Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання морквяно-фруктового соку концентрованого (Патент на корисну модель № 73982)
    (2012) Бандуренко, Галина Михайлівна; Остапенко, Антон Миколайович
    Спосіб отримання морквяно-фруктового соку концентрованого включає попередню підготовку сировини, подрібнення моркви в атмосфері пари, бланшування моркви парою, витягання соку пресуванням, змішування з розчином аскорбінової кислоти, проціджування, миттєвий підігрів та охолодження, фільтрування, змішування з розчином лимонної кислоти, змішування з фруктовим соком, концентрування, фасування та закупорювання. Мethod for obtaining a concentrated carrot-fruit juice comprises preliminary preparation of raw material, shredding carrot in the atmosphere of steam, blanching the carrot with steam, extracting the juice by pressing, mixing with solution of ascorbic acid, straining, instant heating and cooling, filtering, mixing with a solution of citric acid, mixing with fruit juice, concentrating, prepacking and closing.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання морквяно-ягідного соку концентрованого (Патент на корисну модель № 73981)
    (2012) Бандуренко, Галина Михайлівна; Остапенко, Антон Миколайович
    Спосіб отримання морквяно-ягідного соку концентрованого включає подрібнення моркви в атмосфері пари, бланшування моркви парою, витягання соку пресуванням, змішування з розчином аскорбінової кислоти, проціджування, миттєвий підігрів та охолодження, фільтрування, змішування з розчином лимонної кислоти, змішування з ягідним соком, концентрування, фасування та закупорювання. Мethod for obtaining a concentrated carrot-berry juice comprises shredding carrot in the steam atmosphere, blanching the carrot with steam, extracting the juice by pressing, mixing with a solution of ascorbic acid, straining, instant heating and cooling, filtering, mixing with a solution of citric acid, mixing with berry juice, concentrating, prepacking and closing.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину (Патент на корисну модель № 39550)
    (2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Омельчук, Євген Олександрович; Кушнір, Олена Володимирівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Маркіна, Світлана Олександрівна
    Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину включає промивання пектиновмісної сировини, пресування, гідроліз протопектину, охолодження, розділення фаз, нейтралізацію, фільтрування, концентрування. Гідроліз протопектину проводять кислотою при рН 1,2-2,7, потім проводять екстрагування при температурі 40-50 °С водою. До відділеного і нейтралізованого екстракту додають Трилон Б, а потім проводять деетерифікацію пектину. A method for making low-etherified liquid pectin includes washing a raw pectin-containing material, pressing, protopectin hydrolysis, cooling, separation of phases, neutralization, filtering, and concentration. The protopectin hydrolysis is carried out with an acid at рН 1.2-2.7, then extraction is carried out at a temperature of 40-50 °С with water. Trilon B is added to the separated and neutralized extract, and then etherifying the pectin is with carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання морквяного соку концентрованого (Патент на корисну модель № 55070)
    (2010) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Спосіб отримання морквяного соку концентрованого, який включає попередню підготовку сировини, подрібнення, витягання соку пресуванням, проціджування, миттєвий підігрів та охолодження, фільтрування, змішування з розчином лимонної кислоти, концентрування, фасування та закупорювання, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари, подрібнену моркву бланшують парою протягом 2-3хв, а отриманий натуральний морквяний сік додатково змішують з розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,02-0,03%. A method of producing carrot juice concentrate that includes the preliminary preparation of raw materials, grinding, extracting juice by pressing, filtering, instant heating and cooling, filtering, mixing with a solution of citric acid concentration, filling and capping, characterized in that the chopping carrots conducted in an atmosphere of steam , chopped carrots blanshuyut pair for 2- 3 min, and the resulting natural carrot juice mixed with additional solution of ascorbic acid in an amount of 0,02-0,03%
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання оцту спиртового біохімічного (Деклараційний патент на винахід № 58849)
    (2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Вакуленко, Володимир Олексійович
    Спосіб одержання оцту спиртового біохімічного, який включає окислення спирту в умовах аерації та корегування його концентрації в бродильному середовищі, який відрізняється тим, що живильне середовище додають рівними дозами у перші 9 годин бродіння з інтервалом 3 години. A method of producing vinegar biochemical providing alcohol oxidation with aeration and adjustment its concentration in the fermentation medium, characterized in that the culture medium added equal doses in the first 9 hours of fermentation at intervals of 3 hours.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині (Деклараційний патент на винахід № 69265)
    (2004) Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна; Мельник, Оксана Юріївна
    Деклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в розчині, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, вимірювання фізичних характеристик отриманих розчинів, побудову кінетичних кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в проводять вимірювання інтенсивності поглинання ультразвукових хвиль розчином крохмалю, а за даними кінетичних кривих визначають концентрацію крохмалю в розчині. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch in solution, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, the measurement of physical characteristics of the obtained solutions, the construction of kinetic curves by measuring, wherein in taking measurements of intensity of absorption of ultrasonic waves solution of starch, and according to the kinetic curves determine the concentration of starch in solution.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в клейстері (Патент на корисну модель № 6673)
    (2005) Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Мельник, Оксана Юріївна
    Деклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в клейстері, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, заварювання крохмальних клейстерів, вимірювання фізичних характеристик отриманих суспензій, побудову кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в кожному з отриманих клейстерів визначають концентрацію крохмалю за допомогою методу вільних крутильних коливань маятника та діелектричного методу, а потім за отриманими даними механічних та діелектричних кривих визначають оптимальну концентрацію крохмалю у клейстері. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch paste, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, brewing starch paste, measuring physical characteristics received suspensions, the construction of curves by measuring, which is characterized in that in each of the obtained paste starch concentration determined by the method of free torsion pendulum and dielectric method, and the data obtained by mechanical and dielectric curves determined optimal concentration of starch paste.