Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Пристрій для визначення розпливання клейковини і тіста (патент на корисну модель № 125054)(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав АндрійовичКорисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення показника розпливання клейковини і тіста шляхом вимірювання діаметру кульки клейковини чи тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваної величини. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the gluten and dipstick dispersion by measuring the diameter of a gluten or a dough ball. The technical result is to improve the accuracy of removing the indicators and automate the measurement process and calculate the investigated value.Документ Пристрій для визначення питомого об’єму тіста (Патент на корисну модель № 125022)(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав АндрійовичКорисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення питомого об’єму тіста шляхом вимірювання висоти тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваних величин. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the specific volume of the dough by measuring the height of the dough workpiece. The technical result is to increase the accuracy of removing the indicators and to automate the process of measuring and calculating the investigated quantities.Документ Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста (Патент на корисну модель № 103987)(2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана Сергіївна; Заєць, Ігор МиколайовичСпосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста включає вимірювання окисно-відновного потенціалу тіста, вологості тіста, витрати борошна і рідких інгредієнтів, змінювання подачі борошна та рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. Додатково вимірюють витрату вибродженого тіста, питому роботу, виконану при замісі тіста, регулюють температуру тіста. На основі поточних даних вимірювань уточнюють параметри математичних моделей, що зв'язують критерії оптимальності втрат сухих речовин борошна при приготуванні тіста, продуктивності агрегату для приготування тіста та окисно-відновного потенціалу тіста із температурою тіста, питомою роботою, виконаною при замісі тіста, вологістю тіста, витратою борошна, витратою рідких інгредієнтів, витратою вибродженого тіста. На основі уточнених моделей класифікують ситуації, на підставі чого визначається ситуаційна пріоритетність критеріїв оптимальності і проводиться багатокритеріальна оптимізація за схемою компромісів Парето, за результатами якої змінюють завдання регулятору температури тіста та подачу борошна і рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. A method of multipurpose automatic control process preparation dough comprises measuring the redox potential of the test, humidity test, and meal expenses liquid ingredients, changes feed flour and liquid ingredients in a dough mixer. Additionally fermented dough measured flow test, the specific work carried out by kneading the dough, regulate the temperature of the test. On the basis of current data measurements specify the parameters of mathematical models linking the criteria of optimality loss of dry matter of flour in the preparation of the dough, the performance of the unit for the preparation of dough and redox test capacity test temperature, the specific work carried out by kneading the dough, the dough moisture, consumption of flour, consumption of liquid ingredients, consumption fermented dough. On the basis of the specified models classify the situation, on the basis of which is determined by the situational priority optimality criteria and carried out multi-criteria optimization scheme Pareto compromise, the results of which change the setting regulator test temperature and supply of flour and liquid ingredients in the dough mixer.Документ Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 91968)(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна; Бончак, Інна Василівна; Філіпенко, Вікторія ВалеріївнаХліб пшеничний, що містить борошно пшеничне вищого сорту, дріжджі пресовані, сіль кухонну кам'яну, який відрізняється тим, що додатково містить порошок з капусти, насіння льону та кунжуту. Wheat bread containing wheat flour premium, compressed yeast, salt rock, which is characterized in that it further comprises a powder of cabbage, flax seeds and sesame seeds.