (Патент на винахід №113587)(2017) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаВинахід стосується способу виробництва яблучних снеків, який передбачає миття, нарізання яблук, двостадійне сушіння, охолодження й пакування, причому в способі додатково проводять сортування та калібрування яблук, очищення їх від неїстівних частин, після чого нарізані яблука бланшують у цукровому сиропі концентрацією 10-60 % при співвідношенні яблук і сиропу як 1:1,8-1:2, з додаванням 0,1-5 % лимонної кислоти, протягом 0,5-2 хвилин, після чого відділені яблука витримують протягом 1-10 хвилин у цукровому сиропі концентрацією 10-60 % та температурою 18-25 °C з додаванням лимонної кислоти у кількості 0,1-5 % та аскорбінової кислоти у кількості 0,01-1 %, а потім відділяють від сиропу та направляють на першу стадію висушування, яку проводять конвективно-терморадіаційним способом з імпульсним введенням енергії при температурі теплоносія 35-85 °C та швидкості руху повітря в сушильній камері 1-10 м/с до вологості 20-25 %, а на другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8-10 %. The invention relates to a method for producing apple snails which includes washing, chopping apples, two-stage drying, cooling and packaging, the method further comprising sorting and calibrating apples, cleaning them from inedible parts, and then cutting the apples in a sugar syrup blend in a concentration of 10-60% with a ratio of apples and syrup as 1: 1,8-1: 2, with the addition of 0,1-5% citric acid, for 0,5-2 minutes, after which the separated apples are kept for 1-10 minutes in a sugar syrup at a concentration of 10 -60% and a temperature of 18-25 ° C the addition of citric acid in the amount of 0.1-5% and ascorbic acid in the amount of 0.01-1%, and then separated from the syrup and sent to the first stage of drying, which is carried out by a convective thermo-radiation method with pulsed input of energy at a temperature of the coolant of 35- 85 ° C and air velocity in a drying chamber of 1-10 m/s up to a humidity of 20-25%, and in the second stage dried by a convection method at a temperature of 30-50 ° C to a moisture content of 8-10%.Документ Спосіб виробництва яблучних цукатів (Патент на винахід №113569)(2017) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаВинахід стосується способу виробництва яблучних цукатів, який передбачає миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, уварювання до вмісту сухих речовин в сиропі 78 %, відділення сиропу, інспекцію, підсушування, глазурування, основне сушіння до вмісту сухих речовин 83 %, пакування, причому основне сушіння здійснюють конвективно-терморадіаційним способом підведення енергії з імпульсним інфрачервоним випромінюванням при температурі теплоносія 40-90 °C, при питомому навантаженні 0,5-50 кг/м2, при густині теплового потоку від 1 до 4,7 кВт/м2. The invention relates to a method for the production of apple candied fruits which includes washing, inspection, cleaning, cutting, blanching, boiling up to 78% dry matter content in syrup, syrup separation, inspection, drying, glazing, main drying to solids 83%, packaging, moreover the main drying is carried out by the convective thermo-radiation method of supplying energy with pulsed infrared radiation at a temperature of the coolant 40-90 ° C, with a specific load of 0.5-50 kg / m2, with a density of heat flow of 1 to 4.7 kW / m2.Документ Спосіб виробництва яблучних снеків (Патент на корисну модель №107173)(2016) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСпосіб виробництва яблучних снеків передбачає підготовку яблук, нарізання на шматочки, обробку шматочків в розчині цукрового сиропу, сушіння і пакування. Додатково проводять сортування та калібрування яблук, очищення їх від неїстівних частин. Нарізані яблука бланшують у розчині лимонної кислоти концентрацією 0,1…1,0 % з додаванням ізоаскорбінату натрію у кількості 0,01…1 %, при співвідношенні яблук і розчину як 1:2…1:3 протягом 0,5-1 хвилини. Обробку шматочків проводять шляхом 2-3-разового уварювання в цукровому сиропі з його початковою концентрацією 20-60 % з додаванням лимонної кислоти у кількості 0,1…1,0 %, ізоаскорбінату натрію у кількості 0,01…1 %, прянощів у кількості 0,01…0,1 % до маси суміші. Кожне уварювання проводять протягом 5-10 хвилин при температурі 55…60 °C з періодом вистоювання 20-30 хвилин. Шматочки яблук відділяють від сиропу, а їх висушування проводять у три стадії, причому на першій стадії висушують терморадіаційним способом при температурі 60…90 °C до моменту прогріву шматочків до температури 70…100 °C. Другу стадію проводять конвективно-терморадіаційним способом з імпульсним введенням енергії при температурі теплоносія 30…80 °C, швидкістю руху повітря в сушильній камері 1-10 м/с, до вмісту вологи 20…25 %. На третій стадії досушують конвективним способом при температурі 30…50 °C до кінцевого вмісту вологи 8…12 %. The method of production of apple snails involves the preparation of apples, cutting into pieces, processing pieces in a solution of sugar syrup, drying and packaging. In addition, sort and calibrate apples, clean them from inedible parts. The chopped apples are blanched in a solution of citric acid at a concentration of 0.1 to 1.0% with the addition of sodium izoascorbinate in the amount of 0.01 ... 1%, with a ratio of apples and solution as 1: 2 ... 1: 3 for 0.5-1 minutes. The processing of bits is carried out by 2-3-time boiling in sugar syrup with its initial concentration of 20-60% with the addition of citric acid in the amount of 0.1 ... 1.0%, izoaskarbonat sodium in the amount of 0,01 ... 1%, spices in quantity 0.01 ... 0.1% by mass of the mixture. Each boil is carried out for 5-10 minutes at a temperature of 55 ... 60 ° C with a period of stand-up for 20-30 minutes. The slices of apples are separated from the syrup, and their drying is carried out in three stages, and in the first stage they are dried in a thermo-radial way at a temperature of 60 ... 90 ° C until the temperature of the pieces is heated to a temperature of 70 ... 100 ° C. The second stage is carried out by a convective thermo-radiation method with impulse input of energy at a temperature of a coolant of 30 ... 80 ° C, a velocity of air in a drying chamber of 1-10 m / s, to a moisture content of 20 ... 25%. In the third stage, they are dried by a convection method at a temperature of 30 ... 50 ° C until the final moisture content of 8 ... 12%.Документ Спосіб виробництва яблучних снеків (патент на корисну модель №106059)(2016) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСпосіб виробництва яблучних снеків включає миття, нарізання яблук, двостадійне сушіння, охолодження та пакування. Додатково проводять сортування та калібрування яблук, очищення їх від неїстівних частин. Нарізані яблука бланшують у цукровому сиропі концентрацією 10…60 % при співвідношенні яблук і сиропу як 1:1,8…1:2, з додаванням 0,1…5 % лимонної кислоти, протягом 0,5…2 хв. Після цього відділені яблука витримують протягом 1-10 хв. у цукровому сиропі концентрацією 10…60 % та температурою 18…25 °C з додаванням лимонної кислоти у кількості 0,1…5 % та аскорбінової кислоти у кількості 0,01…1 %. Далі відділяють від сиропу та направляють на першу стадію висушування, яку проводять конвективнотерморадіаційним способом з імпульсним введенням енергії при температурі теплоносія 35…85 °C та швидкості руху повітря в сушильній камері 1-10 м/с до вологості 20…25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30…50 °C до вмісту вологи 8…10 %. The method of producing apple snacks includes washing, chopping apples, two-stage drying, cooling and packaging. In addition, sort and calibrate apples, clean them from inedible parts. Sliced apples are blanched in sugar syrup at a concentration of 10 ... 60% at a ratio of apples and syrup as 1: 1,8 ... 1: 2, with the addition of 0,1 ... 5% citric acid, for 0,5 ... 2 min. After that, the separated apples are kept for 1-10 min. in a sugar syrup at a concentration of 10 ... 60% and a temperature of 18 ... 25 ° C with the addition of citric acid in the amount of 0.1 ... 5% and ascorbic acid in the amount of 0.01 ... 1%. Further separated from the syrup and directed to the first stage of drying, which is carried out by convective-thermoradiation method with impulse input of energy at a temperature of the coolant 35 ... 85 ° C and air velocity in the drying chamber 1-10 m / s to a humidity of 20 ... 25%. In the second stage, dried by a convection method at a temperature of 30 ... 50 ° C to a moisture content of 8 ... 10%.Документ Спосіб виробництва яблучних снеків (патент на корисну модель №105128)(2016) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСпосіб виробництва яблучних снеків передбачає миття, нарізання, висушування яблук частинками, охолодження й пакування. Висушування яблук відбувається конвективно-терморадіаційним способом з імпульсним введенням енергії при температурі теплоносія 30-80 °С. Швидкості руху повітря в сушильній камері 1-10 м/с з рециркуляцією до вологості 6-9 %. // A method of producing apple snacks involves washing, slicing, apple drying, cooling and packaging. The apples drying is carried out by a convective thermo-radiation method with pulsed energy input at a temperature of the coolant of 30-80 °С. The speed of air movement in a drying chamber is 1-10 m / s with recirculation to a humidity of 6-9%.Документ Спосіб виробництва яблучних цукатів (патент на корисну модель № 103371)(2015) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСпосіб виробництва яблучних цукатів включає миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, уварювання плодів до вмісту сухих речовин в сиропі 78 %, відділення сиропу, інспекцію, підсушування, глазурування, основне сушіння до вмісту сухих речовин 83 %, пакування. Основне сушіння здійснюється конвективно-терморадіаційним способом підведення енергії з імпульсним інфрачервоним випромінюванням при температурі теплоносія 40…90 °C, при питомому навантаженні 0,5…50 кг/м2, при густині теплового потоку від 1 до 4,7 кВт/м2. The method of production of apple candied fruits includes washing, inspection, cleaning, cutting, blanching, adding fruit to the content of dry substances in syrup 78%, separation of syrup, inspection, drying, glazing, main drying to the dry matter content 83%, packaging. The main drying is carried out by the convective thermo-radiation method of supplying energy with pulsed infrared radiation at a temperature of the coolant 40 ... 90 °C, with a specific load of 0.5 ... 50 kg / m2, with a density of heat flow from 1 to 4.7 kW / m2.