Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
88 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 88
Документ Осмофільний, кислотостійкий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5099 для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 129706)(2018) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Кириленко, Роман ГригоровичТехнічний результат, який очікується від застосування осмофільного, кислотостійкого штаму спиртових дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО-16 - зброджування сусла концентрацією сухих речовин 34 % при рН 6,0-3,0 і одержання зрілих бражок із концентрацією етанолу до 17 % об. The technical result expected from the use of an osmophilic, acid-resistant strain of alcoholic yeast Saccharomyces cerevisiae DO-16 - fermentation of the wort with a solids concentration of 34% at pH 6.0-3.0 and obtaining a mature broth with an ethanol concentration of up to 17% vol.Документ Спосіб виготовлення інулінвмісного розчину з топінамбура (Патент на корисну модель № 102941 UA.)(2015) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаОтриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура за допомогою вапняного молока. The got patent on an useful model touches technology of production inulin of containing solution for food and pharmaceutical industry, namely to the technological processes in that cleaning of extract of topinambour is envisaged by means of limewater.Документ Спосіб одержання NPK-добрива «АМОДЕКАФОСУ» (Патент на корисну модель № 115281)(2017) Петренко, Тетяна Володимирівна; Перепелиця, Олександр Петрович; Українець, Анатолій Іванович; Гаврилюк, Микола Микитович; Аникієнко, Микола Миколайович; Самчук, Анатолій Іванович; Перепелиця, Володимир ОлександровичСпосіб одержання NPK-добрива методом змішування дефекату цукрового виробництва з водним розчином фосфатної кислоти, зв'язуючим інгредієнтом та водним розчином амоніаку з наступним розмішуванням, гранулюванням, визріванням і висушуванням суміші. Як зв'язуючий інгредієнт використовують калій сульфат у кількості 7,7-34,2 мас. %, а процес розмішування проводять у три етапи, причому на третьому етапі додають водний розчин амоніаку до рН рідкої фази суміші 6,5-7,5. The method for obtaining of NPK-fertilizers by mixing defecate of sugar production with water phosphate acid, a binder and water ammonia solution, followed by stirring, granulation, maturation and drying the mixture. As a binder, potassium sulfate is used in the amount of 7.7-34.2 mass. %, and the stirring process is carried out in three stages, and in the third stage, an water ammonia solution is added to the pH of the liquid phase of the mixture of 6.5-7.5.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 )(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем (Патент на винахід № 94113)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна; Кресь, Наталія ВікторівнаРозроблено вершкове масло збагачене спеціально підготовленою добавкою із квіткового пилку. A method for of enrichment of butter additive of pollenДокумент Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена АнатоліївнаСпосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.Документ Спосіб очищення води від мікроорганізмів (Деклараційний патент на корисну модель № 25650)(2007) Українець, Анатолій Іванович; Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Зінюк, Олександр Іванович; Гойко, Ірина ЮріївнаСпосіб очищення води від мікроорганізмів, у якому обробку води проводять у постійному магнітному полі з напруженістю 7500-10000 Е протягом 10-20 хв., при рН 2-3 в присутності феромагнітних елементів. A process for water purification from microorganisms, in which water treatment is carried out in a constant magnetic field with intensity 7500-10000 E for 10-20 min., at pH 2-3 in the presence of ferromagnetic elements.Документ Спосіб очищення води від мікроорганізмів (Патент на винахід України № 84364)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина Юріївна; Зінюк, Олександр ІвановичСпосіб очищення води від мікроорганізмів, у якому обробку води проводять у постійному магнітному полі з напруженістю 7500-10000 Е протягом 10-20 хв., при рН 2-3 в присутності феромагнітних елементів. A process for water purification from microorganisms, in which water treatment is carried out in a constant magnetic field with intensity 7500-10000 E for 10-20 min., at pH 2-3 in the presence of ferromagnetic elements.Документ Склад морозива ацидофільного (Патент України на корисну модель № 38092)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаДо складу морозива ацидофільного згідно корисної моделі додатково вносять екстракт гібіскусу, який виступає в якості природного барвника та смако-ароматичного рецептурного компонента. The composition according to acidophilic ice cream useful models additionally make hibiscus extract, which acts as a natural dye and flavoring component prescription.