Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
34 результатів
Результати пошуку
Документ Паштет «Домашній» (Патент на корисну модель № 139503)(2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Черненко, Анна Вікторівна; Смалько, Людмила Миколаївна; Шевченко, Іванна ЮріївнаВ основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури паштету з високими структурно-механічними, функціональними, технологічними та органолептичними показниками. Паштет містить печінку, сало свиняче, цибулю ріпчасту пасеровану, моркву пасеровану, сіль кухонну, спеції. Згідно з корисної моделлю, як печінку містить печінку свинячу та печінку курячу, додатково містить свинину нежирну, суху сироватку молочну, воду питну. The utility model is based on the task of developing a recipe for pate with high structural and mechanical, functional, technological and organoleptic characteristics. The pate contains liver, lard, mashed onions, mashed carrots, salt, spices. According to the utility model, as the liver contains pork liver and chicken liver, additionally contains lean pork, dry whey, drinking water.Документ Сосиски «Cмачненькі» (Патент на корисну модель № 139502)(2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смалько, Людмила Миколаївна; Черненко, Анна ВікторівнаВ основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, додаванням до їх складу сухої молочної сироватки та яблучного пектину, що надасть продукту радіозахисні властивості, збереже харчову та підвищить біологічну цінність. Сосиски містять свинину, сіль кухонну, цукор-пісок, нітрит натрію, суміш спецій, згідно з корисною моделлю, використовується свинина вищого сорту, та додатково містять м'ясо куряче, суху молочну сироватку, яблучний пектин та воду питну. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, to increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, adding whey powder and apple pectin, which will give the product radioprotective properties, preserve nutritional and biological value. Sausages contain pork, table salt, granulated sugar, sodium nitrite, a mixture of spices, according to the utility model, high-grade pork is used, and additionally contain chicken, whey, apple pectin and drinking water.Документ Продукт сирокопчений «М’ясна соломка» (Патент на корисну модель №138738)(2019) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Шевченко, Іванна ЮріївнаЗадачею корисної моделі є розробка рецептури сирокопченого продукту з використанням біологічно активної сировини, спільна дія компонентів якої направлена на отримання пікантного продукту з високими органолептичними показниками та здатністю до тривалого зберігання. До складу продукту сирокопченого "М'ясна соломка", що містить свинину напівжирну знежиловану, яловичину вищого ґатунку знежиловану, а також сіль кухонну харчову, цукор-пісок, нітрит натрію, прянощі, згідно з корисною моделлю продукт додатково містить борошно насіння льону, сушений часник, корінь імбиру та суху молочну сироватку, збагачену Mg та Мn. The task of the utility model is to develop a recipe for a smoked product using biologically active raw materials, the joint action of the components of which is aimed at obtaining a spicy product with high organoleptic characteristics and the ability to long-term storage. The composition of the product smoked "Meat straws", containing semi-fat skimmed pork, high-grade skimmed beef, as well as table salt, granulated sugar, sodium nitrite, spices, according to the utility model, the product additionally contains flaxseed flour, dried garlic, ginger root and whey powder enriched with Mg and Mn.Документ Фарш для напівфабрикату замороженого, у тістовій оболонці (Патент на винахід № 105099)(2014) Пасічний, Василь Миколайович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Степаненко, Інна ОлександрівнаФормула винаходу: Фарш для напівфабрикату, замороженого у тістовій оболонці, який включає м'ясо свинини жиловане жирне, яловичину котлетну, цибулю ріпчасту, сіль кухонну, композицію спецій, який відрізняється тим, що додатково містить куряче м'ясо односортне, суху молочну сироватку, яйця перепелині у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: свинина жилована жирна 25,0-34,0 яловичина котлетна 21,0-30,0 куряче м'ясо односортне 30,0-33,0 цибуля ріпчаста 4,0-5,0 яйця перепелині 3,5-6,0 сіль кухонна 1,8-2,0 композиція спецій 0,5-0,7 суха молочна сироватка 1,0-2,5. Formula invention Ground for semi-finished frozen in shell tistoviy |, which includes pork trimmed fat, beef cutlet, onion, salt, spices composition, wherein further comprising chicken odnosortne, skimmed milk, quail eggs in following ratio of components, wt% trimmed pork fat 25,0-34,0 Beef cutlet 21,0-30,0 chicken odnosortne 30,0-33,0 onion 4,0-5,0 quail eggs 3,5-6,0 salt 1.8-2.0 composition of spices 0.5-0.7 milk whey1,0-2,5Документ Фарш для напівфабрикату замороженого у тістовій оболонці (Патент на винахід № 104956)(2014) Пасічний, Василь Миколайович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Степаненко, Інна ОлександрівнаФормула винаходу Фарш для напівфабрикату замороженого у тістовій оболонці, який містить м'ясо свинини жиловане жирне, яловичину котлетну, цибулю ріпчасту, сіль кухонну, композицію спецій, який відрізняється тим, що додатково містить куряче м'ясо односортне, сухе знежирене молоко, яйця перепелині при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: свинина жилована жирна 25,0-34,0 яловичина котлетна 21,0-30,0 куряче м'ясо односортне 30,0-36,0 цибуля ріпчаста 4,0-5,0 яйця перепелині 2,0-6,0 сіль кухонна 1,8-2,0 композиція спецій 0,5-0,7 сухе знежирене молоко 1,0-2,5 Formula invention Ground for semi-finished frozen in shell tistoviy |, which includes pork trimmed fat, beef cutlet, onion, salt, spices composition, wherein further comprising chicken odnosortne, skimmed milk, quail eggs in following ratio of components, wt% trimmed pork fat 25,0-34,0 Beef cutlet 20,0-30,0 chicken odnosortne 30,0-36,0 onion 4,0-5,0 quail eggs 3,0-6,0 salt 1.8-2.0 composition of spices 0.5-0.7 skimmed milk 1,0-2,5Документ Сиров`ялена ковбаса з стартовою культурою BactoFlavorBFL-F04 (Патент на корисну модель № 86093)(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Пасічний, Василь Миколайович; Пітик, Зіновій ОлександровичЗадачею корисної моделі є розроблення рецептури для сиров`ялених ковбас з використанням Bactoflavorbfl-f04 – стартової культури для забезпечення швидкого пониження pH, стабільності кольору, а також стійкого, інтенсивного аромату. The task of useful model is development of compounding for sirov`yalenikh sausages with the use of Bactoflavorbfl-f04 – starting culture for providing of the rapid lowering of pH, stability of color, and also proof, intensive aroma.Документ Пельмені “Сонячні’’ (Патент на винахід модель № 104378)(2014) Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович; Маршалок, Тарас ВалерiйовичЗадачею створення пельменів “Сонячні’’, в яких до основної сировини вводиться овочева сировина, шкіра куряча та жиро-білкова емульсія, що забезпечує підвищення біологічної цінності пельменів і використовується при створенні нових харчових продуктів масового споживання. The task of creating ravioli "Sun'', which is introduced to the basic raw vegetable raw chicken skin and fat-protein emulsion that enhances the biological value of meat dumplings and used to create new food products of mass consumption.Документ Сирокопчена ковбаса з стартовою культурою BactofermTMF-SC-111 (Патент на корисну модель № 86342)(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Пасічний, Василь Миколайович; Сенчишак, Микола ВолодимировичСирокопчена ковбаса з стартовою культурою BactofermTM F-SC-111 включає яловичину жиловану, свинину напівжирну, часник свіжий очищений, пряну добавку, прискорювач дозрівання, сіль, нітрит натрію, коньяк, яка відрізняється тим, що додатково містить стартову культуру BactofermTM F-SC-111 у наступному співвідношенні компонентів, %: • яловичина жилована 48-56 • свинина напівжирна 33-44 • часник 0,3-0,5 • пряна добавка 0,7-0,8 • прискорювач дозрівання 0,8-1 • сіль 3-4 • нітрит натрію 0,005-0,007 • коньяк 0,2-0,4 • стартова культура BactofermTM F-SC-111 1-2. Summer sausage with starter culture BactofermTM F-SC-111 include beef trimmed, pork bold, fresh garlic peeled, spicy supplement, accelerator maturation, salt, sodium nitrite, brandy, wherein further comprising a starter culture BactofermTM F-SC- 111 with the following prescription ratio in%: • beef trimmed 48-56 • pork bold 33-44 • garlic 0.3-0.5 • spicy additive 0.7-0.8 • accelerator maturation 0.8-1 • salt 3-4 • sodium nitrite 0,005-0,007 • brandy 0.2-0.4 • starting culture BactofermTM F-SC- 111 1-2.Документ М’ясний продукт запечений (Патент на корисну модель № 87803)(2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Манченко, Артем ІгоровичРозроблено м’ясний продукт запечений, що містить свинину, нашприцьовану розсолом, який містить в своєму складі сіль кухонну, смако-ароматичну добавку, добавки «Комбі Шинка», «Протемікс 75», «Апроред» та зовні шар із харчової добавки «Братекс Декор». «Протемикс 75 A baked meat product containing pork nashprytsovanu brine containing incorporates salt, taste, aromatic additives, additives' Combi Ham "," Protemiks 75 "," Aprored "and the outside layer of the food additive" Brateks Decor".Документ Гамбургер «Делікатесний» (Патент на корисну модель № 87784)(2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Повх, Тетяна МихайлівнаРозроблено гамбургер, що містить свинину напівжирнута м'ясо куряче у співвідношенні 50:50, гідратовані висівки пшеничні, висівки для паніровки, цибулю ріпчасту, перець чорний мелений, взяті у кількості від вмісту м'яса. A hamburger that contains semi fat porkand chicken meat 50:50, hydrated wheat bran, bran for breading, onion,ground black pepper, taken in quantity of meat content.