Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    Паштет «Домашній» (Патент на корисну модель № 139503)
    (2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Черненко, Анна Вікторівна; Смалько, Людмила Миколаївна; Шевченко, Іванна Юріївна
    В основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури паштету з високими структурно-механічними, функціональними, технологічними та органолептичними показниками. Паштет містить печінку, сало свиняче, цибулю ріпчасту пасеровану, моркву пасеровану, сіль кухонну, спеції. Згідно з корисної моделлю, як печінку містить печінку свинячу та печінку курячу, додатково містить свинину нежирну, суху сироватку молочну, воду питну. The utility model is based on the task of developing a recipe for pate with high structural and mechanical, functional, technological and organoleptic characteristics. The pate contains liver, lard, mashed onions, mashed carrots, salt, spices. According to the utility model, as the liver contains pork liver and chicken liver, additionally contains lean pork, dry whey, drinking water.
  • Ескіз
    Документ
    Сосиски «Cмачненькі» (Патент на корисну модель № 139502)
    (2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смалько, Людмила Миколаївна; Черненко, Анна Вікторівна
    В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, додаванням до їх складу сухої молочної сироватки та яблучного пектину, що надасть продукту радіозахисні властивості, збереже харчову та підвищить біологічну цінність. Сосиски містять свинину, сіль кухонну, цукор-пісок, нітрит натрію, суміш спецій, згідно з корисною моделлю, використовується свинина вищого сорту, та додатково містять м'ясо куряче, суху молочну сироватку, яблучний пектин та воду питну. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, to increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, adding whey powder and apple pectin, which will give the product radioprotective properties, preserve nutritional and biological value. Sausages contain pork, table salt, granulated sugar, sodium nitrite, a mixture of spices, according to the utility model, high-grade pork is used, and additionally contain chicken, whey, apple pectin and drinking water.
  • Ескіз
    Документ
    М'ясо-рослинні консерви для спеціального харчування (Патент на корисну модель № 139233)
    (2019) Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Морозов, Вадим Юрійович; Гуралевич, Анна Ярославівна
    В основу корисної моделі поставлена задача - створити консерви для спеціального харчування на м'ясній та овочевій основі із зерновим компонентом, збагаченні біологічно-активними речовинами, які мають лікувально-профілактичні властивості. До складу консервів для спеціального харчування, що містять м'ясо птиці, цибулю, біомасу гриба, сіль та воду, згідно з корисною моделлю, додатково входить шкірка куряча, суміш пророщених зерен злакових культур (пшениця, овес кукурудза, ячмінь), сочевиця гідратована і бланшована, перець чорний мелений, як біомаса гриба використовується біомаса гливи Pleurotus ostreatus. The basis of the utility model is the task – to create canned food for special nutrition on a meat and vegetable basis with a grain component, enriched with biologically active substances that have therapeutic and prophylactic properties. Canned food, containing poultry, onions, mushroom biomass, salt and water, according to the utility model, additionally includes chicken skin, a mixture of germinated grains of cereals (wheat, oats, corn, barley), hydrated lentils and blanched, ground black pepper, as the biomass of the fungus used biomass of oyster mushrooms Pleurotus ostreatus.
  • Ескіз
    Документ
    Продукт сирокопчений «М’ясна соломка» (Патент на корисну модель №138738)
    (2019) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Шевченко, Іванна Юріївна
    Задачею корисної моделі є розробка рецептури сирокопченого продукту з використанням біологічно активної сировини, спільна дія компонентів якої направлена на отримання пікантного продукту з високими органолептичними показниками та здатністю до тривалого зберігання. До складу продукту сирокопченого "М'ясна соломка", що містить свинину напівжирну знежиловану, яловичину вищого ґатунку знежиловану, а також сіль кухонну харчову, цукор-пісок, нітрит натрію, прянощі, згідно з корисною моделлю продукт додатково містить борошно насіння льону, сушений часник, корінь імбиру та суху молочну сироватку, збагачену Mg та Мn. The task of the utility model is to develop a recipe for a smoked product using biologically active raw materials, the joint action of the components of which is aimed at obtaining a spicy product with high organoleptic characteristics and the ability to long-term storage. The composition of the product smoked "Meat straws", containing semi-fat skimmed pork, high-grade skimmed beef, as well as table salt, granulated sugar, sodium nitrite, spices, according to the utility model, the product additionally contains flaxseed flour, dried garlic, ginger root and whey powder enriched with Mg and Mn.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясо-рослинні консерви (Патент на корисну модель № 139231)
    (2019) Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Пащенко, Максим Олександрович; Гуралевич, Анна Ярославівна
    Основною задачею корисної моделі є створення композиції для виробництва м'ясо- рослинних консервів, з підвищеною біологічною та харчовою цінністю продукції, збагачення виробів макро- та мікроелементами, вітамінами, розширення їх асортименту, а також зменшення собівартості. М'ясо-рослинні консерви включають м'ясо куряче, сіль кухонну, перець чорний мелений, згідно з корисною моделлю, додатково містять шкірку курячу, сочевицю гідратовану і бланшовану, цибулю ріпчасту свіжу та бульйон. The main task of the utility model is to create a composition for the production of canned meat and vegetables, with increased biological and nutritional value of products, enrichment of products with macro-and micronutrients, vitamins, expanding their range and reducing costs. Canned meat and vegetables include chicken, table salt, ground black pepper, according to the utility model, additionally contain chicken skin, hydrated and blanched lentils, fresh onions and broth.
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва м'ясо-рослинних заморожених напівфабрикатів з нутом (Патент на корисну модель № 131277)
    (2019) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кучук, Юрій Васильович
    Фарш для виробництва м'ясних заморожених напівфабрикатів, який включає яловичину, цибулю ріпчасту, яйця курячі, згідно з корисною моделлю, додатково містить курятину, нут гідратований 1:3, пшеничну клітковину, суміш петрушки і кропу. Minced meat for the production of frozen meat semi-finished products, which includes beef, onions, chicken eggs, in accordance with the utility model, additionally contains chicken, chickpeas hydrated 1: 3, wheat fiber, a mixture of parsley and dill.
  • Ескіз
    Документ
    Пельмені з молочною сироваткою (Патент на корисну модель № 130714)
    (2018) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смага, Анастасія Сергіївна; Слободянік, Анна Володимирівна
    Пельмені містять свинину напівжирну, борошно пшеничне, цибулю ріпчасту свіжу, сіль кухонну, перець чорний мелений, воду питну. Згідно з корисною моделлю додатково містять м'ясо куряче, сироватку молочну нативну, сироватку молочну суху. Dumplings contain pork bold, wheat flour, fresh onions, table salt, ground black pepper, drinking water. According to the utility model additionally contain chicken meat, native milk whey, whey milk powder.
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва м'ясних заморожених напівфабрикатів (Патент на корисну модель № 130713)
    (2018) Кияниця, Владислав Валерійович; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Фарш для виробництва м'ясних заморожених напівфабрикатів, який включає яловичину, цибулю ріпчасту, яйця курячі. Згідно з корисною моделлю додатково містить курятину, сочевицю гідратовану 1:3, сухі зародки пшениці суміш петрушки і кропу. Minced meat for the production of frozen meat semi-finished products, which includes beef, onions, chicken eggs. According to the utility model additionally contains chicken, lentil hydrated 1: 3, dry wheat germ mixture of parsley and dill.
  • Ескіз
    Документ
    Паштет з грибною сировиною (Патент на корисну модель № 129702 UA)
    (2018) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Литвиненко, Дар'я Юріївна
    В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету з грибною сировиною, збалансованого за амінокислотним складом, який призначено для профілактичного та громадського харчування. Поставлена задача вирішуються тим, що паштет з грибною сировиною, який містить печінку бланшовану подрібнену, сіль, цибулю ріпчасту пасеровану, перець духмяний і чорний, згідно з корисною моделлю, містить печінку курячу та додатково фарш курячий олію кукурудзяну, грибну сировину (білі гриби, маслюки, опеньки), сухе молоко, сироватку. The basis of the useful model is the task of developing a formula of the paste with mushroom raw materials, balanced by the amino acid composition, which is intended for preventive and public nutrition. The task is solved by the fact that the paste with mushroom raw material, which contains liver blanched crushed, salt, poppy-fried porridge, sweet and black pepper, according to a useful model, contains liver of chicken and, in addition, minced meat, chicken oil, corn, mushroom raw material (white mushrooms, buttermilk), milk powder, whey.
  • Ескіз
    Документ
    Січені напівфабрикати з сухою молочною сироваткою
    (2018) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смалько, Людмила Миколаївна; Черненко, Анна Вікторівна; Рожко, Олександра Юріївна; Кушнір, Анатолій Олександрович
    Розроблено рецептуру січених напівфабрикатів з додаванням сухої молочної сироватки. Запропонована рецептура котлет дає змогу досягти високої харчової і біологічної цінності розробленого продукту, збагачення вітамінами та незамінними амінокислотами, які містяться в сухій сироватці молочній, за рахунок підвищення засвоюваності з одночасним зниженням загальної калорійності продукту. A recipe for broken, semi-finished products with the addition of dry bovine whey has been developed. The proposed formula of the cutlet allows you to achieve high nutritional and biological value of the developed product, enrichment with vitamins and essential amino acids contained in dry whey milk, due to increased digestibility with the simultaneous decrease in total caloric content of the product.