Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва кисломолочно-овочевої пасти(2024) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Півторацька, Ангеліна АнатоліївнаСпосіб виробництва кисломолочно-овочевої пасти передбачає складання суміші з кисломолочного сиру та структуроутворювача, перемішування суміші, теплову обробку, охолодження, фасування та до охолодженняДокумент Спосіб отримання спиртового екстракту з бурштину (Патент на корисну модель № 146711)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання спиртового екстракту з бурштину, що включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту, який відрізняється тим, що як екстрагент використовується спиртовий розчинник, процес екстрагування проводять із застосуванням низькочастотних механічних коливань частотою 3-9 Гц протягом 40-80 хвилин за температури 50-75 °C, а гідромодуль розчинник:бурштин складає 4:1-10:1. A method of obtaining an alcoholic extract from amber, including purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate meal and extract, characterized in that the extractant is an alcoholic solvent, the extraction process is carried out using low-frequency mechanical oscillations with a frequency of 3-9 Hz for 40-80 minutes at a temperature of 50-75 ° C, and the hydromodule solvent: amber is 4: 1-10: 1.Документ Віброекстрактор періодичної дії з НВЧ камерою (Патент на корисну модель № 146700)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичВіброекстрактор періодичної дії з надвисокочастотною камерою містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагента та надвисокочастотних хвиль контейнером, який виготовлено із суцільного жорсткого матеріалу, та штуцерами введення екстрагента і відведення екстракту, який відрізняється тим, що корпус складається із двох секцій, розділених проникною для контейнера гнучкою перегородкою, верхня секція якого обладнана магнітроном для надвисокочастотної обробки сировини. The intermittent vibrating extractor with ultra-high frequency chamber comprises a cylindrical body with a lid and a vibrating actuator connected via a vibrating rod to a container permeable to extractant and ultra-high frequency, made of solid rigid material, and extractor inserts. consists of two sections separated by a flexible partition permeable to the container, the upper section of which is equipped with a magnetron for ultra-high frequency processing of raw materials.Документ Віброекстрактор періодичної дії з надвисокочастотною камерою (Патент на корисну модель № 146699)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичВіброекстрактор періодичної дії з надвисокочастотною камерою, що містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагента та надвисокочастотних хвиль гнучким контейнером, та штуцерами введення екстрагента і відведення екстракту, який відрізняється тим, що корпус складається із двох секцій, розділених проникною для контейнера гнучкою перегородкою, верхня секція якого обладнана магнітроном для надвисокочастотної обробки сировини. Batch vibrating extractor with ultra-high frequency chamber, comprising a cylindrical body with a lid and a vibrating actuator connected via a vibrating rod to a flexible container permeable to extractant and ultra-high frequency waves, and fittings for introducing the extractant and extracting the extract. , separated by a flexible partition permeable to the container, the upper section of which is equipped with a magnetron for ultra-high frequency processing of raw materials.Документ Склад холодного соусу "Щавнатик" (Деклараційний патент на корисну модель № 112391)(2016) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Рахметов, Джамал БахлуловичСклад холодного соусу, що містить рослинний компонент, жирову сировину, який відрізняється тим, що як рослинний компонент використано порошок щавнату, як жирову сировину - вершки тваринні 20 % та додатково вносять рослинні наповнювачі - яблуко печене, корінь петрушки, цибулю ріпчасту, прянощі - порошок куркуми і лафанту анісового. The composition of the cold sauce contains a vegetable component, a fatty raw material, which differs in that as a vegetable component, schannat powder is used, as a fatty raw material - animal cream 20% and additionally add vegetable fillers - baked apple, parsley root, onion, spices - turmeric powder and lafant aniseed.Документ Віброекстрактор періодичної дії (Патент на корисну модель № 143983)(Патент на корисну модель № 143983 UA, МПК B01D 11/02 (2006.01) Віброекстрактор періодичної дії з жорстким контейнером / Зав'ялов В. Л., Мисюра Т. Г., Попова Н. В., Чорний В. М. : заявник Національний університет харчових технологій. – № u 202001227 ; заявл. 25.02.2020 ; опубл. 25.08.2020, Бюл. № 16, 2020 р., 2020) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичВіброекстрактор періодичної дії, що містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагенту гнучким контейнером, та штуцери введення екстрагенту і виведення екстракту, який відрізняється тим, що контейнер виконано у вигляді суцільної проникної для екстрагенту поверхні, закріпленої на верхньому фланці із вібруючим штоком.Документ Екстрактор (Патент на винахід № 121127)(Патент 121127 UA, МПК B01D 11/02 (2009.03) Екстрактор / Мисюра Т. Г., З ав'ялов В. Л., Попова Н. В., Рибачок А. В., Чорний В. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № a201708117 ; заявл. 04.08.2017 ; опубл. 10.04.2020, Бюл.№ 7, 2020-04) Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичЕкстрактор, що містить циліндричний корпус з кришкою та штуцерами введення екстрагента і виведення екстракту, а також контейнер, виконаний у вигляді гнучкої та проникної для екстрагента поверхні, причому контейнер закріплений у корпусі між сітчастою нерухомою опорою та верхнім рухомим фланцем, який через шток з'єднаний з коливальним механізмом з електродвигуном, який відрізняється тим, що шток виконаний гвинтоподібним, а коливальний механізм виконаний з можливістю надання штоку одночасно обертального коливання та зворотно-поступального руху вверх-вниз. An extractor comprising a cylindrical body with a lid and fittings for the extractant and the extract, as well as a container made in the form of a flexible and permeable to the extractant surface, and the container is fixed in the housing between the mesh fixed support and the upper movable flange with an oscillating mechanism with an electric motor, characterized in that the rod is made helical, and the oscillating mechanism is made with the possibility of providing the rod simultaneously rotational oscillation and reciprocating up and down.Документ Білково-жирова емульсія з кров’ю (Патент на корисну модель № 135711)(2019) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович; Полумбрик (Іванова), Манєфа МиколаївнаКорисна модель належить до м'ясопереробної промисловості, а саме до виробництва комбінованих м'ясопродуктів. В основу корисної моделі поставлена задача створення рецептури білково-жирової емульсії з кров'ю широкого спектру використання, яка дозволяє стабілізувати структурно-механічні та органолептичні показники фаршів для виробництва варених ковбасних виробів консервованих без погіршення їх кольору. The utility model belongs to the meat processing industry, namely to the production of combined meat products. The utility model is based on the task of creating a formulation of protein-fat emulsion with blood of a wide range of uses, which allows to stabilize the structural-mechanical and organoleptic characteristics of minced meat for the production of cooked canned sausages without deteriorating their color.Документ Склад пюреподібного продукту на основі топінамбуру з фруктовими добавками (Патент на корисну модель №99567)(2015) Павлюк, Раїса Юріївна; Погарська, Вікторія Вадимівна; Бессараб, Олександр Семенович; Балабай, Катерина СергіївнаСклад пюреподібного продукту на основі топінамбуру з фруктовими добавками, що включає рослинну сировину, при чому як рослинна сировина використовується дрібнодисперсне кріопюре із топінамбуру в кількості 88•92% та дрібнодисперсне кріопюре із лимонів або обліпихи в кількості 8 ... 12 %. The composition of the puree product on the basis of Jerusalem artichokes with fruit additives, which includes vegetable raw materials, with the use of finely dispersed cryopurea from artichoke in the amount of 88 • 92% and finely divided cryopyra from lemons or sea buckthorn in the amount of 8 ... 12% as vegetative raw material.Документ Спред солодковершковий «Пікантний з сіллю» (Патент на корисну модель № 77566)(2013) Кійко, Вікторія Вікторівна; Кудінова, Олеся Володимирівна; Ракова, Валентина Петрівна; Кононенко, Ангеліна ОлексіївнаСолодковершковий спред, що містить рослинну сировину та молочний жир. Як рослинну сировину містить сік з стебел селери і соняшникову олію, а як молочний жир містить солоне вершкове масло. Продукт повністю готовий до вживання. Sweet cream spread that contains vegetable raw milk fat. As the plant material contains the juice from the stalks of celery and sunflower oil, as well as milk fat contains salty butter. The product is ready for use.