Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Макаронні вироби підвищеної харчової цінності (Патент на корисну модель № 143119)
    (2020) Чорна, Анастасія Іванівна; Дричик, Марія Юріївна
    Макаронні вироби підвищеної харчової цінності містять борошно пшеничне вищого ґатунку, порошок плодоовочевої сировини, воду. Як порошок плодоовочевої сировини містять порошок лушпиння цибулі.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів (Патент на винахід № 118906)
    (2019) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій Іванович
    Винахід стосується складу біодеградабельної їстівної плівки для харчових продуктів, що містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду, причому як плівкоутворювач містить декстрини Шардингера та желатин, як пластифікатор - сечовину, та додатково містить біологічно активну добавку.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівне біорозкладальне покриття для кондитерських виробів (Патент на корисну модель № 136510)
    (2019) Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Їстівне біорозкладальне покриття для кондитерських виробів містить структуроутворювач, желатин, гліцерин, вітамін Е та воду. Як структуроутворювач використовують желатин та крохмаль.
  • Ескіз
    Документ
    Йогурт з функціональними властивостями (Патент на корисну модель № 137457)
    (Патент на корисну модель № 137457 UA, МПК А23С 9/13, А23С 9/123 (2006.01). Йогурт з функціональними властивостями / Калмазан В. Б., Чорна А. І ; власник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № u 201903040 ; заявл. 28.03.2019 ; опубл. 25.10.2019 ; Бюл. № 20 2019., 2019) Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Корисна модель належить до галузі молочної промисловості і може використовуватися при виробництві нових видів кисломолочних напоїв функціонального призначення. До складу йогурту з функціональними властивостями входить молоко нормалізоване, заквашувальний препарат та наповнювач, який відрізняється тим, що як заквашувальний препарат використовують закваску для йогурту «Vivo», та як наповнювач містить стевію, насіння чіа та порошок зеленого чаю матча.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів (Патент на корисну модель № 120727)
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій Іванович
    Біодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач використовуються декстрини Шардингера та желатин, як пластифікатор - сечовина. Додатково використовується біологічно активна добавка. A biodegradable edible food foil contains a film form, plasticizer and water. As a film form, dextrin Chardinger and gelatin are used, as a plasticizer - urea. Additionally, a biologically active additive is used.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на винахід № 115195 )
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна Вадимівна
    Винахід належить до біодеградабельного покриття, що запобігає черствінню, яке містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач покриття містить природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовину, та додатково містить гідрофобну складову. The invention relates to a bio-degradable coating that prevents the formation of a wormwood film form, plasticizer and water. As a film-forming coating contains natural corn starch or potato and gelatin, as a plasticizer - urea, and additionally contains hydrophobic component.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття (Патент на винахід №114573)
    (2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Петренко, Олена Дмитрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Голь, Артем Олегович; Кравченко, Оксана Володимирівна
    Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття включає заміс тіста з борошна, солі, дріжджів, бродіння, оброблення тістових заготовок, вистоювання і випікання. На випечений та охолоджений до температури 30-45 °C виріб наносять їстівне покриття і витримують 3-5 хв. для утворення плівки. Для отримання покриття декстрин тапіокового крохмалю у кількості 0,5-2 % змішують з водою з подальшим введенням до суспензії попередньо замоченого у воді пектину у кількості 0,1-0,75 % і желатину 0,1-2,0 %, далі додають гліцерин у кількості 0,1-2 % при нагріванні до температури 90-100 °C, перемішують для отримання однорідної маси. Масу охолоджують до температури 45-55 °C та вносять йодовмісний компонент еламін у кількості 0,5-2,5 % і знову перемішують до однорідної маси. Method iodization of bakery products using edible coatings include batch of dough flour, salt, yeast, fermentation processing dough pieces, proofing and baking. On baked and cooled to a temperature of 30-45 ° C coated edible product coverage and stand 3-5 minutes. to form a film. For dextrin covering Tapiok starch in an amount of 0.5-2% is mixed with water, followed by an introduction to the suspension pre-soaked in water in an amount of pectin and gelatin 0,1-0,75% 0,1-2,0%, then add glycerin in an amount of 0,1-2% when heated 90-100 ° C, stirred for smooth. The mass is cooled to 45-55 ° C and enter Iodine-containing component in an amount elamin 0.5-2.5% and again mix until smooth.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на корисну модель №112407)
    (2016) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна Вадимівна
    Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню, містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач використовується природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовина та додатково використовується гідрофобна складова. Biodegradable coating that prevents wormwood, contains a film form, a plasticizer and water. A natural corn starch is used as a filmformer potatoes and gelatin, as a plasticizer, is urea and is additionally used hydrophobic component.
  • Ескіз
    Документ
    Склад їстівної плівки з пробіотиком (Патент на винахід №114574)
    (2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Покойовець, Катерина Юріївна; Кравченко, Оксана Володимирівна; Голь, Артем Олегович
    Склад їстівної плівки з пробіотиком містить плівкоутворювач, воду та пробіотичну добавку Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus. Як плівкоутворювач використовують модифікований крохмаль з високоамілозних сортів кукурудзи, желатин, як пробіотичну добавку додатково використовують Acetobacter aceti, Bifidobacterium adolescentics, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii та додатково плівка містить гліцерин. The composition of edible film contains probiotics plivkoutvoryuvach, water and probiotic supplements Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus. As plivkoutvoryuvach use modified starch vysokoamiloznyh varieties of corn, gelatin, as probiotic supplements also use Acetobacter aceti, Bifidobacterium adolescentics, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii and film additionally contains glycerin.
  • Ескіз
    Документ
    Активне біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №104044)
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бурдейна, Оксана Володимирівна
    Активне біорозкладальне пакування для харчових продуктів містить структуроутворювач та оксид титану (ТіO2). Як структуроутворювач використовують декстрин, желатин та гліцерин. Biodegradable active packaging for foods and structure-containing titanium oxide (TiO2). Dextrin, gelatine and glycerine are used as filmforming.