Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Консерви других страв в соусі (Патент на корисну модель № 119280)(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Бойченко, Марія Станіславівна; Грабаровський, Андрій Володимирович; Зубаха, Ірина СергіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості, зокрема виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлена задача – розробити рецептуру консервів других страв в соусі, збагачених каротинами, підйому рівня тиреоїдних гормонів, нормалізувати кислотність в організмі людини, підвищити засвоюваність цих продуктів. The utility model belongs to the food industry, in particular the production of canned meat and meat. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for canned main dishes in a sauce enriched with carotene, raising the level of thyroid hormones, normalize the acidity in the human body, increase the digestibility of these products.Документ Ікра з моркви вітамінізована (Патент України № 109740)(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Тесленко, Анастасія Михайлівна; Миронець, Наталія ВолодимирівнаІкра з моркви вітамінізована, яка включає обжарені моркву та цибулю, томатне пюре, рослинну олію, сіль, перець, яка відрізняється тим, що додатково містить бланшовану моркву, цукор, каротиновмісний порошок з морквяних вичавок. Caviar from carrots vitaminized which includes fried carrots and onions, tomato puree, vegetable oil, salt, pepper, wherein further comprising blanched carrots, sugar, powder of carrot husks containing carotene.Документ Спосіб виробництва ікри морквяної вітамінізованої (Патент на винахід № 109843)(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаСпосіб виробництва ікри морквяної вітамінізованої, який включає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, подрібнення, протирання моркви, змішування з прожареною олією, обжареною цибулею, підготовленими томатною пастою, прянощами та спеціями згідно рецептури, уварювання під вакуумом, фасування, закупорювання й стерилізацію, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари при температурі 110-130 °C, отриману м'язгу після того обробляють розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,01-0,03 % до маси м'язги й витримують у розчині лимонної кислоти концентрацією 0,3-0,5 % при співвідношенні морква - розчин як 1:2 й температурі 95-98 °C протягом 1,5-2,0 годин, пюре перед додаванням інгредієнтів концентрують до вмісту сухих речовин 11-12 %, а в кінці уварювання додають каротиновмісний морквяний порошок у кількості 1-3 % та аскорбінову кислоту у кількості 0,09-0,1 % до маси готового продукту і суміш уварюють до масової частки розчинних сухих речовин 15 %. Method of producing caviar vitaminized carrot, which includes sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, grinding, rubbing carrots, mix with fried butter, fried onion prepared tomato paste, herbs and spices according to recipes, boiling under vacuum, filling, sealing and sterilization, which is characterized in that the grinding carrots is carried out in an atmosphere of steam at a temperature of 110-130 ° C, resulting squash when treated with a solution of ascorbic acid in an amount of 0,01-0,03% by weight of squash and stand in a solution of citric acid concentration of 0,3-0,5% at the ratio of carrots - a solution of 1: 2 and a temperature of 95-98 ° C for 1,5-2,0 hours puree concentrate ingredients before adding to the dry matter content of 11-12%, and at the end add boiling carrot powder containing carotene in an amount of 1-3% and ascorbic acid in an amount of 0,09-0,1% by weight of the finished product and the mixture was boiled for mass the proportion of soluble solids of 15%.Документ Спосіб виробництва ікри морквяної вітамінізованої (Патент на корисну модель № 97515)(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаСпосіб виробництва ікри морквяної вітамінізованої, який включає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, подрібнення, протирання моркви, змішування з прожареною олією, обжареною цибулею, підготовленими томатною пастою, прянощами та спеціями згідно рецептури, уварювання під вакуумом, фасування, закупорювання й стерилізацію, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари при температурі 110-130°C, отриману м'язгу після того обробляють розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,01-0,03% до маси м'язги й витримують у розчині лимонної кислоти концентрацією 0,3-0,5% при співвідношенні морква - розчин як 1:2 й температурі 95-98°C протягом 1,5-2,0 годин, пюре перед додаванням інгредієнтів концентрують до вмісту сухих речовин 11-12%, а в кінці уварювання додають каротиновмісний морквяний порошок у кількості 1-3% та аскорбінову кислоту у кількості 0,09-0,1% до маси готового продукту і суміш уварюють до масової частки розчинних сухих речовин 15%. Method of producing caviar vitaminized carrot, which includes sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, grinding, rubbing carrots, mix with fried butter, fried onion prepared tomato paste, herbs and spices according to recipes, boiling under vacuum, filling, sealing and sterilization, which is characterized in that the grinding carrots is carried out in an atmosphere of steam at a temperature of 110-130°C, resulting squash when treated with a solution of ascorbic acid in an amount of 0,01-0,03% by weight of squash and stand in a solution of citric acid concentration of 0,3-0,5% at the ratio of carrots - a solution of 1: 2 and a temperature of 95-98°C for 1,5-2,0 hours puree concentrate ingredients before adding to the dry matter content of 11-12%, and at the end add boiling carrot powder containing carotene in an amount of 1-3% and ascorbic acid in an amount of 0,09-0,1% by weight of the finished product and the mixture was boiled for mass the proportion of soluble solids of 15%.Документ Ікра з моркви вітамінізована (Патент на корисну модель № 97185)(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Тесленко, Анастасія Михайлівна; Миронець, Наталія ВолодимирівнаІкра з моркви вітамінізована, яка включає обжарені моркву та цибулю, томатне пюре, рослинну олію, сіль, перець, яка відрізняється тим, що додатково містить бланшовану моркву, цукор, каротиновмісний порошок з морквяних вичавок. Caviar from carrots vitaminized which includes fried carrots and onions, tomato puree, vegetable oil, salt, pepper, wherein further comprising blanched carrots, sugar, powder of carrot husks containing caroteneДокумент Ікра овочева (Патент на корисну модель № 95765)(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаІкра овочева, яка включає овочі бланшовані та/або обсмажені, томатну пасту (30 % сухих речовин), рослинну олію, цукор, сіль, пряні овочі, сухі прянощі, яка відрізняється тим, що додатково містить каротиновмісний порошок з морквяних вичавків. Vegetable caviar, which includes vegetables blanched and / or roasted tomato paste (30% solids), vegetable oil, sugar, salt, spicy vegetables, dried spices, wherein further comprising a powder of carrot husks containing caroteneДокумент Ікра овочева (Патент на корисну модель № 95675)(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаІкра овочева, яка включає овочі бланшовані та/або обсмажені, томатну пасту (30 % сухих речовин), рослинну олію, цукор, сіль, пряні овочі, сухі прянощі, яка відрізняється тим, що додатково містить каротиновмісний порошок з морквяних вичавків. Vegetable caviar, which includes vegetables blanched and / or roasted tomato paste (30% solids), vegetable oil, sugar, salt, spicy vegetables, dried spices, wherein further comprising a powder of carrot husks containing carotene.