Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва солоних чипсів з моркви (Патент на корисну модель № 156914)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва солоних чипсів з моркви включає калібрування, миття, очищення від шкірки, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження та пакування. Нарізану моркву бланшують у розчині кухонної солі концентрацією 5-10 %, при співвідношенні плодів і розчину 1:2, протягом 1-2 хвилин. Висушування моркви на першій стадії відбувається в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8,5-10 %
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з айви (Патент на корисну модель № 156560)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва чипсів з айви включає миття, інспектування, видалення насіннєвої камери, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження й пакування. Нарізану айву бланшують у цукровому сиропі при співвідношенні плодів і сиропу як 1:2, концентрацією сиропу 15-40 % з додаванням 1-5 % лимонної кислоти протягом 1,5-3 хвилин. Висушування айви на першій стадії здійснюють в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8-10 %
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134861)
    (2019) Колодязна, Катерина Сергіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема харчоконцентратної галузі, а саме стосується виробництва снекової продукції. Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134860)
    (2019) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Колодязна, Катерина Сергіївна
    Спосіб виробництва чіпсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані білі коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв., причому під час бланшування у воду вносять смакові та ароматичні добавки в кількості 0,1-30,0 % відносно маси продукту. A method for the production of white root vegetable chips, which includes the following: washing, inspection, peeling, cutting, drying, cooling, packaging, which differs in that the cut white root vegetables are blanched at a temperature of 50...110 °C for 1...15 minutes, and during blanching, flavouring and aromatic additives are added to the water in the amount of 0.1-30.0% by weight of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Склад рецептури для чіпсів картопляних (Деклараційний патент на винахід № 69266)
    (2004) Ріпка, Наташа Іванівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковальов, Олександр Володимирович
    В роботі запропоновано спосіб виробництва чіпсів картопляних до складу рецептури яких вводять пшеничні висівки, які володіють радіопротекторними та профілактичними властивостями. Експериментально встановлено, що оптимальне дозування висівок пшеничних складає 10 %. Таке дозування забезпечує отримання високоякісного продукту з хорошими органолептичними властивостями. The authors propose a method of production of potato chips in the formulation which is administered wheat bran having radioprotective and preventive properties. Experimentally found that the optimal dose wheat bran is 10%. This dose provides a high-quality product with good organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Ошпарювач стружки (Патент на винахід № 43288)
    (2001) Пушанко, Микола Миколайович; Серьогін, Олександр Олександрович; Адаменко, Валерій Прокопович; Вінник, Іван Йосипович; Бут, Юрій Гаврилович; Серьогіна, Лілія Кирилівна
    Винахід відноситься до встаткування для харчової, зокрема - цукровій промисловості, до ошпарівателям стружки для безперервного нагрівання бурякової стружки, екстрагування цукру з стружки. Ошпаріватель стружки, що складається з циліндричного корпусу і прикріплених до нього контрлопастей, у передній частині якого розміщено два бічних сита з патрубками для продувки, і колектор для відбору соку на подальшу переробку, пов'язаний з бічними ситами і лобовим ситом, що має привід, пов'язаний зі шнеком з лопатями, прикріпленими на теплообмінному ділянці, має шахту для завантаження бурякової стружки, має перемішуючу частина з більш вузькими лопатями, що має в кінці корпуса патрубок для відбору сокостружковой суміші для подальшої переробки, причому кожна лопать теплообмінної частини розміщена під кутом 0 ° -35 ° до гвинтової лінії, розміщеної під кутом 40 ° -80 ° до осьової площини на трубовале, а сама лопать має верхній з передньою площиною ділянку і нижню робочі поверхні, і в задній частині площинний ділянку, розміщений паралельно передньому площинному ділянці, в нижній робочій поверхні кожної лопаті закріплені направляючі ребра. Invention relates to equipment for food industry, at least to sugar industry, to the scalder of pulp for continuous heating beet pulp, extraction sugar from pulp. The scalder of pulp comprises of cylinder canister with fastened counter blades, in which front part two lateral scalpers equipped with branches for bleeding and collector for juice bleeding for following conversion, which is bind to side scalpers and front scalper, which has the driving actuator bind to auger with blades, which is fastened upon heat exchanging region, has column for loading beet pulp, has mixing part with more restricted bladders, which has branches on the end of the canister for separating juice and pulp mixture for bleeding with aim of following conversion, at that each blade of heat exchanging region is located angularly 0°-35° to screw line (axis), located angularly 40°-80° to axis plain, and blade itself has upper and lower plain region and lower working faces, and at the back part plain region, located in parallel to plain region. The cross slide ribs of each blade are fastened in its lower working face.
  • Ескіз
    Документ
    Склад чипсів грибних (Патент на корисну модель № 56644)
    (2011) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Янюк, Тетяна Іванівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Склад чипсів грибних, який як основну сировину містить гриби їстівні та додатково містить лимонну кислоту та олію рослинну. A composition of mushroom chips comprises edible mushrooms as the basic raw material and is supplemented with citric acid and a vegetable oil.